Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Slováci v NHL

Bude Chára na tribúne? Potrebuje čas na aklimatizáciu, zastáva si ho Trotz

Návrat Zdena Cháru do tímu New York Islanders po 20 rokoch začal ako príjemný príbeh, ale celkom rýchlo sa zmenil na problém pre obranu klubu. Konštatuje to Stefen Rosner z NYI Hockey Now.

Chára začal ročník v druhom páre s Noahom Dobsonom. Mladíkovi však podobnú stabilitu ako Andy Greene vlani nepriniesol a v utorok už hral od druhej tretiny po boku Ryana Pulocka. Ani to nebolo ono a kritika sa kopila.

Hlavný tréner Islanders Barry Trotz vníma, že najstarší hráč NHL robí v zápasoch chyby, ale na druhú stranu sa ho snaží podporiť.

„Priniesli sme ho sem, aby bránil, aby dostával puky preč, aby bol dobrým hráčom do oslabení. Myslím si, že to stále dokáže. Bude však potrebný čas na aklimatizáciu pre neho i pre nás. Povedzme to takto: Je lepší ako ukazuje plus/mínus,“ povedal skúsený kormidelník.

Článok pokračuje pod reklamou

Plus/mínus nie je veľmi dobrá štatistika, ale tri mínusové body sú podľa Rosnera ešte dobrým číslom po tom, čo sme mohli vidieť u Cháru bežným zrakom. Celá obrana však ešte nebola taká dobrá, ako je jej potenciál.

Zmeny v poslednom zápase priniesli aspoň nejaké ovocie. Dobson sa vrátil ku Greenovi, po boku ktorého pôsobil podstatne lepšie. Pulock zase dokázal lepšie naprávať Chárove chyby ako Dobson.

New York odohrá cez víkend dva zápasy za dva dni a podľa Rosnera by mohlo byť v najlepšom záujme tímu, aby v jednom z nich posadil štyridsaťštyriročného rodáka z Trenčína na tribúnu a nechal hrať Sebastiana Aha.

„Aho mal silný kemp a nebola by to zlá myšlienka pozrieť sa na neho a zistiť, či by nemohol byť riešením. Posadenie Cháru by neznamenalo, že jeho čas u Islanders sa naplnil. Je to dlhá 82-zápasová sezóna a dlhý výjazd s ďalšími deviatimi zápasmi pred debutom tímu v UBS Aréne. Je to o tom, čo je najlepšie pre Islanders v krátkodobom horizonte,“ konštatuje Rosner.

Problém s rýchlou aklimatizáciou na Long Islande už mali aj Jean-Gabriel Pageau, Andy Greene či Kyle Palmieri. Chárova situácia je však iná, pretože do tímu neprišiel pred prestupovou uzávierkou. Po 24 rokoch v NHL má však dostatok skúseností na to, aby vedel, čo musí urobiť, aby Islanders pomohol. Podarí sa mu to nakoniec?rn



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies