Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Detroit, Toronto a Rangers si natiahli série výhier, Flyers a Sens opäť prehrali

V stredu sa v kanadsko-americkej NHL odohralo šesť zápasov bez slovenskej účasti. Videli sme aj súboj McDavid vs. Crosby.


NYR - PHI 4:1

Rangers natiahli Flyers sériu prehier už na sedem zápasov

Igor Šesťorkin predviedol 33 zákrokov a Rangers zdolali Philadelphiu 4:1, aby svojmu rivalovi natiahli sériu prehier už na sedem zápasov. New York samotný vyhral štvrtý zápas po sebe a ôsmy z posledných deviatich. Vďačil za to aj gólom Jacoba Troubu, Drydena Hunta, Chrisa Kreidera a Artemija Panarina, ktorý dal bodku za zápasom do prázdnej brány. Panarin pridal aj asistenciu, Kaapo Kakko ich nazbieral dve. Jediný gól Flyers strelil Morgan Frost, zatiaľ čo Carter Hart kryl 24 z 27 striel. „Nie som spokojný s ničím. Musíme nájsť spôsob, ako vyhrať zápas. Toto je vážne. Nestrieľame góly. Musíme nájsť spôsob, ako vyhrať zápas 1:0 a 2:1, kým nezískame góly, ktoré viem, že v týchto hráčoch sú,“ povedal tréner Philadelphie Alain Vigneault. Duel nedohral po kolízii Joel Farabee.


Hviezdy duelu: 1. I. Šesťorkin, 2. J. Trouba, 3. K. Kakko (všetci NYR)

TOR - COL 8:3

Matthews pomohol hetrikom k výhre nad Avalanche

Auston Matthews strelil tri góly, John Tavares strelil gól a pridal dve asistencie a Michael Bunting nazbieral tri asistencie, aby významne pomohli Torontu zdolať Colorado 8:3. Bunting bodoval už v piatom zápase po sebe, čím vyrovnal najdlhšiu bodovú sériu nováčika v tejto sezónu, ktorú ťahal aj Moritz Seider z Detroitu. Matthews skóroval v štvrtom zápase po sebe. William Nylander, Jason Spezza, Travis Dermott a Pierre Engvall sa tiež tešili z gólov, Jack Campbell predviedol 28 zákrokov. Kým Maple Leafs vyhrali piaty zápas po sebe a 10. z posledných 11, Avalanche prišli o šancu zaknihoval ôsmu výhru z posledných deviatich duelov a nepomohli im ani dve asistencie hviezdneho navrátilca Nathana MacKinnona. Samuel Girard strelil jeden gól hostí, Nazem Kadri dva. Jonas Johansson inkasoval všetkých osem gólov, pričom čelil 41 strelám. Toronto strelilo osem gólov po prvýkrát od 23. decembra 2019.

Článok pokračuje pod reklamou


Hviezdy duelu: 1. A. Matthews, 2. J. Tavares, 3. W. Nylander (všetci TOR)

OTT - VAN 2:6

Hughes nazbieral štyri asistencie, Vancouver zdolal Ottawu

J.T Miller strelil gól a pridal dve asistencie, Quinn Hughes si vytvoril nové kariérne maximum so štyrmi asistenciami (klubový rekord u obrancu je 5 asistencií Jeffa Browna z roku 1995) i bodmi a Vancouver zdolal Ottawu 6:2, aby po prvýkrát od konca októbra vyhral dva zápasy po sebe. Tanner Pearson, Tyler Motte, Luke Schenn, Bo Horvat, Alex Chiasson sa tiež zapísali do streleckej listiny, Thatcher Demko urobil 19 zákrokov. Prekonali ho Adam Gaudette a Brady Tkachuk. Filip Gustavsson opustil duel s 29 zákrokmi a Senators so šiestou prehrou po sebe. V posledných 13 dueloch vyhrali len raz.

Hviezdy duelu: 1. Q. Hughes, 2. J. Miller, 3. C. Garland (všetci VAN)

DET - SEA 4:3 SN

Detroit si natiahol víťaznú sériu výhrou nad Seattlom

Detroit viedol zásluhou Robbyho Fabbryho, potom museli Vladislav Namestnikov a Lucas Raymond otáčať nepriaznivý stav. Red Wings si však nakoniec víťaznú sériu natiahli na štyri zápasy vďaka nájazdom. V nich Adam Erne rozhodol o triumfe 4:3 nad Seattlom, ktorý mal šancu vyhrať tretí zápas po sebe. Thomas Greiss urobil pri svojom 150. víťazstve 21 zákrokov, jeho krajan Philipp Grubauer o dva viac. Ryan Donato strelil dva góly Kraken, Vince Dunn jeden. Raymond sa stal piatym tínedžerom v histórii Detroitu, ktorý v sezóne strelil 10 gólov. Potreboval na to 24 zápasov, rovnako ak Dylan Larkin v ročníku 2015/16. Rekord drží Steve Yzerman s 15 zápasmi. Kraken si vyskúšali nájazdy po prvýkrát vo svojej histórii.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. L. Raymond (DET), 2. R. Donato (SEA), 3. R. Fabbri (DET)

ANA - VGK 6:5

Ducks si ukončili sériu prehier v zápasoch proti Vegas

Sonny Milano a Trevor Zegras nazbierali po tri asistencie a Anaheim zdolal Vegas 6:5, aby vyhral tretí zápas z posledných štyroch a prelomil sériu piatich zápas, v ktorých vzájomné zápasy vyhrával tím z Nevady. Gól Isaca Lundestroma do prázdnej brány bol nakoniec víťazný, do čierneho sa trafili Troy Terry, Rickard Rakell, Josh Manson, Hampus Lindholm a Jamie Drysdale. Anthonyho Stolartza z 39 striel prekonali William Carrier, Zach Whitecloud, Mattias Janmark, Max Pacioretty a Reilly Smith. Robin Lehner inkasoval päť gólov z 33 striel a Golden Knights prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Terry je tretím hráčom Anaheimu, ktorý strelil 15 gólov v 23 alebo menej zápasoch sezóny. Napodobnil Teemu Selanneho (17 zápasov v ročníku 1997/98) a Paula Kariyu (20 zápasov v ročníku 1997/98 a 19 zápasov v ročníku 1995/96).

Hviezdy duelu: 1. R. Rakell, 2. S. Milano, 3. J. Manson (všetci ANA)

EDM - PIT 5:2

McDavid štvorbodový pri výhre nad Penguins

Connor McDavid vyhral súboj so Sidneym Crosbym. Gólom do prázdnej brány pečatil výhru Edmontonu 5:2 nad Pittsburghom po tom, čo už nazbieral tri prihrávky. K natiahnutiu víťaznej série na tri zápasy pomohol dvoma gólmi Zach Hyman, po jednom pridali Kailer Yamamoto a Evan Bouchard. Mikko Koskinen čelil 34 strelám, z ktorých ho prekonali Jake Guentzel a Teddy Blueger. Crosby raz asistoval a Tristan Jarry kryl 17 z 21 striel. Penguins prehrali tretí zápas po sebe. Edmonton je prvým tímom od ročníka 1995/96, ktorý má dvoch hráčov so 40 bodmi v 21 alebo menej zápasoch. Pred 26 rokmi to bol Pittsburgh s Mariom Lamieuxom a Jaromírom Jágrom.

Hviezdy duelu: 1. Z. Hyman, 2. C. McDavid, 3. M. Koskinen (všetci EDM)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies