Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Tatar bodoval, Fehérváry s novým maximom. Florida vyrovnala rekord NHL

Najrušnejšia streda sezóny priniesla až 14 zápasov. V troch z nich sme videli v akcii aj slovenských hráčov. Z nich Tomáš Tatar bodoval a Martin Fehérváry sa tešil z výhry. Florida vyrovnala rekord NHL, Colorado si natiahlo víťaznú sériu.


NJD - MIN 2:3 SN

Talbot pomohol k výhre nad Devils, Tatar asistoval

Tomáš Tatar zaznamenal asistenciu pri góle Pavla Zachu, ktorý strelil kontaktný gól predtým, ako Jegor Šarangovič vynútil nadstavený čas. New Jersey však už obrat dokonať nedokázalo. V nájazdoch uspel len Kevin Fiala, ktorý rozhodol o výhre Minnesoty 3:2. Wild viedli po prvej tretine 2:0 vďaka gólom Ryana Hartmana a Nica Sturma. Cam Talbot predviedol 40 zákrokov. MacKenzie Blackwood mal menej práce, keď čelil 27 strelám. Štvrtej prehre z posledných piatich duelov nezabránil. Nepomohli ani dve prihrávky Nica Hischiera. Tatar odohral 16 a štvrť minúty aj so ziskom plusového bodu, dvoch striel a bloku. Zápas začal neskôr oproti plánu, pretože hráči Wild prišli do Prudential Center neskôr pre uzáveru Hollandovho tunela.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. K. Fiala (MIN), 2. N. Hischier (NJD), 3. C. Talbot (MIN)

Článok pokračuje pod reklamou

WSH - MTL 6:3

Ovečkin nazbieral tri asistencie pri výhre nad Canadiens

Zo Slovákov sa z víťazstva tešil len obranca Martin Fehérváry, ktorý pri výhre Washingtonu 6:3 nad Montrealom nebodoval, no významne si vylepšil osobné maximum s hracím časom 22:56. Vyťažovanejším hráčom tímu bol len Dmitrij Orlov (23:49). Ten zaznamenal gól a asistenciu, rovnako ako John Carlson, Nic Dowd či Jevgenij Kuznecov. Po góle pridali Michael Sgarbossa a Tom Wilson, Alex Ovečkin nazbieral tri asistencie. K tretej výhre z posledných štyroch zápasov pomohol aj Iľja Samsonov s 25 zákrokmi. O šnúru bez inkasovaného gólu prišiel po 170 minútach a 13 sekundách. Prekonali ho Jake Evans, Cole Caufield a Artturi Lehkonen. Jake Allen sa vrátil do brány a inkasoval šesť gólov z 34 striel. Canadiens prehrali piaty zápas z posledných šiestich. Fehérváry opustil duel s plusovým bodom, strelou a bodyčekom. Jeho tréner Peter Laviolette oslávil 685. výhru v kariére, čím sa zaradil na 11. miesto historického poradia pred Pata Quinna.

Prvý gól Caufielda v sezóne musel potvrdiť video rozhodca:

Keď sa darí, tak sa darí...

Hviezdy duelu: 1. N. Dowd, 2. J. Carlson, 3. A. Ovečkin (všetci WSH)

NYI - NYR 1:4

Rangers natiahli sériu prehier ich mestského rivala

Newyorské derby vyhrali Islanders štyrikrát po sebe, ale kým táto séria im v stredu skončila, aktuálna séria prehier sa im natiahla už na sedem zápasov. Rangers v ich novom domove vyhrali 4:1 vďaka dvojgólovým Chrisovi Kreiderovi a Kevinovi Rooneymu, aby zaknihovali šiesty triumf z posledných siedmich stretnutí. Ryan Reaves zaznamenal dve asistencie a Igor Šesťorkin 20 zákrokov. Recept na neho našiel len Andy Andreoff. Semion Varlamov sa prezentoval 17 zásahmi. V akcii bol opäť aj Richard Pánik, ktorý odohral 16 minút a 20 sekúnd. Slovenský útočník predviedol dva bodyčeky. „Ostrovania“ hrali pre zranenia či chorobu bez ôsmich hráčov základu, vrátane piatich obrancov.

Hviezdy duelu: 1. C. Kreider, 2. K. Rooney, 3. R. Reaves (všetci NYR)

PIT - VAN 4:1

Penguins vyhrali štvrtý zápas v sérii

Jaroslav Halák sledoval opäť len zo striedačky siedmu prehru Vancouver z posledných ôsmich duelov. Tentokrát neuspel na ľade Pittsburghu, ktorý s 36 zákrokmi doviedol k výhre 4:1 Tristan Jarry. „Myslím si, že Tristan bol opäť aj dnes úžasný. Súperovi sme umožnili celkom dosť kvalitných šancí. Tristan nás veľakrát podržal,“ povedal tréner Mike Sullivan. O čisté konto prišiel až v 55. minúte, keď ho prekonal Bo Horvat. To už Penguins viedli 3:0 po góloch Bryana Rusta, Evana Rodriguesa a Zacha Aston-Reeseho. Brock McGinn ešte v závere pridal gól do prázdnej brány. Jake Guentzel prišiel o päťzápasovú gólovú sériu, ale vďaka asistencii bodoval v siedmom zápase v sérii. Pittsburgh vyhral štvrtý zápas po sebe. Thatcher Demko opustil zápas s 33 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. T. Jarry, 2. B. McGinn, 3. E. Rodrigues (všetci PIT)

BUF - BOS 1:5

Bruins strelili štyri góly v prvej tretine, Sabres opäť prehrali

Boston strelil štyri góly v prvej tretine, aby zdolal Buffalo 5:1. Sabres viedli zásluhou Kylea Okposa, ale následne už Jeremy Swayman nekapituloval a k štvrtej výhre z posledných piatich duelov pomohol 24 zákrokmi, vrátane jedného proti trestnému strieľaniu. O zvrat sa postarali Patrice Bergeon a Charlie Coyle, vedenie ešte pred prvou prestávkou zveľadili David Pastrňák a Mike Reilly, v tretej tretine Taylor Hall. Aaron Dell inkasoval štyri góly z 22 striel a po prvej tretine ho nahradil Dustin Tokarski, ktorý kryl 24 z 25 striel. Sabres prehrali štvrtý zápas po sebe a v piatich z posledných šiestich duelov inkasovali minimálne päť gólov. Duel nedohral Charlie McAvoya, ale mal by byť podľa Brucea Cassidyho v poriadku.


Hviezdy duelu: 1. P. Bergeron, 2. D. Pastrňák, 3. N. Foligno (všetci BOS)

DET - STL 4:2

Detroit si ukončil sériu prehier výhrou nad Blues

Lucas Raymond strelil gól, aby sa stal druhým tínedžerom Detroitu po Steveovi Yzermanovi s 20 bodmi v 21 alebo menej zápasoch nováčikovskej sezóny. Vyrovnával na 1:1 predtým, ako Dylan Larkin poslal Red Wings prvýkrát do vedenia. Druhýkrát a definitívne tak urobil Adam Erne, po ktorom pridal ešte gól do prázdnej brány Robby Fabbri, ktorý hral po prvýkrát proti svojmu bývalému tímu. Detroit si ukončil štvorzápasovú sériu prehier triumfom 4:2 nad St. Louis aj vďaka 35 zákrokom Alexa Nedeljkovica. Toho prekonali Pavel Bučnevič a David Perron. Ville Husso opustil duel s 19 zákrokmi a Blues prehrali druhý zápas z troch a šiesty z ôsmich. „Toto je jeden z tých zápasov, v ktorých musíte zložiť klobúk pred brankárom. Mohli sme dnes dať poľahky päť či šesť gólov, no on bol jednoducho taký dobrý,“ povedal tréner St. Louis Craig Berube. Duel nedohral pre zranenie domáci útočník Joe Veleno.

Skvelý zákrok Nedeljkovica:

Hviezdy duelu: 1. A. Nedeljkovic, 2. D. Larkin, 3. R. Fabbri (všetci DET)

FLA - PHI 2:1 PP

Panthers vyrovnali rekord NHL, keď doma zdolali Flyers

Florida vyrovnala ligový rekord Chicaga z ročníka 1963/64, keď zdolala Philadelphiu 2:1 a odštartovala ročník s 11 domácimi víťazstvami po sebe. V tretej minúte predĺženia o tom rozhodol Aaron Ekblad, ktorý zaznamenal aj asistenciu pri vyrovnávajúcom góle Sama Bennetta. Aj on raz asistoval. „Je to skvelé. Vyrovnať nejaký rekord je úžasné. Je to veľmi cool vec dokázať to pred našimi fanúšikmi. Dúfame, že to ešte natiahneme,“ povedal Ekblad, ktorý bodoval v piatom zápase po sebe. K štvrtej výhre po sebe a natiahnutiu bodovej série na šesť zápasov prispel aj Sergej Bobrovskij, ktorého z 33 striel prekonal len Joel Farabee. Martin Jones mal viac práce, keď čelil 45 strelám. Flyers prehrali štvrtý zápas po sebe. Keith Yandle odohral pri návrate do Sunrise už 940. zápas bez prestávky a už len 24 mu chýba k rekordu Douga Jarvisa.

Hviezdy duelu: 1. A. Ekblad (FLA), 2. S. Bobrovskij (FLA), 3. M. Jones (PHI)

CBJ - WPG 3:0

Merzlikins vynuloval Jets pri návrate Duboisa do Columbusu

Elvis Merzlikins vychytal svoje prvé čisté konto v sezóne a ôsme v kariére, aby s 36 zákrokmi doviedol Columbus k výhre 3:0 nad Winnipegom. Gregory Hofmann strelil prvý gól zápasu v 16. minúte prvej tretiny, Ďalšie pridali v tretej tretine Zach Werenski a do prázdnej brány Andrew Peeke. Connor Hellebuyck kryl 29 z 31 striel. Kým Blue Jackets vyhrali štvrtý zápas z posledných piatich, Jets prehrali štvrtý zápas po sebe. Pre Pierre-Luca Duboisa išlo o prvý návrat do Columbusu od výmeny. Prvýkrát proti Jets hral zase Jack Roslovic.

Hviezdy duelu: 1. E. Merzlikins, 2. G. Hofmann, 3. Z. Werenski (všetci CBJ)

NSH - VGK 2:5

Vegas zdolalo Nashville pri návrate Paciorettyho

Chandler Stephenson, Jonas Rondbjerg a Adam Brooks vybudovali v prvých dvoch tretinách trojgólové vedenie, ktoré Vegas pomohli zdolať Nashville pomerom 5:2. Do čierneho sa trafil aj Alex Pietrangelo, do prázdnej brány Mark Stone. Robin Lehner pomohol k tretej výhre z posledných štyroch zápasov 26 zákrokmi a recept na neho našiel len Filip Forsberg, ktorý pri návrate zo zranenia strelil oba góly Predators. Juuse Saros urobil 30 zákrokov a jeho tím prehral tretí zápas z posledných štyroch. Do zostavy Vegas sa po zranení vrátil Max Pacioretty.

Hviezdy duelu: 1. C. Stephenson (VGK), 2. F. Forsberg (NSH), 3. A. Pietrangelo (VGK)

COL - ANA 5:2

Colorado si natiahlo víťaznú sériu výhrou nad Ducks

Colorado predĺžilo najdlhšiu aktívnu sériu výhier v NHL na šesť zápasov, keď zdolalo Anaheim 5:2. Cale Makar vyrovnával stav na 1:1 a následne ho na listine strelcov doplnili štyria spoluhráči – Alex Newhook, Nicolas Aube-Kubel, Nazem Kadri a Valerij Ničuškin. Kadrzi bodoval v 10. zápase po sebe a túto sériu si predĺžil už asistenciou pri Makarovom góle. Jonas Johansson inkasoval jeden gól z 20 striel. Do zápasu štartoval Darcy Kuemper, ktorý zastavil päť striel zo šiestich. Mal však problémy s korčuľou, pre ktoré už od druhej tretiny nechytal. Skóre zápasu otvoril aj uzavrel Sonny Milano. Pri oboch góloch asistoval Jamie Drysdale. John Gibson urobil 32 zákrokov a Ducks prehrali tretí zápas po sebe. Jared Bednar vyhral svoj 194. zápas na lavičke Colorada, čím vytvoril nový rekord Avalanche od presťahovania. Rekord celej organizácie, vrátane éry Nordiques, drží Michel Bergeron s 265 výhrami.

Milano skóroval po tom, čo Kuemper prišiel o nôž na korčuli:

Hviezdy duelu: 1. N. Kadri, 2. G. Landeskog, 3. J. Johansson (všetci COL)

ARI - EDM 3:5

McDavid a Draisaitl štvorbodoví pri výhre nad Coyotes

Connor McDavid po prvom bezbodovom zápase v sezóne zaznamenal dva góly a dve asistencie, aby pomohol Edmontonu k výhre 5:3 nad Arizonou. Dosiahol aj svoju 400. asistenciu v kariére. S rovnakou bilanciou skončil aj Leon Draisaitl, strelecky sa presadil aj trojbodový Zack Kassian. Oilers vyhrali tretí zápas z posledných štyroch aj vďaka 24 zákrokom Mikka Koskinena, ktorého prekonali Clayton Keller, Travis Boyd a Shayne Gostisbehere. Keller pridal aj dve asistencie. Scott Wedgewood inkasoval štyri góly zo 43 striel, pretože druhý gól McDavida padol do prázdnej brány. Coyotes prišli o štvorzápasovú bodovú sériu. Bojovali pritom aj o tretiu výhru po sebe. Draisaitl dosiahol 20-gólovú métu v 19. zápase sezóny. Rýchlejšie to v klubovej histórii dokázal len Wayne Gretky (16, 1983/84) a v NHL na to menej zápasov naposledy potreboval Mario Lemieux v ročníku 1995/86 (18).

Hviezdy duelu: 1. L. Draisaitl (EDM), 2. C. McDavid (EDM), 3. C. Keller (ARI)

LAK - TOR 2:6

Toronto natiahlo Los Angeles sériu prehier

Jack Campbell urobil 30 zákrokov a jeho šesť rôznych spoluhráčov sa trafilo do čierneho, aby Toronto uspelo v Los Angeles 6:2 a pripísalo si siedme víťazstvo z posledných ôsmich duelov. Alexander Kerfoot otvoril skóre zápasu, vedenie Maple Leafs obnovil Pierre Engvall a zveľadili ho John Tavares, Auston Matthews, Jason Spezza a Michael Bunting. Rasmus Sandin nazbieral tri asistencie a duel predčasne opustil David Kämpf. Kings prehrali už piaty zápas po sebe. Jonathan Quick urobil 32 zákrokov a o góly sa postarali v presilovkách dvojbodoví Viktor Arvidsson a Sean Durzi, pre ktorého to bol prvý gól v NHL.


Vlastný gól Danaulta, pripísaný Buntingovi:

Hviezdy duelu: 1. R. Sandin (TOR), 2. A. Matthews (TOR), 3. S. Durzi (LAK)

SJS - OTT 6:3

San Jose zdolalo trápiacu sa Ottawu, Meier trojbodový

Timo Meier strelil v 52. minúte víťazný gól a pridal dve asistencie, aby San Jose zdolalo Ottawu 6:3. Matt nieto, Tomáš Hertl a Nick Bonino sa tiež trafili do čierneho, Logan Couture a Jacob Middleton do prázdnej brány. James Reimer kryl 26 striel, jeho náprotivok Matt Murray 23. Josh Norris, Brady Tkachuk a Connor Brown strelili góly kanadského tímu, ktorý prehral tretí zápas po sebe a deviaty z posledných desiatich. Do zostavy sa mu vrátil už aj Nikita Zajcev. Brady Tkachuk dostal štyri menšie tresty.

Hviezdy duelu: 1. T. Meier, 2. L. Couture, 3. N. Bonino (všetci SJS)

SEA - CAR 2:1

Caorlina po prvýkrát prehrala dva zápasy po sebe. Neuspela v Seattli

Philipp Grubauer predviedol 35 zákrokov a Marcus Johansson skóroval v 57. minúte, aby Seattle vyhral druhý zápas po sebe po šesťzápasovej sérii prehier. Carolinu zdolal 2:1. Jared McCann vyrovnal na 1:1 po tom, čo skóre otvoril Brendan Smith. Frederik Andersen urobil 20 zákrokov a Hurricanes po prvýkrát v sezóne prehrali dva zápasy po sebe. Prišli aj o päťzápasovú bodovú sériu.

Hviezdy duelu: 1. M. Johansson (SEA), 2. P. Grubauer (SEA), 3. F. Andersen (CAR)


Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (NYI) 16:20 0 0 0 0 0 0 2
T. Tatar (NJD) 16:13 0 1 1 +1 0 2 0
M. Fehérváry (WSH) 22:56 0 0 0 +1 0 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies