Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Sumáre

Fehérváry viedol bekov tímu, Chára sa vrátil, zlá noc pre Černáka

Zdeno Chára sa vrátil do akcie, no Erik Černák sa zranil. V akcii bol aj tretí slovenský obranca. V sobotu sme videli aj 750. gól Ovečkina, hetrik a až šesť zápasov sa predlžovalo.


DET - NYI 4:3 PP

Islanders prehrali už desiaty zápas po sebe. Neuspeli v Detroite

Do zostavy Islanders sa vrátil Zdeno Chára, no ani on nepriniesol tímu vytúžené víťazstvo. New York bodoval v druhom zápase po sebe, no prehral už 10. zápas v sérii, keď neuspel v Detroite. Ten si natiahol víťaznú sériu na päť zápasov a bodovú na šesť, keď Morit Seider rozhodol v predĺžení o výhre 4:3. Bol to jeho druhý gól v predĺžení v sezóne, pričom z nováčikov obrancov ich v histórii NHL strelil viac len Shayne Gostisbehere. Filip Hronek, Sam Gagner a Givani Smith sa presadili v normálnom hracom čase, Alex Nedeljkovic urobil 20 zákrokov. Chára ho počas 16 minút a 39 sekúnd strávených v akcii ohrozil dvakrát, pričom sa prezentoval aj bodyčekom a blokom. Z jeho spoluhráčov skórovali Cal Clutterbuck, ktorý strelil svoj 17. gól v oslabení v kariére (z aktívnych hráčov ich majú viac len štyria hráči), a Oliver Wahlstrom, ktorý strelil dva presilovkové góly. Iľja Sorokin kryl 26 striel. Duel nedohral domáci obranca Gustav Lindstrom. Nick Leddy si zahral proti Islanders po prvýkrát od výmeny.

Seiderov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. O. Wahlstrom (NYI), 2. G. Smith (DET), 3. M. Seider (DET)

Článok pokračuje pod reklamou

WSH - CBJ 3:1

Ovečkin strelil 750. gól pri výhre nad Blue Jackets

Alex Ovečkin strelil svoj 750. gól v kariére ako druhý najrýchlejší hráč histórie po Wayneho Gretzkym (1222 zápasov vs. 1001), ktorým rozhodol o výhre Washingtonu 3:1 nad Columbusom. Ruský útočník ako siedmy hráč histórie dosiahol na métu 20 gólov v 17 sezónach po sebe a od 700 gólov po 750 sa dostal len za 79 zápasov, čím prekonal aj Jaromíra Jágra (182), Gretzkyho (116) i Gordieho Howea (106). Okrem neho sa do čierneho trafil aj Aliaksei Protas a do prázdnej brány Garnet Hathaway. Zabrániť tretej prehra v sérii pomohol so 17 zákrokmi aj Iľja Samsonov, prekonal len Eric Robinson. Daniil Tatarov kryl 29 z 31 striel a Blue Jackets prehrali už štvrtý zápas po sebe. Slovák Martin Fehérváry bol najvyťažovanejším obrancom Capitals s časom 21:27. Pripísal si plusový bod, dve strely, bodyček a tri bloky.


Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin (WSH), 2. A. Protas (WSH), 3. E. Robinson (CBJ)

BOS - TBL 2:3 PP

Stamkos rozhodol v predĺžení o výhre nad Bruins

Tampa Bay prišla o dvojgólové vedenie, no nakoniec Steven Stamkos v predĺžení rozhodol o jej výhre 3:2 nad Bostonom. Kapitán „Bolts“ vyrovnal klubové rekordy Martina St. Louisa s 10. gólom v predĺžení a 64. víťazným gólom. Taylor Raddysh a Ondřej Palát sa tiež tešili z gólov, prvý menovaný po prvýkrát v NHL. Andrej Vasilevekij predviedol 37 zákrokov. Bod pre Bruins, ktorí nevyhrali od 20. novembra v dvoch zápasoch po sebe, zaistili Charlie Coyle a Curtis Lazar. Jeremy Swayman opustil duel s 22 zákrokmi. Zlá správa sa týkala slovenského obrancu Erika Černáka, ktorý zvládol odohrať len 9 minút a 21 sekúnd predtým, ako duel opustil so zranením. Dovtedy urobil jeden bodyček a dva bloky. Jeho tímu trvalo 12 a pol minúty, kým vyslal na bránu prvú strelu.


Pastrňák nevyužil únik, Stamkos rozhodol:

Hviezdy duelu: 1. S. Stamkos (TBL), 2. A. Vasilevskij (TBL), 3. C. Coyle (BOS)

FLA - STL 4:3 SN

Reinhart rozhodol o výhre nad Blues, Husso čelil kanonáde

Sam Reinhart strelil gól a premenil rozhodujúci samostatný nájazd, aby Florida zdolala St. Louis 4:3 a pripísala si tretiu výhru po sebe. Doma vyhrala 14 zápasov z prvých 15 ako len šiesty tím v histórii NHL a prvý od sezóny 2008/09, kedy to dokázali Sharks. Dva góly strelil Maxim Mamin, zatiaľ čo Lucas Carlsson a Anton Lundell nazbierali po dve asistencie. Sergej Bobrovskij čelil 25 strelám, z ktorých ho prekonali Logan Brown, Brandon Saad a Jake Walman, ktorý sa stal šiestym rôznym obrancom tímu s gólom v tejto sezóne. Viac ich majú len Ducks, Lightning a Wils – 7. Ville Husso čelil v bráne až 51 strelám! Nakoniec jeho skvelý výkon i tri vedenia Blues premrhali a prehrali druhý zápas po sebe. „Je sklamaním, že to takto skončilo, pretože ešte v závere sme viedli. Oni však majú dobrý tím a my sme získali bod, takže sa treba pozerať aj na pozitíva,“ povedal Husso, ktorému chýbali tri zákroky ku klubovému rekordu Curtisa Josepha a Waynea Stephensona. Hlavní tréneri, Andrew Brunette a Craig Berube, boli počas hráčskej kariéry spoluhráčmi vo Washingtone.

Samostatné nájazdy:


Hviezdy duelu: 1. S. Reinhart (FLA), 2. V. Husso (STL), 3. M. Mamin (FLA)

NSH - MTL 4:3 PP

Forsberg rozhodol o výhre nad Canadiens

Filip Forsberg skóroval 12 sekúnd pred koncom predĺženia, aby rozhodol o výhre Nashvillu 4:3 nad Montrealom. Bol to jeho 8. gól v nadstavenom čase, na klubový rekord Davida Legwanda mu chýba už len jeden. V normálnom hracom čase skórovali Eeli Tolvanen, Tanner Jeannot a Luke Kunin, ktorý oslavoval 24. narodeniny. V tretej tretine sa pobil, a tak dosiahol Hetrik Gordieho Howea. Juuse Saros predviedol 20 zákrokov. Dvakrát toľko ich urobil Jake Allen, ktorého Canadiens prehrali tretí zápas po sebe a deviaty z posledných 11. Nick Suziki a Christian Dvorak otočili stav z 0:1 na 2:1, Brett Kulak obnovoval vedenie.

Hviezdy duelu: 1. F. Forsberg, 2. L. Kunin, 3. M. Ekholm (všetci NSH)

MIN - TOR 4:3 SN

Kaprizov rozhodol o natiahnutí i ukončení série výhier

Kiril Kaprizov premenil rozhodujúci samostatný nájazd, aby rozhodol o výhre Minnesoty 4:3 nad Torontom. Zaznamenal aj asistenciu, ktorá bola jeho 80. bodom v NHL. Dosiahol ho v 79. zápase, teda o 5 rýchlejšie ako predošlý klubový rekordér Brian Rolston. Wild viedli po góloch Jordana Greenwaya, Matsa Zucarella a Marcusa Foligna dokonca 3:0 predtým, ako v posledných 8 minútach druhej tretiny prekonali Cama Talbota dvakrát Jason Spezza a raz Auston Matthews, ktorý skóroval v piatom zápase po sebe. Talbot inak kryl 39 striel, o dve viac ako Jack Campbell. Kým Wild si natiahli víťaznú sériu na šesť zápasov a bodovú na sedem, Maple Leafs prišli o sériu piatich výhier. V zápase im chýbal Mitch Marner. Do zostavy sa však vrátil Ondřej Kaše.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. K. Kaprizov (MIN), 2. J. Spezza (TOR), 3. J. Eriksson Ek (MIN)

OTT - COL 6:5 PP

Senators stratili pohodlné vedenie, Tkachuk im výhru zachránil

Brady Tkachuk strelil svoj druhý gól v zápase v úvodnej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre Ottawy 6:5 nad Coloradom. Pripísal si aj asistenciu. S bilanciou 2+1 skončil aj Tim Stützle, gól a asistenciu zaznamenal Josh Norris a z gólu mal radosť aj Austin Watson. Ottawa po prvýkrát v sezóne vyhrala dva zápasy po sebe. Pomohol k tomu s 26 zákrokmi aj Anton Forsberg, ktorého prekonalo päť rôznych hráčov – Darren Helm, Gabriel Landeskog, Alex Newhook, Tyson Jost a Devon Toews. Poslední traja menovaní zmazali trojgólové vedenie Senators. Jonas Johansson inkasoval štyri góly z 15 striel, Justus Annunen následne dva góly z 19 striel. Bol to jeho prvý zápas v NHL. V sobotu nehrali Cale Makar ani Nazem Kadri.

Hviezdy duelu: 1. B. Tkachuk (OTT), 2. T. Stuetzle (OTT), 3. D. Toews (COL)

CAR - BUF 6:2

Carolina si ukončila sériu prehier, pokazila debut Subbanovi

V Raleigh sa stretli dva tímy s trojzápasovými sériami prehier. Tú svoju si nakoniec ukončila Carolina, ktorá zdolala Buffalo 6:2. Teuvo Teraväinen k tomu pomohol dvoma gólmi, Vincent Trochek gólom a dvoma asistenciami, Sebastian Aho troma asistenciami. Gól a asistenciu zaznamenal Nino Niederreiter a do čierneho sa trafili aj Ian Cole a Martin Nečas. Antti Raanta čelil 34 strelám, z ktorých ho prekonali Henri Jokiharju a Zemgus Girgensons. Nevydarený debut v novom drese má za sebou Malcom Subban, ktorý inkasoval šesť gólov z 25 striel a v tretej tretine utrpel zranenie. Aaron Dell následne kryl zvyšné štyri strely súpera. Caroline v zápase chýbal Andrej Svečnikov.

Hviezdy duelu: 1. T. Teravainen, 2. S. Aho, 3. A. Raanta (všetci CAR)

NYR - CHI 3:2

Panarin doviedol Rangers k šiestej výhre v sérii

Artemij Panarin strelil víťazný gól a pridal dve asistencie, Alexandar Georgiev urobil 25 zákrokov a Rangers si natiahli víťaznú sériu na šesť zápasov, keď doma zdolali Chicago 3:2. Ryan Strome tiež zaznamenal gól a dve asistencie, Adam Fox gól a asistenciu. Patrick Kane otvoril skóre zápasu, Alex DeBrincat ho uzavrel. Kane pridal aj asistenciu, dve si pripísal Seth Jones. Kevin Lankinen urobil 28 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. A. Panarin, 2. A. Georgiev, 3. R. Strome (všetci NYR)

VAN - PIT 1:4

Guentzel zažiaril pri výhre nad Canucks

Jake Guentzel si natiahol bodovú sériu na 12 zápasov, keď strelil tri góly a pridal asistenciu, aby pomohol Pittsburgu k výhre 4:1 nad Vancouverom. Guentzel otvoril skóre zápasu, potom dvoma gólmi obnovil a zveľadil vedenie. Štvrtý gól Penguins strelil Sidney Crosby, ktorý zaznamenal aj dve asistencie. Kris Letang asistoval trikrát a ukončiť trojzápasovú sériu prehier pomohol aj Tristan Jarry s 22 zákrokmi. Viac práce mal Thatcher Demko, ktorý kryl 40 striel. Jediný gól Canucks, ktorí do zápasu vstúpili s dvoma výhrami po sebe, strelil Vasilij Podkolzin.


Opäť sa skandovalo „Vyhoďte Benninga“:

Hviezdy duelu: 1. J. Guentzel, 2. S. Crosby, 3. K. Letang (všetci PIT)


Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (NYI) 16:39 0 0 0 0 0 2 1
E. Černák (TBL) 09:21 0 0 0 0 0 0 1
M. Fehérváry (WSH) 21:27 0 0 0 +1 0 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies