Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Správy z NHL

Ovečkin dobieha Jágra. Capitals zverejnili vtipnú fotku

Kapitán Washingtonu Alex Ovečkin v sobotu strelil gól, ktorým rozhodol o výhre 3:1 nad Columbusom. Tak ako to u neho v ostatných sezónach býva, gól mal aj niekoľko historických podtextov.

Pre moskovského rodáka išlo o 750. gól v kariére, ktorý dosiahol už vo svojom 1222. zápase v NHL. Rýchlejšie na túto métu siahol len Wayne Gretzky, ktorý na to potreboval 1001. duelov. „Ovie“ bol však lepší ako Jaromír Jágr (182), Gretzky (116) a Gordie Howe (106) v počte zápasov odohraných medzi 700. a 750. gólom. Odohral ich len 79.

Ovečkin zároveň strelil svoj 20. gól v sezóne, čo sa v 17 ročníkoch po sebe podarilo len siedmim hráčom. Viackrát to dokázali Howe (22), Ron Francis (20), Brendan Shanahan (19), Dave Andreychuk (19) a Jágr (19).

Doteraz nikto vo veku 36 a viac rokov nestrelil 20. gól v sezóne už v 25. stretnutí. Pre Ovečkina išlo zároveň o 118. víťazný gól kariéry, čím vyrovnal na treťom mieste historického poradia Phila Esposita.

Článok pokračuje pod reklamou

Ovečkin sa postupne približuje aj Jágrovi na treťom mieste historického poradia strelcov NHL. Momentálne mu k nemu chýba už len 16 presných zásahov. Capitals využili tento fakt, aby na sociálnej sieti zverejnili vtipný obrázok, ako sa česká legenda pozerá do spätného zrkadla na približujúce sa auto Ovečkina.


Nápis na zrkadle hovorí: Objekty v zrkadle sú bližšie ako sa zdá.rn



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Johnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies