Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Toronto zažíva ofenzívne trápenie. Problémom nie je hĺbka zostavy

Útočník Toronta Nick Ritchie v druhej tretine piatkového zápasu zostal sedieť na lavičke. V tretej tretine už nehral v prvom, ale vo štvrtom útoku. Tréner Sheldon Keefe si ho však zastal a tvrdí, že kritika by mala smerovať inam.

„Mali by ste sa rovnaké množstvo otázok pýtať o Matthewsovi a Marnerovi,“ poznamenal kormidelník po prehre 3:5 so San Jose.

Marner v tejto sezóne ešte nestrelil gól a pripísal si len jednu asistenciu. Vrátane minulej sezóny a play-off neskóroval už v 13 zápasoch po sebe. Matthews po návrate do akcie vyzeral skvelo, ale v druhom zápase bol nevýrazný.

„Pre mňa osobne to dnes večer nebol môj najlepší výkon. Snažím sa nájsť svoju hru a znova sa dostať do rytmu. Od toho sa odrazím,“ priznal hviezdny útočník, ktorého zaváhanie viedlo aj ku gólu súpera.

Článok pokračuje pod reklamou


Gólový priemer v prvých piatich dueloch sezóny od príchodu Marnera a Matthewsa
Sezóna
G/Z
2016/17
3,6
2017/18
5,2
2018/19
4,8
2019/20
3,8
2020/21
3,0
2021/22
2,2
Toronto prehralo tri z prvých piatich stretnutí sezóny. Pozornosť si však púta štatistika počtu strelených gólov. Doteraz strelilo len 11 gólov a priemer 2,2 streleného gólu na zápas v prvých piatich dueloch je najhorší od príchodu Marnera a Matthewsa do NHL v októbri 2016.

Žiaden z hráčov momentálne nemá na konte viac ako dva góly. Trápeniu podľa Davida Altera z The Hockey News prispievajú aj neefektívne presilovky. Prvá presilovková formácia zložená z top hráčov (Matthews, Marner, Tavares, Nylander, Rielly) sa v piatok trápila.

„Myslím si, že to musíme dať do poriadku, ale veríme si, že to dokážeme urobiť,“ povedal Rielly.

Toronto pozmenilo svoje presilovky po tom, čo ich do zodpovednosti dalo novému asistentovi trénera Spencerovi Carberrymu. Želané výsledky to zatiaľ neprinieslo. V presilovkách majú Maple Leafs aktuálne 18,8% úspešnosť.

Keefe hovorí stručne a jasne: „Musíme strieľať podstatne viac gólov, ako ich teraz strieľame.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies