Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Sumáre

Chára vyrovnal sezónne maximum tímu, Ružička sa dočkal!

Na nedeľu sa v NHL naplánovalo šesť zápasov. Videli sme v nich dvoch Slovákov. Erik Černák nehral, no konečne Adam Ružička áno. Zdeno Chára bol pri ďalšej prehre Islanders.

NYI - CHI 2:3 SN

Islanders prehrali 11. zápas po sebe, Chára ho viedol s bodyčekmi

Islanders mali v treťom zápase po sebe blízko k ukončeniu série prehier, ale opäť získali len bod. Patrick Kane premenil ako jediný samostatný nájazd, aby Chicago zdolalo newyorský tím 3:2 a rozšírilo mu počet prehier v sérii už na 11. Kanea nadviazal na góly Brandona Hagela a Dylana Stromea, ktorí dvakrát posielali Blackhawks do vedenia. Marc-Andre Fleury pri svojom 499. triumfe v kariére urobil 22 zákrokov a prekonali ho Jean-Gabriel Pageau a Noah Dobson, ktorý vynútil predĺženie len štyri sekundy pred koncom tretej tretiny. V histórii Islanders dokázal vyrovnať zápas v posledných piatich sekundách už len jeden obranca – Chris Campoli (2008). Pri oboch góloch asistoval Mathew Barzal. Semion Varlamov kryl 24 striel. V akcii nechýbal Zdeno Chára, ktorý viedol celý zápas so šiestimi bodyčekmi – urobil ich najviac v sezóne a vyrovnal sezónny maximum tímu Ryana Pulocka. Spolu s Milanom Lucicom z Calgary viedol aj celý nedeľný večer. Odohral 16 minút a prezentoval sa aj strelou a blokom.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. A. DeBrincat (CHI), 2. B. Hagel (CHI), 3. N. Dobson (NYI)

Článok pokračuje pod reklamou

VGK - CGY 3:2

Ružička zažil sezónny debut, Flames v Las Vegas neuspeli

Slovenského fanúšika potešilo, že svoj sezónny debut zažil Adam Ružička. Ako člen štvrtého útoku odohral necelých deväť minút a predviedol dva bodyčeky. Na ľade sa raz ocitol aj po boku Matthewa Tkachuka a Johnnyho Gaudreaua. Netešil sa ani z výhry, keď Calgary prišlo vo Vegas o trojzápasovú sériu výhier pomerom 2:3. O triumfe domácich rozhodol gól Jevgenija Dadonova z 51. minúty. Max Pacioretty a Nicolas Roy poslali Golden Knights do vedenia 2:0, Robin Lehner urobil 24 zákrokov. Prekonali ho Elias Lindholm a Andrew Mangiapane. Jacob Markström inkasoval tri góly z 28 striel.

Hviezdy duelu: 1. N. Roy, 2. J. Dadonov, 3. R. Lehner (všetci VGK)

PHI - TBL 1:7

Elliott pomohol Tampe natiahnuť Flyers sériu prehier na osem zápasov

Tampa Bay bez zraneného Erika Černíka zdolala Philadelphiu 7:1, pričom Brian Elliott proti bývalému tímu predviedol 38 zákrokov a o čisté konto prišiel až v 48. minúte, keď ho počas presilovky prekonal Cam Atkinson. „Vždy, keď sa vraciate do arény, v ktorej ste nejaký čas pôsobili, chcete zažiť úspech. Je to zápas, ktorý si určite v kalendári poznačíte a ak dostanete šancu, chcete podať svoj najlepší výkon,“ povedal Elliott. Lightning vyhrali tretí zápas po sebe aj vďaka štyrom trojbodovým hráčom – Corey Perry zaznamenal dva góly a asistenciu, Ryan McDonagh gól a dve asistencie, Ross Colton a Victor Hedman po tri asistencie. Z gólu sa tešili aj Taylor Raddysh, ktorý len o deň skôr strelil svoj prvý gól v NHL, Boris Katchouk, ktorý strelil svoj prvý gól kariéry, Mathieu Joseph a Pat Maroon. Flyers prehrali ôsmy zápas po sebe. Carter Hart ho opustil už v 29. minúte, keď inkasoval piaty gól z 15 striel. Martin Jones následne kryl 10 striel z 12. Pre „Bolts“ išlo o 1000. výhru v ich histórii.


Hviezdy duelu: 1. B. Elliott, 2. C. Perry, 3. V. Hedman (všetci TBL)

CBJ - SJS 6:4

Boqvist pomohol Columbusu ukončiť sériu prehier

Adam Boqvist strelil dva góly, vrátane víťazného, aby významne pomohol Columbusu ukončiť štvorzápasovú sériu prehier triumfom 6:4 nad San Jose. Do čierneho sa trafili aj Sean Kuraly, Cole Sillinger a Jack Roslovic, do prázdnej brány Alexandre Texier. Elvis Merzlikin čelil 34 strelám, z ktorých ho prekonali Nick Bonino, Erik Karlsson, Brent Burns a Tomáš Hertl. Sharks v zápase dvakrát viedli – 2:1 a 3:2. Adin Hill ho opustil s 24 zákrokmi. Blue Jackets vyrovnali Floridu s deviatym víťazstvom v zápase, v ktorom prehrávali. Merzlikins potreboval na 10. výhru len 14 zápasov, čím o zápas vylepšil predošlý klubový rekord Sergeja Bobrovského.

Hviezdy duelu: 1. A. Boqvist, 2. A. Peeke, 3. C. Sillinger (všetci CBJ)

WPG - TOR 6:3

Tisíci zápas v NHL bol pre Wheelera víťazný

Blake Wheeler pri svojom 1000. zápase v NHL zaznamenal dve asistencie, aby prispel Winnipegu k výhre 6:3 nad Torontom. „Je to jedna z tých vecí, ktorú chcete precítiť a užiť si každý moment, no zároveň je fajn, že už máte za tým. Bolo divné byť takto v popredí, pretože je to kolektívny šport, no bol to špeciálny deň pre moju rodinu,“ povedal Wheeler, ktorý si v minulosti obliekol aj dresy Bostonu a Atlanty. Connor Hellebuyck pomohol k tretej výhre z posledných štyroch zápasov 32 zákrokmi a o góly sa postaralo šesť rôznych hráčov – Pierre Luc-Dubois, Andre Copp, Jevgenij Svečnikov, Kyle Connor, Nikolaj Ehlers a Mark Scheifele. Josepha Wolla prekonali zo 41 striel. O góly Maple Leafs sa postarali Michael Bunting, ktorý vyrovnával na 1:1, a Auston Matthews s Ondřejom Kašem, ktorí znižovali na 3:5. Matthews si natiahol gólovú sériu na šesť zápasov. Duel nedohral pre zranenie jeho spoluhráč Rasmus Sandin.


Ocenenie Wheelera:

Hviezdy duelu: 1. B. Wheeler, 2. P. Dubois, 3. M. Scheifele (všetci WPG)

EDM - LAK 1:5

Kings pri vylúčení McDavida strelili tri góly a vyhrali

Adrian Kempe strelil dva góly a prvým z nich rozhodol o výhre Los Angeles 5:1 nad Edmontonom. Kalifornský tím vyhral len druhý zápas z posledných deviatich aj vďaka gólom Rasmusa Kupariho, Drewa Doughtyho a Trevora Moorea. Doughty pridal aj dve asistencie, aby bol trojbodový po druhýkrát v sezóne. Z obrancov v nej podal viac takých výkonov len Victor Hedman z Tampy - tri. Základom výhry bolo aj 21 zákrokov Jonathana Quicka a tri góly počas väčšieho trestu pre Connora McDavida, ktorý ho dostal za narazenie Kempeho. O jediný gól Oilers ktorí prehrali druhý zápas po sebe, sa postaral v oslabení Darnell Nurse. Mikko Koskinen opustil duel s 35 zákrokmi.


Hviezdy duelu: 1. A. Kempe (LAK), 2. D. Nurse (EDM), 3. D. Doughty (LAK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (NYI) 16:01 0 0 0 0 0 1 6
A. Ružička (CGY) 08:54 0 0 0 0 0 0 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies