Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
19. 03.
kurzy
00:00info
BOS
OTT
NHL live
00:00info
DET
CBJ
00:00info
NJD
PIT
00:00info
NYR
WPG
00:00info
PHI
TOR
00:30info
NYI
CAR
01:00info
NSH
SJS
01:00info
STL
COL
02:00info
EDM
MTL
03:00info
ANA
MIN
03:30info
LAK
CHI
03:00info
VAN
BUF
03:00info
VGK
TBL
NHL live
20. 03.
kurzy
00:30info
WSH
TOR
NHL live
01:00info
DAL
ARI
03:00info
LAK
MIN
«

Magazín

7 destinácií, do ktorých by sa mohol presťahovať tím NHL

V posledných týždňoch sa hovorilo o tom, že by Quebec City mal záujem o návrat na mapu NHL. Tiež sa so sťahovaním spájala organizácia Arizona Coyotes. Pri tejto príležitosti sa Mike Fink rozhodol vytipovať sedem miest, do ktorých by mohla raz sťahujúca sa organizácia zavítať.

Coyotes sa podľa vyjadrení tímu i ligy sťahovať nikam nebudú, no človek nikdy nevie, kedy by mohol menší trh u jedného zo súčasných tímov vytvoriť stimul na sťahovanie. Ak by k tomu došlo, ktoré mestá by dávali najväčší zmysel ako ich nové domovy?

Houston – s 2,2 milióna obyvateľov je to najväčšie mesto USA bez tímu NHL. Už aj Stars ukázali, že Texas môže byť úspešným sídlom hokejového klubu. Ak si odmyslíme Aeros zo 70. rokov, mesto nemá silnú hokejovú tradíciu. Vegas však ukázalo, že to nemusí byť prekážkou. Môže to však byť aj risk.

Portland – sídli v ňom pomerne populárny juniorský tím z WHL, a preto sa často aj toto mesto spája s NHL. Má potenciálne silnú fanúšikovskú základňu a vytvorilo by si okamžitú rivalitu so Seattlom a Vancouverom. Má k dispozícii vyhovujú arénu. Rizikom by mohol byť nasýtený trh v okolí, keďže v rovnakom regióne už pôsobia aj spomínaní Kraken a Canucks.

Článok pokračuje pod reklamou

Kansas City – ide o mesto so športovou tradíciou, v ktorom sa už NHL hrala. Práve táto skúsenosť by mohla ligu odrádzať, pretože Scouts veľmi neuspeli a pre nízku návštevnosť sa nakoniec presťahovali. Inak by tu však mohla vzniknúť rivalita so St. Louis a opäť o niečo zvýšiť popularita hokeja v stredozápade USA.

Milwaukee – hrá v ňom záložný tím Nashvillu, ktorý je na svojej úrovni pomerne úspešný. Štát Wisconsin je pritom známy aj pre svoj vrúcny vzťah k hokeju. Je tu vysoká pravdepodobnosť, že by sa tím NHL stal okamžite populárnou atrakciou, pričom by nebol ďaleko od budovania rivalít so Chicagom, Detroitom či Minnesotou. Háčikom však môže byť, že rozhodne nejde o jeden z najväčších športových trhov a Blackhawks by mohli byť nie len herným, ale aj ekonomickým rivalom.

Hamilton – jedno z najväčších miest provincie Ontário sa už niekoľkokrát snažilo o tím NHL a disponuje vášnivými hokejovými fanúšikmi. Má vhodná arénu a vytvorilo by si veľkú rivalitu s Torontom. Problémom však je, že Maple Leafs by vedľa seba taký tím nechceli. Vadil by zrejme aj Sabres či dokonca Red Wings.

Quebec City – ide o mesto, ktorému vášeň pre hokej odoprieť nemožno. Už raz však s NHL zlyhalo. Má arénu, má fanúšikov, má veľkého rivala v podobe Canadiens, no aj veľmi malý trh, ktorý bude vždy nádeje mesta znižovať a obavy NHL zvyšovať.

Halifax – mesto z Nového Škótska nie je príliš veľké a nezdá sa byť ako ideálna destinácia pre tím NHL, no má silnú hokejovú tradíciu, ktorú potvrdzujú aj hráči, ako Sidney Crosby, Nathan MacKinnon či Brad Marchand. Je pravdepodobné, že by sa tam tímu NHL darilo a vytvoril by si aj rivality s Canadiens či Senators. Okrem veľkosti mesta je však mínusom aj chýbajúca aréna. Tú súčasná má kapacitu len necelých 12 000 divákov. Tím by zase čakalo náročné cestovanie. Vzdušnou čiarou má k nemu najbližšie Boston, do ktorého trvá let viac ako 4 hodiny.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Rebríček experta: Uvidíme na drafte 2025 návrat Slováka do prvého kola? Zomrel bývalý hráč Penguins. Mal len 42 rokov Blíži sa play-off. Dvorský má fantastickú formu, no darilo sa viacerým SlovákomVšetci Slováci bodovali, štyria zahviezdili. Najproduktívnejší boli Kelemen a Koch Ovečkin chytil druhý dych: Napodobnil dve veľké legendy, toto dokázal ako prvý v histórii! + video Opäť sa stretávajú generálni manažéri tímov NHL. Čo je kľúčovým bodom programu? Rangers prišli na niekoľko týždňov o obrancu. Naplnili sa obavy? Kariéru končí hráč s 1000+ duelmi v NHL. Bol aj najužitočnejším hráčom zápasu hviezdRuský obranca bol suspendovaný za svoj čin z floridského derby Montreal preradil svoju jednotku draftu z Európy do AHL. Ako zareagoval Slafkovský?Flames, Oilers a Wild podpisovali zmluvy s mladíkmi Pospíšil otvorene o škandále: Veľká škoda, čo sa udialo. Bola to hlúposť Dvom Slovákom sa play-off vzdialilo, jeden je už na postupovej priečke! Kňažko nebodoval ani sa netešil z výhry Zlá správa: Anaheim priniesol nemilú novinku o Regendovi Vytvorí Nemec rekord? Ak by skončil ročník teraz, bol by jeho! Bedard medzi hráčmi týždňa. Na čele je ruská hviezda Život v prvom útoku: Nový parťák je skvelý, no musíte byť neustále v strehu, tvrdí Pospíšil Slafkovský by s týmto tempom dokázal, čo naposledy zvládli Hossa a Gáborík!Dvorského gólová séria je mimoriadna. Len jeden hráč v lige zažil dlhšiu! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies