Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Tatar skóroval z úniku, videli sme míľniky Vasilevského či Pavelskiho

Po jednodňovej odmlke prišiel v NHL nabitý piatok. V 13 zápasoch sme videli troch Slovákov a jeden aj bodoval. Videli sme aj míľniky a skvelé individuálne výkony.


NSH - NJD 4:2

Tatar skóroval z úniku, ale k výhre nepomohol

Tomáš Tatar pol minúty pred koncom zápasu strelil svoj tretí gól v sezóne, aby upravil stav zápasu New Jersey proti Nashvillu na konečných 2:4. Prihrával mu Andreas Johnson, ktorý strelil prvý gól Devils. Tí prehrali piaty zápas z posledných šiestich, keď Jonathana Berniera z 30 striel prekonali Roman Josi, Philip Tomasino a Mikael Granlund predtým, ako piatu výhru po sebe vo vzájomných zápasoch poistil gólom do prázdnej brány Alexandre Carrier. Juuse Saros k nej pomohol 23 zákrokmi. Tatar, ktorý odohral 15 minút, ho ohrozil raz a pripísal si aj plusový bod a bodyček. Nashville bodoval v zápasoch proti New Jersey už 11-krát po sebe (8-0-3 od 13. októbra 2015). Josi odohral svoj 700. zápas v NHL. Tréner Devils Lindy Ruff nebol po zápase nadšený: „Toto je asi najhorší zápas, aký som nás videl odohrať.“

Tatarov tretí gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. R. Josi, 2. J. Saros, 3. P. Tomasino (všetci NSH)

Článok pokračuje pod reklamou

WSH - FLA 4:3

Ovečkin doviedol s hetrikom Capitals k výhre nad Panthers

Alex Ovečkin si v ceste za prekonávaním historických zápisov pomohol, keď strelil svoj prvý hetrik v sezóne. Tretím gólom pritom rozhodol o výhre Washingtonu 4:3 nad Floridou. Gól a dve asistencie zaznamenal Tom Wilson, Jevgenij Kuznecov nazbieral tri asistencie a Iľja Samsonov kryl 19 striel. Prekonali ho Jonathan Huberdeau, Sam Reinhart a Carter Verhaeghe. Sergej Bobrovskij urobil 19 zákrokov a dvakrát v druhej tretine opustil zápas, raz nakrátko, druhý raz na dlhšie po kolízii s Wilsonom . Spencer Knight inkasoval jeden gól zo siedmich striel. Panthers prišli o štvorzápasovú víťaznú a šesťzápasovú bodovú sériu. Slovenský obranca Martin Fehérváry, ktorého tím vyhral štvrtý zápas z posledných piatich, odohral 19 a pol minúty s blokom, dvoma bodyčekmi a menším trestom za nedovolené bránenie. Bolo to jeho prvé vylúčenie v sezóne.


Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin, 2. T. Wilson, 3. J. Kuznecov (všetci WSH)

NYI - PIT 0:1

Jarry pomohol Penguins predĺžiť sériu prehier Islanders

Tristan Jarry zneškodnil všetkých 25 striel, aby vychytal svoje tretie čisté konto v posledných piatich dueloch a doviedol Pittsburgh k futbalovej výhre nad Islanders. Jediný gól zápasu strelil Kasperi Kapanen v 37. minúte. Iľja Sorokin inak kryl 29 striel. Kým Penguins vyhrali piaty zápas po sebe, New York prehral už osem zápasov v sérii. V jeho drese opäť nastúpil aj Richard Pánik, ktorý počas 16 minút a 17 sekúnd strávených na ľade predviedol dva bloky. Do akcie sa vrátil Noah Dobson, no Islanders stále chýba osem hráčov základnej zostavy.

Zápas rivalov priniesol aj hromadnú šarvátku:

Hviezdy duelu: 1. T. Jarry (PIT), 2. I. Sorokin (NYI), 3. D. Heinen (PIT)

DAL - COL 3:1

Pavelski strelil 400. gól, Stars ukončili sériu Avalanche

Coloradskej víťaznej sérii je po šiestich zápasoch koniec. Ukončil ju Dallas, ktorý bez zdravého Andreja Sekeru v zostave vyhral 3:1. Prvé dva góly strelil Joe Pavelski, tretí pridal Denis Gurianov. Jake Oettinger predviedol 32 zákrokov a o čisté konto ho v 57. minúte pripravil Cale Makar, ktorý skóroval už v piatom zápase po sebe, čo je u obrancu nový klubový rekord. Na sedem a pol minúty sa do brány postavil aj Braden Holtby, keď musel Oettinger po kolízii s Nicolasom Aube-Kubelom absolvovať test na otras mozgu. Kryl štyri strely. Stars vyhrali tretí zápas po sebe a piaty z posledných šiestich. Do brány Avalanche sa postavil Darcy Kuemper, ktorý kryl 19 z 22 striel. Pavelski ako desiaty americký rodák strelil v NHL 400 gólov. Dokázal to len ako šiesty hráč ligovej histórie draftovaný v siedmom alebo neskoršom kole.

Pavelski strelil dva góly z 19 sekúnd, aby dosiahol míľnik:

Hviezdy duelu: 1. J. Pavelski, 2. J. Oettinger, 3. J. Robertson (všetci DAL)

TBL - SEA 3:0

Vasilevskij dosiahol míľnik pri výhre nad Kraken

Andrej Vasilevkij potreboval len 17 zákrokov, aby vychytal svoju druhú nulu po sebe a 200. víťazstvo v kariére. Tampa Bay si poradila z nováčikom zo Seattlu 3:0 aj vďaka gólom Pierre-Edouarda Bellemareho, Rossa Coltona a Stevena Stamkosa. Philippa Grubauera prekonali z 26 striel. Kým Lightning vyhrali tretí zápas po sebe a šiesty z posledných siedmich, Kraken neuspeli so snahou vyhrať premiérovo tri zápasy po sebe. Vasilevskij potreboval na 200 výhier len 318 zápasov. Rýchlejšie to v celej histórii dokázal len Ken Dryden – v 309 dueloch. Rus o jeden zápas prekonal Bradena Holtbyho. „Veľký úspech, som na to hrdý. Samozrejme, chcem poďakovať aj mojim spoluhráčom, pretože by som to sám nedokázal,“ povedal Vasilevskij. Piatkový duel bol aj o návrate Yanniho Gourdeho do Tampy.

Nepríjemný moment: Kolízia Oleksiak s Katchoukom:

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij, 2. P. Bellemare, 3. R. Colton (všetci TBL)

BOS - NYR 2:5

Šesťorkin a Panarin doviedli Rangers k výhre nad Bruins

Igor Šesťorkin predviedol 34 zákrokov, Artemij Panarin strelil víťazný gól a pridal asistenciu a Rangers vyhrali tretí zápas po sebe a siedmy z posledných ôsmich, keď zdolali Boston 5:2. New York dvakrát prehrával, ale Ryan Strome a Dryden Hunt dokázali odpovedať. Alexis Lafreniere sa tiež trafil do čierneho a Jacob Trouba do prázdnej brány. Strome a Hunt pridali aj po asistencii, dve nazbierali Adam Fox a Julien Gauthier. Fox je prvým obrancom tímu od Briana Leetcha v ročníku 2000/01, ktorý nazbieral 21 bodov v prvých 20 zápasoch sezóny. Craig Smith a Patrice Bergeorn sa postarali o góly Bruins, kým Jeremy Swayman inkasoval štyri góly z 30 striel.


Hviezdy duelu: 1. I. Šesťorkin (NYR), 2. A. Panarin (NYR), 3. P. Bergeron (BOS)

BUF - MTL 4:1

Sabres si ukončili sériu prehier výhrou nad Canadiens

Tage Thompson strelil dva góly, Dustin Tokarski zneškodnil 25 striel a Buffalo si ukončilo štvorzápasovú sériu prehier víťazstvom 4:1 nad Montrealom. Víťazný gól strelil Cody Eakin, ktorý prihrával aj na góly Kylea Okposa v oslabení. Victor Olofsson a Jeff Skinner zaznamenali po dve asistencie. O jediný gól Canadiens sa postaral Josh Anderson, ktorý v prvej tretine vyrovnával na 1:1. Sam Montembeault opustil duel s 35 zákrokmi a „Habs“ so šiestou prehrou z posledných siedmich stretnutí. Vonku doteraz vyhrali len jeden zápas z 11.

Thompson skóroval po tom, čo ho na ľad poslal Romanov:

Hviezdy duelu: 1. T. Thompson, 2. C. Eakin, 3. V. Olofsson (všetci BUF)

PHI - CAR 3:6

Hurricanes zlomili odpor Flyers štyrmi gólmi po sebe

Carolina trikrát prehrávala, ale nakoniec dokázala odpor Philadelphie zlomiť a zdolala ju nakoniec celkom presvedčivo 6:3. Sebastian Aho strelil dva góly, Jesperi Kotkaniemi strelil víťazný gól a pridal asistenciu, aby Hurricanes dosiahli v 19. zápase sezóny svoje 15. víťazstvo – za posledných 15 rokov to rýchlejšie zvládli len tri tímy. Z gólov sa tešili aj Jesper Fast, Steven Lorentz a Andrej Svečnikov. Odvrátiť tretiu prehru po sebe pomohol s 20 zákrokmi aj Antti Raanta, ktorého prekonali Ivan Provorov, Joel Farabee a Rasmus Ristolainen. Carter Hart urobil 30 zákrokov a Flyers prehrali piaty zápas po sebe. Prišli aj o útočníka Natea Thompsona.

Hviezdy duelu: 1. S. Aho, 2. J. Kotkaniemi, 3. A. Raanta (všetci CAR)

CBJ - VAN 4:2

Merzlikins, Roslovic doviedli Columbus k výhre nad Canucks

Vancouver dvakrát vyrovnal stav vďaka gólom Vasilija Podkolzina a Tylera Motteho, ale nakoniec nestačil na Columbus a napriek streleckej prevahe podčiarkol svoje trápenie treťou prehrou po sebe a ôsmou z posledných deviatich duelov. Naopak, Blue Jackets sa darí a vyhrali tretí zápas v sérii a piaty z posledných šiestich. Jack Roslovic strelil víťazný gól, do čierneho sa trafili aj Gustav Nyquist a Adam Boqvist, do prázdnej brány Max Domi. Elvis Merzlikins zastavil 39 striel, Thatcher Demko 17.

Hviezdy duelu: 1. J. Roslovic, 2. G. Nyquist, 3. E. Merzlikins (všetci CBJ)

CHI - STL 3:2 PP

DeBrincat zavŕšil v predĺžení obrat Blackhawks

Chicago nevyhralo nad St. Lous od apríla 2019 a nezačalo dobre ani piatkový vzájomný zápas, keď po prvej tretine prehrávalo o dva góly. Jujhar Khaira a Brandon Hagel však stav vyrovnali a Alex DeBrincat v druhej minúte predĺženia zakončil obrat. K výhre 3:2 pomohol 23 zákrokmi aj Kevin Lankinen a dvoma asistenciami Seth Jones. Ten bodoval už v deviatich domácich zápasoch po sebe, čo obranca Blackhawks naposledy dokázal v ročníku 1987/88 (Doug Wilson). Kým Chicago vyhralo šiesty zápas z posledných ôsmich, St. Louis prehralo siedmy z posledných deviatich. Pavel Bučnevič a Ivan Barbašov skórovali, Jordan Binnington urobil 24 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. A. DeBrincat (CHI), 2. P. Bučnevič (STL), 3. B. Hagel (CHI)

MIN - WPG 7:1

Kaprizov doviedol Minnesotu k výhre nad Jets

Kirill Kaprizov bol po druhýkrát v kariére štvorbodový, keď s gólom a troma asistenciami pomohol Minnesote k výhre 7:1 nad Winnipegom. Dva góly strelil Mats Zuccarello, po góle pridali Alex Goligoski, Ryan Hartman, Jon Merrill a Matt Dumba. Zuccarello zápas z preventívnych dôvodov nedohral. Cam Talbot pomohol k natiahnutiu bodovej série na tri zápasy 30 zákrokmi. Ako jediný na neho našiel recept Pierre-Luc Dubois, ktorý mu zničil čisté konto v 56. minúte. Connor Hellebuyck inkasoval štyri góly zo 14 striel, Eric Comrie následne tri z 24. Jets prehrali už piaty zápas v sérii.

Hviezdy duelu: 1. K. Kaprizov, 2. R. Hartman, 3. C. Talbot (všetci MIN)

ANA - OTT 4:0

Stolarz vynuloval Senators. Tí prehrali 10. zápas z posledných 11

Anthony Stolarz vychytal svoje prvé čisté konto v sezóne a štvrté v kariére, aby s 34 zákrokmi doviedol Anaheim k triumfu 4:0 nad trápiacou sa Ottawou. Troy Terry skóroval, aby bodoval v desiatom domácom zápase po sebe. Skórovali aj Isac Lundestrom, Derek Grant a Rickard Rakell. Všetci prekonali Antona Forsberga, ktorý čelil 33 strelám. Oba tímy vstupovali do duelu s trojzápasovými sériami prehier. Senators pritom prehrali desiaty duel z posledných 11.

Hviezdy duelu: 1. A. Stolarz, 2. S. Milano, 3. J. Drysdale (všetci ANA)

SJS - TOR 1:4

Toronto potvrdilo formu v San Jose

Toronto dosiahlo v tomto mesiaci už svoju 11. výhru, čo sa mu ešte nikdy nepodarilo, keď zdolalo San Jose 4:1. Joseph Woll sa stal piatym brankárom v klubovej histórii, ktorý vyhral prvé tri štarty kariéry, keď predviedol 34 zákrokov. Víťazný gól streil Wayne Simmonds, presadili sa aj William Nylander, Auston Matthews a John Tavares. Jediný gól Sharks strelil Nick Bonino, ktorý vyrovnával na 1:1. James Reimer inkasoval štyri góly zo 17 striel, Adin Hill následne kryl zvyšných 16 striel. Marc-Edouard Vlasic odohral svoj 1100. zápas kariéry a len ako 11. obranca histórie NHL ich všetky odohral v drese jedinej organizácie. Oba tímy vstupovali do zápasu so šancou vyhrať tretí zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. W. Nylander, 2. J. Tavares, 3. A. Matthews (všetci TOR)


Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (NYI) 16:17 0 0 0 0 0 0 0
T. Tatar (NJD) 15:03 1 0 1 +1 0 1 1
M. Fehérváry (WSH) 19:34 0 0 0 0 2 0 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies