Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Fehérváry bol svedkom historického koncertu Ovečkina

V stredu sa v kanadsko-americkej NHL odohralo päť zápasov. V akcii bol aj slovenský obranca Martin Fehérváry, ktorý mal dôvod na radosť.


WSH - NYR 5:1

Ovečkin a Laviolette prepisovali historické zápisy

Alex Ovečkin stihol úvodný zápas sezóny a vyšiel mu dokonale. Nazbieral štyri body, vrátane 500. bodu v presilovke, aby doviedol Washington k výhre 5:1 nad Rangers. Strelil pritom dva góly, aby sa posunul na piate miesto historického poradia NHL pred Marcela Dionna. Ako štvrtý hráč histórie pritom zažil 150. viacgólový zápas. Napodobnil Waynea Gretzkyho (189), Bretta Hulla (158) a Maria Lemieuxa (158). „Ja si tu len užívam môj čas. Samozrejme, je obrovským privilégiom byť v tom zozname, ale ako vždy hovorím, zápas po zápase, deň po dni,“ povedal Ovečkin, ktorý má teraz pred sebou Bretta Hulla so 741 gólmi. Svedkom historického okamihu bol aj Martin Fehérváry. Slovenský obranca odohral 18 minút s jedným bodyčekom po boku Johna Carlsona. Nebodoval. Z jeho spoluhráčov skórovali aj T.J. Oshie a Hendrix Lapierre, ktorý debutoval v NHL. Jevgenij Kuznecov nazbieral tri asistencie a Vítek Vaněček urobil 23 zákrokov. Jeho náprotivok, Alexandar Georgiev ich urobil o jeden menej. O čestný úspech New Yorku sa v tretej tretine postaral Chris Kreider. Peter Laviolette sa vďaka 674. výhre kariéry stal rekordérom medzi americkými trénermi. Prekonal zápis Johna Tortorellu.


Ovečkin strelil svoj 732. gól kariéry, aby prekonal Dionna:

Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin, 2. H. Lapierre, 3. V. Vaněček (všetci WSH)

Článok pokračuje pod reklamou

TOR - MTL 2:1

Nylander a Campbell doviedli Leafs k výhre nad Canadiens

William Nylander naviazal v úvode tretej tretiny na gól Pierrea Engvalla z prvej tretiny, Jack Campbell zneškodnil 31 striel a Toronto potešilo takmer 18 500 divákov v Scotiabank Aréne výhrou 2:1 nad rivalom z Montrealu. V akcii bol aj Mitch Marner, ktorý si pripísal asistenciu. Skóre stretnutia otvoril Jonathan Drouin a Jake Allen predviedol 28 zákrokov. Canadiens nevyužili v tretej tretine na vyrovnanie takmer dvojminútovú presilovku o dvoch hráčov. „Myslím si, že prvých desať minút sme neboli dobrí. Trvalo nám chvíľu, kým sme sa skutočne cítili komfortne a odvtedy bol náš výkon silný. Chlapci pracovali a bojovali,“ povedal tréner Toronta Sheldon Keefe.

Hviezdy duelu: 1. W. Nylander (TOR), 2. J. Campbell (TOR), 3. J. Allen (MTL)

COL - CHI 4:2

Byram rozhodol o výhre nad Blackhawks

Colorado si v prvých desiatich minútach vybudovalo trojgólový náskok, aby nakoniec zdolalo Chicago 4:2. Víťazný gól strelil Bowen Byram, pre ktorého to bol prvý gól v NHL. Pripísal si aj asistenciu. S rovnakou bilanciou zápas skončili Nazem Kadri a Gabriel Landeskog, gól strelil aj Jack Johnson. Ten sa stal prvým obrancom Avalanche s gólom pri svojom debute v drese organizácie od 26. novembra 2011, kedy sa to podarilo Stefanovi Elliotovi. Darcy Kuemper čelil 34 strelám, z ktorých ho prekonali Dominik Kubalík a Connor Murphy. Marc-Andre Fleury pri svojom debute v drese Blackhawks predviedol 32 zásahov. Jonathan Toews odohral 17 a štvrť minúty s dvoma strelami na bránu.

Stillman zbúral Helma:

Landeskogov nebezpečný zákrok na Dacha:

Hviezdy duelu: 1. B. Byram, 2. D. Kuemper, 3. G. Landeskog (všetci COL)

EDM - VAN 3:2 SN

Turrisov nájazd zachránil Oilers výhru nad Canucks

Edmonton vyhrával po góloch Jesseho Puljujärviho a letnej posily Zacha Hymana, pri ktorých asistoval Connor McDavid, po 40 minútach 2:0. Vancouveru sa však zásluhou novica v jeho drese Olivera Ekman-Larssona a Quinna Hughesa, pri ktorých asistoval Nils Hoglander, vyrovnať na 2:2. O víťazovi nakoniec rozhodli samostatné nájazdy. Vďaka Kyleovi Turrisovi sa z triumfu 3:2 tešili Oilers. Jaroslav Halák sledoval zo striedačky, ako Thatcher Demko zastavil 32 striel. Mike Smith opustil duel s 36 zákrokmi. Leon Draisaitl raz asistoval, aby bodoval v šiestom otváracom zápase po sebe. Už len jeden mu chýba k napodobneniu Waynea Gretzkyho, ktorý ako jediný „Olejár“ bodoval v siedmich otváracích dueloch po sebe.


Turrisov rozhodujúci nájazd a Smithova definitíva:

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. O. Ekman-Larsson (VAN), 3. D. Nurse (EDM)

ANA - WPG 4:1

Gibson doviedol Ducks k výhre nad Jets

Anaheimu štart do sezóny vyšiel aj vďaka 33 zákrokom dlhodobej stálice Johna Gibsona. O výhre 4:1 nad Winnipegom však rozhodol osemnásťročný debutant Mason McTavish, ktorý k víťaznému gólu pridal aj asistenciu. Z gólov sa tešili aj Kevin Shattenkirk, Adam Henrique a Rickard Rakell. O jediný presný zásah Jets sa postaral Kyle Connor, ktorý znižoval na 1:2. Connor Hellebuyck čelil v zápase 22 strelám. Ducks ubránili päť presiloviek súpera a dve z piatich vlastných využili.

Hviezdy duelu: 1. J. Gibson, 2. M. McTavish, 3. I. Lundestrom (všetci ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Fehérváry (WSH) 17:55 0 0 0 0 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies