Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Slováci v NHL

Gáborík nadchýnal newyorských fanúšikov

Vo štvrtok sa do kanadského bodovania zapísali dvaja Slováci. Prvou hviezdou zápasu sa stal Marián Gáborík, ktorý mal prsty pri všetkých góloch Rangers v zápase proti Washingtonu a strelecky sa presadil aj Marek Svatoš, ktorý bol treťou hviezdou duelu.

Fanúšikovia i vedenie Rangers dúfajú, že toto budú vídavať počas celej sezóny. Slovenský útočník Marián Gáborík, ktorý s tímom podpísal v lete päťročný kontrakt, strelil dva góly, asistoval pri víťaznom a stal sa prvou hviezdou zápasu, keď predčil aj hosťujúceho Alexandra Ovechkina. Gáborík strelil oba svoje góly v druhej tretine, pričom prvý strelil v oslabení. V zápase odohral 19 minút a 41 sekúnd, počas ktorých zaznamenal aj dva plusové body a štyri strely na bránu. Rangers vďaka jeho výkonu zdolali Capitals 3:2. Víťazný gól strelil Christopher Higgins. Za Capitals sa presadili Semin a Aucoin. Milan Jurčina zaznamenal počas 18 a pol minúty jeden strelecký pokus.

Colorado bolo v zápase proti Stars aktívnejšie, no streleckú prevahu 34:16 nedokázalo pretaviť na úspech a Dallasu podľahlo 2:3. V bráne Avalanche stál Peter Budaj, ktorý inkasoval tri góly z 16 striel. V akcii nechýbal ani útočník Marek Svatoš, ktorý sa stal treťou hviezdou zápasu po tom, čo v 33. minúte strelil v presilovej hre gól. Okrem neho sa z hostí presadil aj Scott Hannan. O víťazstve Dallasu rozhodol výkon Loui Erikssona, ktorý strelil dva góly, vrátane víťazného, a na jeden nahrával Jamesovi Nealovi. V bráne Stars stál Alexander Auld.

Ani Jaroslav Halák nedokázal vychytať víťazstvo, no svojmu tímu zabezpečil aspoň bod za remízu v normálnom hracom čase v zápase proti Bostonu. Montreal viedol od 21. minúty zásluhou Sergeia Kostitsyna 1:0, no Bostonu sa podarilo v 42. minúte vyrovnať, keď sa presadil Mark Stuart a o víťazovi zápasu nakoniec rozhodovali až samostatné nájazdy. V nich bol úspešný len jediný strelec – Patrice Bergeron, ktorý prekonal Haláka a rozhodol o tesnom víťazstve Bruins 2:1. Slovenský brankár zaznamenal 26 zákrokov.

Článok pokračuje pod reklamou

Teemu Selanne prekonal Andrew Raycrofta v 4. minúte predĺženia a doviedol tak Anaheim k víťazstvu 3:2 nad rozbehnutým Vancouverom. Anaheim zásluhou gólov Coreyho Perryho a Ryana Whitneyho viedol 2:0 a Canucks sa podarilo vrátiť do zápasu dvoma gólmi v 54., resp. 60. minúte, o ktoré sa postarali Matt Pope a Shane O'Brien. Nakoniec však obrat nezakončili úspešne a prvýkrát v príprave stratili body. V zápase nechýbal Mário Bližňák, ktorý odohral 14 minút, počas ktorých vyslal na bránu Hillera jednu strelu.

Vo Winnipegu sa odohral duel medzi Tampou Bay a Edmontonom, v ktorom sa z víťazstva tešili domáci hráči Lightning 4:3 po predĺžení. Rozhodujúci gól strelil Martin St. Louis, ktorý sa v zápase presadil dvakrát strelecky a raz aj nahrával. Z víťazstva sa tešil aj obranca Andrej Meszároš, ktorý sa však do bodovania nezapísal. Rovnaký osud postihol aj Ľubomíra Višňovského z Edmontonu. Stretnutie sledovalo 11 644 divákov.

V ďalších stretnutiach sa slovenskí hokejisti nepredstavili.

St. Louis si do 33. minúty vytvorilo štvorgólový náskok, ktorý v závere zápasu skresal iba Eric Balanger. Blues tak, vďaka dvom gólom Andyho McDonalda a presným muškám Patrika Berglunda a Alexandra Steena, zdolali Wild 4:1.

Ani Martin Brodeur nedokázal zabrániť prehre New Jersey v zápase proti Flyers. Duel bol vyrovnaný a o víťazovi sa rozhodovalo v predĺžení. Hneď prvá strela na bránu Brodeura skončila v bráne a autorom víťazného gólu sa stal fínsky útočník Mika Pyorala. Za Flyers sa v normálnom hracom čase presadil Matt Carle a predĺženie vynútil v 49. minúte Matt Hulischuk.

Sidney Crosby musel predčasne opustiť zápas pre problémy so slabinami a možno aj to bol dôvod, prečo obhajcovia titulu prehrali s Columbusom jasne 2:5. O góly Blue Jackets sa postarali Voráček, Brassard, Nash, Blunden a MacKenzie. Dva góly Penguins dosiahli Malkin a Guenin. Columbus vylepšil svoju bilanciu v príprave na 3-2-1, kým Pittsburgh si ju zhoršil na 1-3-1 Dobrá správa však prišla od lekárov, ktorí si nemyslia, že by bol Crosby zranený vážnejšie.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies