Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Správy z NHL

Má Quebec City nádej na návrat do NHL? Prečo by mala liga prikývnuť?

Ďalší rok, ďalšie obdobie nádeje pre fanúšikov v Quebec City, že znovu dostanú tím NHL. Bude to tentoraz iné? Pýta sa Adam Proteau z The Hockey News.

Politici z Quebecu sa tento mesiac stretnú s predstaviteľmi NHL, aby sa rozprávali o návrate súťaže do mesta, ktoré sa ešte stále neprenieslo cez stratu Nordiques.

Ambície politikov môžu byť pre fanúšikov povzbudením, no Gary Bettman ich veľmi rýchlo schladil, keď povedal, že momentálne nemá liga záujem o expanziu ani sťahovanie existujúcej organizácie.

„Ak by sa však NHL chcela rozrásť na 34 tímov, Quebec City by mal byť na vrchole zoznamu. Tím z Quebec City by bol vložený do Východnej konferencie a ďalší tím do Západnej – taký Hoston – vďaka čomu by ligoví majitelia pravdepodobne získali zhruba dve miliardy dolárov za expanzný poplatok a nemuseli by sa o to deliť s Hráčskou asociáciou. To je ohromné množstvo peňazí na odmietnutie,“ poznamenal Proteau.

Článok pokračuje pod reklamou

Proteau uznal, že liga by zrejme mala obavy nad kvalitou obchodnej podpory v Quebec City a Canadiens by mohla ubudnúť časť fanúšikov, no vytvorenie partnerstva s komunitou, by mohla vzniknúť organizácia ako vo Winnipegu, ktorá sa v súčasnosti aj napriek menšiemu trhu zdá udržateľná.

„Ich rivalita s Habs by okamžite zvýšila hodnotu organizácie. Ich fanúšikovská podpora by okamžite bola lepšie, ako pri množstve súčasných tímov NHL, ich televízne práva, v angličtine aj francúzštine, by boli lukratívne. Videotron Centre je hala kalibru NHL. Spĺňajú mnoho položiek mesta hodného pre NHL,“ pokračoval Proteau.

Zámorský novinár však nezabúda ani na zlé správy. Quebec City sa aktívne snaží získať organizáciu NHL už viac ako šesť rokov a liga neprejavila žiaden záujem o to, aby ho privítala naspäť do svojich radov.

„To sa však môže zmeniť rýchlo. Predtým, ako zrazu Atlanta Thrashers opustila Georgiu, si nikto nepredstavoval, že sa presťahuje do Manitoby. A Bettman tiež nevyjadril z toho žiadne nadšenie. Bojoval, aby udržal Thrashers v Atlante,“ pripomenul Proteau.

Bettman aj vtedy hovoril, že sa Thrashers sťahovať nebudú a že reči o návrate Winnipegu sú len výmyslami. Situácia by sa mohla opakovať a Quebec City by na ňu mal byť pripravený. Ak by Bettman nedokázal nájsť lepšiu uskutočniteľnú americkú alternatívu, nemuselo by mu zostávať nič iné, len sa zmieriť s Quebecom.

Aj expanzia by mohla byť zaujímavá možnosť, pretože by NHL mala šancu zavítať do spomínaného Houstonu, čo je oblasť so štvrtým najväčším počtom obyvateľov v USA. A NHL ju stále neobsadila. Quebec City by v tom prípade poskytol rovnováhu.

„Tak ako sme videli pri Winnipegu, v lukratívnej NHL môže byť životaschopný aj kanadský tím s menším trhom. Chce to len vieru a podporu,“ skonštatoval Proteau.

„Nový tím Nordiques by finančne neuškodil Montrealu a len by mu mohol pomôcť, pretože by rivalita medzi Habs a Nords len rozkvitala. Fanúšikovia by sa hrnuli do arén a k televízorom, aby sledovali novú generáciu špičkového talentu. A ďalší frankofónny tím by dodal celkovému produktu NHL viac svetovosti. Dáva viac zmyslu, na mnohých frontoch, vrátiť NHL do Quebec City. Skôr či neskôr, liga sa tým bude musieť zaoberať. A ak bude rozumná, nový tím Nordiques zoberie ako nástroj na tvorbu peňazí. Potenciál na to má.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies