Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
01:30info
NYI
CAR
«

Sumáre

Fehérváry svedkom: Kane dosiahol míľnik, Ovečkin vyrovnal rekord NHL

Jozef Struhár  
16.12.2021

V stredu sa v NHL odohrali tri zápasy a v jednom si zahral aj Slovák. Ten bol svedkom míľnika i prepísania histórie. Z výhier sa tešili Chicago, Rangers a Anaheim.

CHI - WSH 5:4 PP

Ovečkin vyrovnal rekord, no z výhry sa tešilo Chicago

Alexander Ovečkin vyrovnal rekord NHL v počte presilovkových gólov, ale Washington nakoniec neprivítal Nicklasa Bäckströma späť v zostave víťazným duelom. Caleb Jones strelil svoj prvý gól od zmeny pôsobiska v druhej minúte predĺženia, aby Chicago uspelo 5:4 a po šiestykrát po sebe zareagovalo na prehru víťazstvom. Míľnik dosiahol Patrick Kane, ktorého prvá asistencia z dvoch bola jeho 700. v kariére – z aktívnych hráčov ju dosiahol ako piaty (aj Thornton, Crosby, Bäckström a Getzlaf), z hráčov tímu ako tretí (aj Stan Mikita a Denis Savard). Dva góly strelil Alex DeBrincat, po jednom pridali Philipp Kurashev a MacKenzie Entwistle. Všetci traja sa v druhej tretine postarali o tri góly za 34 sekúnd, čo sa v histórii tradičnej organizácie stalo tak rýchlo len po štvrtý raz. Rekord z roku 1952 je 21 sekúnd. Marc-Andre Fleury čelil 46 strelám, z ktorých ho okrem Ovečkina prekonali aj Daniel Sprong, Lars Eller a Conor Sheary, ktorý vynútil predĺženie tri sekundy pred koncom tretej tretiny. Pri jeho góle zaznamenal kapitán Capitals aj asistenciu. Gól bol jeho 274. presilovkový, čím vyrovnal rekordný zápis Davea Andreychuka. Bäckström, ktorý v prvom zápase sezóny odohral 18 a štvrť minúty, si pri ňom pripísal asistenciu. Iľja Samsonov kryl 23 striel. V akcii nechýbal ani slovenský obranca Martin Fehérváry, ktorý zaznamenal plusový bod, strelu a tri bodyčeky počas 21 minút a 17 sekúnd strávených na ľade. Dostal aj menší trest za hákovanie, ktorý súper využil na vyrovnanie stavu.

Ovečkinov gól:

Tri rýchle góly Chicaga:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. A. DeBrincat (CHI), 2. A. Ovečkin (WSH), 3. C. Jones (CHI)

ARI - NYR 2:3

Kakko dvoma gólmi pomohol Rangers k výhre nad Coyotes

Arizona vďaka gólom Louia Erikssona z oslabenia a dvojbodového Claytona Kellera dvakrát vyhrávala, ale nakoniec sa jej nepodarilo odvrátiť šiestu prehru v sérii. Kaapo Kakko strelil prvý vyrovnávajúci gól a po druhom vyrovnaní nakoniec zavŕšil aj obrat víťazným gólom, ktorým v 58. minúte rozhodol o triumfe Rangers 3:2. O druhé vyrovnanie sa postaral Mika Zibanejad, ktorý ako druhý hráč tímu za posledných 20 rokov strelil každý zo svojich prvých šiestich gólov sezóny na ľade súpera (prvým bol Derek Stepan, ktorý tak strelil prvých sedem gólov). Druhý a tretí gól New Yorku prišli počas presiloviek. Chris Kreider si pripísal tri asistencie a Keith Kinkaid pri prvom štarte v sezóne 29 zákrokov. Jeho náprotivok, Scott Wedgewood, kryl 27 striel. Rangers sa vyhli tretej prehre v sérii. Obom tímom sa zranili útočníci – domácim Christian Fischer, hosťom Artemij Panarin.


Hviezdy duelu: 1. K. Kakko (NYR), 2. M. Zibanejad (NYR), 3. C. Keller (ARI)

ANA - SEA 4:1

Anaheim zdolal Seattle, Terry napodobnil klubové legendy

Derek Grant strelil v oslabení víťazný gól, ktorým rozhodol o výhre Anaheimu 4:1 nad Seattlom. V presilovke sa pre zmenu presadil Troy Terry, ktorý napodobnil Teemu Selanneho, Coreyho Perryho a Paula Kariyu, keď dosiahol svoj 18. gól už v prvých 30 zápasoch sezóny. Do čierneho sa trafili aj Trevor Zegras a Sam Carrick. K štvrtej výhre z posledných piatich zápasov pomohol aj Anthony Stolarz, ktorý si natiahol víťaznú sériu na šesť zápasov. Z 20 striel ho prekonal len Ryan Donato. Kraken prehrali štvrtý zápas z posledných piatich. Philipp Grubauer inkasoval tri góly z 18 striel, Chris Driedger v tretej tretine jeden zo šiestich.

Hviezdy duelu: 1. D. Grant, 2. A. Stolarz, 3. S. Steel (všetci ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Fehérváry (WSH) 21:17 0 0 0 +1 2 1 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Capitals, Devils i Canadiens sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Veľká rana pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je neistý! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies