Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Sekera prihrával na víťazný gól, Russell vytvoril nový rekord NHL

V sobotu sa v NHL odohralo deväť zápasov. Zo Slovákov sme v nich videli len obrancu Andreja Sekeru. Bodoval aj sa tešil z výhry.


ARI - DAL 2:3

Sekera prihrával na víťazný gól Stars

Slovenský obranca Andrej Sekera si nakorčuľoval do ľavého kruhu, peknou prihrávkou našiel Jasona Robertsona a ten pohodlne zakončil do odkrytej brány. Tento gól rozhodol o výhre Dallas 3:2 nad Arizonou. Robertson si z duelu nakoniec odniesol dva góly a asistenciu, gól strelil aj Roope Hintz a dve asistencie si pripísal Joe Pavelski. K štvrtej výhre v sérii pomohol aj Braden Holtby, ktorého z 27 striel prekonali len Anroine Roussel a Travis Boyd – dvakrát vyrovnávali stav. Scott Wedgewood urobil 26 zákrokov. Sekera ho ohrozil dvakrát počas 10 minút a 34 sekúnd, ktoré strávil na ľade. Pripísal si aj plusový bod, blok a menší trest za sekanie.

Druhý bod Sekeru v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Robertson (DAL), 2. R. Hintz (DAL), 3. T. Boyd (ARI)

Článok pokračuje pod reklamou

DET - BUF 3:2 PP

Raymond rozhodol v predĺžení o výhre nad Sabres

Lucas Raymond opäť napodobnil Stevea Yzermana, keď ako prvý tínedžer od októbra 1983 skóroval v predĺžení, aby rozhodol o výhre Detroit 3:2 nad Buffalom. Carter Rowney a Pis Suter skórovali v normálnom hracom čase a Alex Nedelkovic urobil 26 zákrokov. Prekonali ho Dylan Cozens a Jeff Skinner, ktorý vynútil nadstavený čas v 59. minúte. Dustin Tokaerski čelil 41 strelám a Sabres prehrali piaty zápas z posledných šiestich. Pre Vladislava Namestnikova bol jubilejným 500. v kariére. Jeho spoluhráč Raymond má v 19 rokoch na konte už 21 bodov (9+12) v 22 zápasoch. „Dnes sme si zaslúžili výhru. So šancami, ktoré sme mali, to mohlo skončiť 3:1 či 4:1. Hrali sme dobre aj v obrane. Dnes to bol pre nás dobrý večer,“ povedal tréner Detroitu Jeff Blashill.

Hviezdy duelu: 1. L. Raymond (DET), 2. D. Tokarski (BUF), 3. P. Suter (DET)

FLA - SEA 1:4

Driedger ukončil sériu Floridy, Thornton prekonal Coffeyho

Chris Driedger odštartoval v apríli víťaznú sériu Floridy na domácom ľade a v sobotu ju po 15 zápasoch aj ukončil, keď s 33 zákrokmi doviedol Seattle k triumfu 4:1. Bola to jeho prvá výhra v novom tíme a znemožnil ňou svojmu bývalému tímu vytvoriť nový rekord NHL s 12 domácimi výhrami od štartu sezóny po sebe. „Bola to trochu výzva pokúsiť sa koncentrovať na zápas. Boli to trochu iné pocity, keď som videl tých chlapcov hrať proti mne. Išlo len o koncentráciu,“ povedal Driedger. Jordan Eberle vo svojom 800. zápase v NHL strelil dva góly, do čierneho sa trafil aj Ryan Donato a do prázdnej brány Jamie Oleksiak. Kraken vyhrali tretí zápas z posledných štyroch. O jediný gól Panthers sa postaral Patric Hörnqvist a asistenciu si pripísal Joe Thornton, ktorý sa osamostatnil na 13. mieste historického bodovania NHL pred Paulom Coffeym. Na konte má 1532 bodov a len bod mu chýba na Marka Recchiho. Spencer Knight kryl 23 z 26 striel.

Hviezdy duelu: 1. C. Driedger (SEA), 2. J. Eberle (SEA), 3. P. Hornqvist (FLA)

PIT - MTL 3:6

Canadiens ukončili Pittsburghu sériu, Allen zneškodnil 47 striel

Josh Anderson strelil dva góly a pridal asistenciu, Jake Allen predviedol až 47 zákrokov (kariérne maximum) a Montreal zdolal Pittsburgh 6:3, aby zabránil tretej prehre po sebe a ukončil svojmu súperovi päťzápasovú víťaznú sériu. Zápas bol bohatý na góly, no dlho to tak nevyzeralo. Po dvoch tretinách viedli „Habs“ len 1:0. V tretej tretine padli zvyšné góly, pričom päť sa tímom podarilo streliť za rovné dve minúty – rýchlejšia sa to v ligovej histórii stalo len trikrát. Prispelo k tomu aj odvolanie Caseyho DeSmitha, keďže Anderson dvakrát a Tyler Toffoli raz sa trafili do prázdnej brány. Nadviazali na góly Jonathana Drouina, Christiana Dvoraka a Artturiho Lehkonena. Toffoli, ktorý hral vo svojom 600. zápase kariéry, a Dvorak pridali aj po dve asistencie. Allena prekonali Evan Rodrigues, Jeff Carter a Sidney Crosby. Crosby pridal aj dve asistencie, jednou si Jake Guentzel natiahol bodovú sériu už na deväť duelov. DeSmith inkasoval tri góly z 31 striel.

Hviezdy duelu: 1. J. Anderson (MTL), 2. J. Allen (MTL), 3. E. Rodrigues (PIT)

STL - CBJ 6:3

Rusi doviedli Blues k výhre nad Blue Jackets

Pavel Bučnevič zaznamenal dva góly a asistenciu, Ivan Barbašov strelil dva góly a Vladimir Tarasenko nazbieral tri asistencie, aby sa ruskí hráči podpísali pod víťazstvo St. Louis 6:3 nad Columbusom. Jordan Kyrou a Justin Faulk sa tiež tešili z gólu a Ville Husso predviedol 24 zákrokov. Prekonali ho Boone Jenner a dvakrát Adam Boqvist, ktorý zaznamenal aj asistenciu. Joonas Korpisalo inkasoval šesť gólov z 33 striel a Blue Jackets prišli o trojzápasovú víťaznú sériu.

Hviezdy duelu: 1. P. Bučnevič, 2. I. Barbashev, 3. V. Tarasenko (všetci STL)

COL - NSH 6:2

Rantanen doviedol Avalanche k výhre nad Predators

Mikko Rantanen strelil tri góly a pridal asistenciu, aby sa Colorado vrátilo na víťaznú koľaj triumfom 6:2 nad Nashvillom. K siedmej výhre z posledných ôsmich zápasov pomohol troma asistenciami aj Cale Makar, 26 zákrokmi Jonas Johansson a po góle strelili aj navrátilec Bowen Byram, Valerij Ničuškin a Tyson Jost. David Rittich inkasoval šesť gólov z 35 striel a Predators prehrali štvrtý zápas z posledných šiestich. Luke Kunin a Matt Duchene sa postarali o ich góly. Duel nedohral obranca Avalanche Ryan Murray, ktorý utrpel zranenie dolnej časti tela. Makar prekonal klubový rekord Jeffa Browna z ročníka 1988/89 v počte zápasov potrebných na dosiahnutie 20-bodovej hranice obrancom. Potreboval na to len 16 duelov, o dva menej ako Brown.


Landeskog pri šarvátke zakrvavil Ekholma:

Hviezdy duelu: 1. M. Rantanen, 2. C. Makar, 3. G. Landeskog (všeti COL)

CGY - WPG 2:4

Jets ukončili sériu sebe i Flames, Connor zavelil k obratu

Calgary viedlo po góloch Matthewa Tkachuka a Eliasa Lindholma 2:0, no nakoniec prišlo o štvorzápasovú víťaznú a sedemzápasovú bodovú sériu prehrou 2:4 s Winnipegom. Kyle Connor začal cestu za obratom a druhým gólom ho aj zakončil. Paul Stastny sa tiež trafil do čierneho, Andrew Copp do prázdnej brány. Connor Hellebuyck pomohol ukončiť päťzápasovú sériu prehier 34 zákrokmi. Jacob Markström ich urobil presne o 10 menej. Adam Ružička nehral.


Hviezdy duelu: 1. K. Connor (WPG), 2. E. Lindholm (CGY), 3. C. Hellebuyck (WPG)

VGK - EDM 2:3

Koskinen pomohol udržať Edmontou vedenie vo Vegas

Ryan Nugent-Hopkins, Zach Hyman a Jesse Puljujärvi vybudovali trojgólové vedenie, ktoré aj s prispením 36 zákrokov Mikka Koskinena pomohlo Edmontonu k výhre 3:2 nad Vegas. Vďaka gólu Nugent-Hopkinsa majú Oilers po prvýkrát od sezóny 1988/89 po 20 zápasoch troch hráčov s minimálnym priemerom bod na zápas. Golden Knights sa podarilo zápas zdramatizovať gólmi Chandlera Stephensona a Reillyho Smitha. Robin Lehner urobil 27 zákrokov. Oba tímy vstupovali do duelu so šancou vyhrať svoj štvrtý zápas z posledných piatich. Významný duel to bol pre Krisa Russella, ktorý zblokoval šesť striel a stal sa historickým rekordérom NHL s 2003 zblokovanými strelami. Táto štatistika sa však zaznamenáva len od ročníka 2005/06. Predošlý rekord držal brent Seabtook (1998 blokov).

Bouchard poslal peknou prihrávkou Puljujärviho do úniku:

Hviezdy duelu: 1. Z. Hyman (EDM), 2. C. Stephenson (VGK), 3. J. Marchessault (VGK)

LAK - OTT 4:2

Kopitar pomohol Kings ukončiť sériu prehier

Anže Kopitar nazbieral tri asistencie, aby po ôsmykrát v kariére mal 20 alebo viac bodov v prvých 20 zápasoch sezóny. Pomohol tým aj k výhre 4:2 nad Ottawou, ktorou si Los Angeles ukončilo päťzápasovú sériu prehier. Viktor Arvidsson, Carl Grundstrom a Arthur Kaliyev skórovali predtým, ako Grundstrom poistil výhru gólom do prázdnej brány. Bol to pre neho prvý viacgólový zápas v NHL. Calvin Petersen k nej pomohol s 30 zákrokmi. Prekonali ho Michael Del Zotto a Connor Brown. Filip Gustavsson kryl 33 z 36 striel. Senators prehrali piaty zápas po sebe a 11. z posledných 12.


Hviezdy duelu: 1. A. Kopitar, 2. V. Arvidsson, 3. M. Anderson (všetci LAK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
A. Sekera (DAL) 10:34 0 1 1 +1 2 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies