Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Tatar opäť skóroval, tentoraz z úniku. Sekera bol pri rekorde

V noci zo štvrtka na piatok sme v akcii videli štyroch Slovákov. Z víťazstva sa tešili dvaja, bodoval jeden.

MIN - NJD 5:2

Tatarov gól k výhre Devils neviedol, Wild si natiahli sériu výhier

Slovenský útočník Tomáš Tatar skóroval v druhom zápase po sebe, aby gólom z úniku priblížil New Jersey na rozdiel gólu k vyrovnaniu stavu zápasu. Nakoniec sa to však nepodarilo a Minnesote dokráčala k výhre 5:2. K piatej výhre v sérii pomohol dvoma gólmi a asistenciou Kirill Kaprizov, Ryan Hartman mal opačnú bilanciu 1+2. Kaprizov zažil svoj štvrtý duel sezóny s troma alebo viac bodmi. Skórovali aj Rem Pitlick a Dmitrij Kulikov, Kaapo Kahkonen kryl 29 striel. Okrem Tatara ho prekonal aj Ryan Graves, pričom obom na góly prihrával Dougie Hamilton. MacKenzie Blackwood urobil 33 zákrokov a Devils prehrali druhý zápas po sebe a štvrtý z posledných piatich. Tatar v ňom odohral 13 a pol minúty a predviedol aj štyri strely na bránu. Absolvoval aj tri vhadzovania, no všetky prehral.

Tatarov piaty gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. R. Hartman, 2. K. Kaprizov, 3. R. Pitlick (všetci MIN)

Článok pokračuje pod reklamou

TBL - STL 4:2

Hedman pomohol Tampe zdolať St. Louis

Victor Hedman strelil dva rozdielové góly a pridal prihrávku, aby Tampa Bay zdolala St. Louis 4:2 a zabránila tretej prehre po sebe. Ondřej Palát a Anthony Cirelli posielali dvakrát floridský tím do vedenia, no v oboch prípadoch nevydržalo, keď Andreja Vasilevského prekonali počas presiloviek Brandon Saad a Pavel Bučnevič. Ruský brankár inak kryl 26 striel. Jeho náprotivok, Ville Husso, urobil 31 zákrokov. Blues prišli o trojzápasovú bodovú sériu. V akcii sme videli aj slovenského obrancu Erika Černáka, ktorý odohral 20 a štvrť minúty so ziskom jedného plusového bodu, dvoch bodyčekov, troch striel a štyroch blokov. Jeho spoluhráč Zach Bogosian odohral svoj 700. duel v NHL.

Hviezdy duelu: 1. V. Hedman (TBL), 2. A. Cirelli (TBL), 3. R. Thomas (STL)

WSH - CHI 3:4 SN

Kane rozhodol v nájazdoch o vzácnom triumfe vo Washingtone

Patrick Kane uspel v nájazdoch ako jediný, aby rozhodol o výhre Chicaga 4:3 nad Washingtonom, na ľade ktorého Blackhawks nevyhrali od 10. januára 2006! V normálnom hracom čase raz asistoval. Gól a asistenciu si pripísali Alex DeBrincat a Seth Jones, skóroval aj Dominik Kubalík. Marc-Andre Fleury čelil 28 strelám, z ktorých ho pokorili Nic Dowd, Jevgenij Kuznecov a Garnet Hathaway. Dowd a Hathaway pridali aj po asistencii. Vítek Vaněček urobil tiež 25 zákrokov. Kuznecov a Daniel Sprong trafili v nájazdoch tyčku. Slovenský obranca Martin Fehérváry si konto vylepšil o dva plusové body. Odohral 19 a pol minúty a prezentoval sa aj strelou, dvoma bodyčekmi a dvoma blokmi. Duel nedohral obranca Chicaga Connor Murphy, ktorému sa stal osudný „hit“ Alexa Ovečkina.

Samostatné nájazdy:

Zranenie Murphyho:

Hviezdy duelu: 1. A. DeBrincat (CHI), 2. G. Hathaway (WSH), 3. N. Dowd (WSH)

DAL - CBJ 3:2

Stars si natiahli sériu výhier a vytvorili rekord NHL

Jason Robertson strelil po prihrávkach Joea Pavelskiho dva góly, vrátane toho víťazného, aby významne pomohol Dallasu už k šiestej výhre v sérii, keď zdolal Columbus 3:2. Tyler Seguin tiež skóroval, Jani Hakanpaa zaznamenal dve asistencie a Jake Oettinger zastavil 20 striel. Prekonali ho Boone Jenner a Alexandre Texier, ktorí otočili stav z 0:1 na 2:1. Blue Jackets však nakoniec prehrali tretí zápas po sebe. Daniil Tarasov pri svojom debute v NHL urobil 34 zákrokov. Slovenský obranca Andrej Sekera ho neohrozil ani raz. V akcii strávil necelých desať minút. Jeho spoluhráč Roope Hintz prišiel o päťzápasovú bodovú sériu. Dallas sa stal prvým tímom histórie NHL, ktorý skóroval do 75 sekúnd hry v štyroch zápasoch po sebe. Pavelski sa stal 11. hráčom histórie NHL, ktorý vo veku 37 a viac rokov nazbieral viac bodov v štyroch zápasoch po sebe. Naposledy to dokázal Cliff Ronning v ročníku 2003/04.

Hviezdy duelu: 1. J. Robertson (DAL), 2. J. Hakanpaa (DAL), 3. D. Tarasov (CBJ)

MTL - COL 1:4

Colorado zareagovalo na prehru v Toronte výhrou v Montreale

Štyria rôzni strelci a Jonas Johansson s 19 zákrokmi pomohli Coloradu k výhre 4:1 nad Montrealom jeden deň po prehre 3:8 s Torontom. Do čierneho sa trafili Valerij Ničuškin v oslabení, Cale Makar a Andre Burakovsky. Pre Makara to bol už 10. gól v sezóne, s čím vedie všetkých obrancov NHL. Žiaden obranca klubovej histórie nedosiahol túto métu v 18 zápasoch. Predošlý rekord bolo 33 duelov Roba Blakea a Sandisa Ozolinša. Gabriel Landeskog poistil ôsmu výhru z posledných 10 zápasov gólom do prázdnej brány. Jediný gól Canadiens, ktorí prehrali štvrtý zápas z posledných piatich, vsietil Ben Chiarot. Počas presilovky vyrovnával na 1:1. Jake Allen opustil duel s 30 zákrokmi, Josh Anderson so zranením hornej časti tela. Pre obrancu hostí Erika Johnsona išlo o 800. zápas v kariére.


Romanov si pri bodyčeku zlomil nos:

Hviezdy duelu: 1. A. Burakovsky (COL), 2. C. Makar (COL), 3. B. Chiarot (MTL)

FLA - BUF 7:4

Huberdeau päťbodový pri výhre nad Sabres

Jonathan Huberdeau strelil gól a pridal štyri asistencie, Sam Reinhart ku gólu pridal tri asistencie a Aaron Ekblad zaznamenal dva góly a asistenciu, aby doviedli Floridu k výhre 7:4 nad Buffalom, ktoré vyhralo predošlé tri vzájomné súboje. Pre Reinharta išlo o prvý zápas proti nemu od výmeny. Gólovo sa presadili aj Lucas Carlsson, ktorý strelil svoj prvý gól v NHL, a dvakrát Anton Lundell, ktorý druhý gól strelil do prázdnej brány. Do tej skóroval aj Huberdeau. Sergej Bobrovskij inkasoval štyri góly z 12 striel, Spencer Knight následne urobil 19 zákrokov. Dva góly Sabres strelil Vinnie Hinostroza, po jednom pridali Dylan Cozens a Casey Mittelstadt. Aaron Dell inkasoval päť gólov z 43 striel. Florida sa stala deviatym tímom histórie NHL, ktorý prekonal trojgólovú stratu v dvoch zápasoch po sebe.


Hviezdy duelu: 1. J. Huberdeau, 2. A. Ekblad, 3. S. Reinhart (všetci FLA)

CAR - OTT 2:3

Forsberg doviedol Ottawu k ukončeniu série prehier

Alex Formenton vybudoval dvojgólové vedenie, o ktoré Ottawa prišla. Josh Norris však skóroval v 55. minúte, aby tím z hlavného mesta Kanady zdolal Carolinu 3:2 a ukončil si šesťzápasovú sériu prehier. K len druhej výhre z posledných 14 zápasov významne pomohol aj Anton Forsberg, ktorý zneškodnil 47 striel – je to jeho osobné maximum a vyrovnal tým klubový rekord Craiga Andersona v počte zákrokov pri výhre. Prekonali ho pritom len Teuvo Teräväinen (100. gól v kariére) a Andrej Svečnikov. Pri oboch góloch asistoval Sebastian Aho. Antti Raanta urobil o 30 zákrokov menej a Hurricanes prehrali tretí zápas po sebe a piaty z posledných šiestich. Prišli aj o obrancu Jordana Matinooka, ktorý si zranil členok.

Hviezdy duelu: 1. J. Norris (OTT), 2. A. Forsberg (OTT), 3. A. Svečnikov (CAR)

NYI - SJS 1:2 PP

Islanders prehrali deviaty zápas po sebe

Islanders sa vrátili do akcie a hoci vďaka Mathewovi Barzalovi viedli už po 64 sekundách hry, nakoniec prehrali deviaty zápas po sebe. Nick Bonino ešte v prvej tretine stav vyrovnal a Erik Karlsson v úvodnej minúte predĺženia rozhodol o triumfe San Jose 2:1. Pri oboch góloch asistoval Timo Meier, ktorý bodoval v každom z prvých 11 zápasov vonku, a k tretej výhre v sérii pomohol aj Adin Hill, ktorý urobil 24 zákrokov. Iľja Sorokin mal viac práce, keď čelil 35 strelám. Newyorský tím získal prvý bod od 6. novembra po ôsmich prehrách v normálnom hracom čase po sebe. Duel nedohral útočník Sharks Jonah Gadjovich, ktorého trafila do nohy strela.

Hviezdy duelu: 1. E. Karlsson (SJS), 2. N. Bonino (SJS), 3. I. Sorokin (NYI)

NSH - BOS 0:2

Swayman vynuloval Nashville

Jeremy Swayman zneškodnil všetkých 42 striel, aby so svojím prvým čistým kontom v sezóne a tretím v kariére doviedol Boston k výhre 2:0 nad Nashvillom. Jake DeBrusk otvoril skóre zápasu v presilovke, Brandon Carlo vedenie zvýraznil. Kým Bruins vyhrali tretí zápas z piatich, Predators tretí zápas z piatich prehrali. Juuse Saros v ňom kryl 31 striel. Duel nedohral obranca Bostonu Jakub Zbořil, ktorého na mantinel narazil Tanner Jeannot. Taylor Hall odohral svoj 700. zápas v lige. Craig Smith odohral svoj prvý zápas v Nashville od jeho odchodu.

Hviezdy duelu: 1. J. Swayman (BOS), 2. B. Carlo (BOS), 3. J. Saros (NSH)

LAK - CGY 2:3

Mangiapane a Markström doviedli Flames k výhre nad Kings

Andrew Mangiapane strelil svoj 15. gól u súperov, čo v prvých 14 zápasoch sezóny vonku dokázali len dvaja iní aktívni hráči – Patrik Laine (2018/19, 10 zápasov) a Alex Ovečkin (2019/20, 14 zápasov). Calgary ním pomohol k výhre 3:2 nad Los Angeles. Pridal aj asistenciu. Milan Lucic a Matthew Tkachuk sa tiež tešili z gólov, Jacob Markström kryl 40 striel. Flames vyhrali šiesty zápas z posledných siedmych a druhý po sebe. Kings prehrali siedmy zápas z ôsmich. K úspechu im nestačili góly Alexa Iafalla a Alexa Edlera ani 29 zákrokov Calvina Petersena. Edler strelil svoj 100. gól v NHL.

Edlerov 100. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. A. Mangiapane (CGY), 2. A. Edler (LAK), 3. V. Arvidsson (LAK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (NJD) 13:29 1 0 0 0 0 4 0
E. Černák (TBL) 20:17 0 0 0 +1 0 3 2
A. Sekera (DAL) 09:48 0 0 0 0 0 0 0
M. Fehérváry (WSH) 19:33 0 0 0 +2 0 1 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies