Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Slováci v NHL

Väčšia rana ako Kučerov? Tampa Bay bude bez Černáka čeliť veľkej výzve

Tím Tampa Bay Lightning si musí poradiť bez hviezdneho útočníka Nikitu Kučerova, no teraz prišiel o kľúčového obrancu Erika Černáka, ktorého nahradenie by mohlo byť väčším orieškom.

„Hráva za nás veľké minúty, blokuje tonu striel, pracuje tvrdo, hrá do tela. Je to jednoducho hráč, ktorý robí skutočne všetko. Budeme musieť lepšie manažovať puk, keď nebude v zostave, a chlapci budú musieť vystupňovať svoju hru,“ povedal útočník Brayden Point.

Černák nedohral utorkový duel proti Caroline pre zranenie hornej časti tela, po ktorom tréner Jon Cooper vyjadril obavy, že na zahojenie bude potrebných niekoľko týždňov. Aj po strede je však očakávaná absencia stále skôr záhadou.

„Vy viete, čo všetko pre nás robí v oslabeniach a podobne. On a Ryan McDonagh sú tam vzadu bojovníkmi tým spôsobom, ako hrajú, spôsobom, akým sa vrhajú do striel,“ poznamenal útočník Pat Maroon.

Článok pokračuje pod reklamou

Černák je jedným z kľúčových prvkov zostavy Lightning, pretože pravidelne nastupuje proti najlepším útokom súperov. Platí to prakticky od jeho nováčikovskej sezóny 2018/19, v ktorej si sadol s McDonaghom a odvtedy nebol dôvod ich rozdeľovať.

Dvadsaťštyriročný košický dodáva floridskému tímu aj prvok tvrdosti. Klub vedie s 36 bodyčekmi, s čím sa medzi všetkými korčuliarmi NHL radí na 20. miesto.

V tejto sezóne sa navyše opäť zlepšil v ofenzívnej hre. Pravidelne sa zapája do útočenia a pomáha útoky zakladať. Nejaký čas bol dokonca tímovým lídrom v počte striel. Aktuálne je tretí s 29 strelami na bránu.

„Má špičkové zručnosti. Dokáže skórovať. Dokáže tvoriť ofenzívu. Dokáže sa do nej zapájať. Má veľké telo, a tak vie hrať aj fyzicky. Hrá sa proti nemu ťažko. Nastupuje proti top útokom. Samozrejme, že je oporou, ktorá nám bude chýbať,“ skonštatoval Maroon.

Lightning sa počas jeho absencie budú spoliehať na veteránov Victora Hedmana, McDonagha či Jana Ruttu, no poskytne príležitosť aj pre mladíka Cala Footea či Fredrika Claessona, ktorý v tejto sezóne odohral len dva zápasy. Michail Sergačov sa vracia zo suspendácie a k návratu do akcie sa blíži aj Zach Bogosian.

„Budeme mať hráčov, ktorí sa v sezóne zrania, aj kľúčoví hráči, ako sú Černy a Kuč. Bude to pre nás o mentalite „ďalší na rade“, pri ktorej sa nemôžeme ľutovať. Musíme si tým prejsť a bojovať, pretože si v tomto ročníku ešte nejakými vrcholmi a pádmi prejdeme,“ povedal Maroon.rn



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies