Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Studenič skóroval, Černák dvojbodový. Penguins prišli o sériu

V nedeľu sme videli v akcii šesť Slovákov a dvaja z nich sa presadili – Marián Studenič strelil gól a Erik Černák dvakrát asistoval.


CBJ - NJD 4:3

Studeničov gól k výhre nad Columbusom nepomohol

Marián Studenič sa v 15. zápase sezóny dočkal svojho prvého bodu a dokonca to bol druhý gól v jeho kariéry. Vyrovnával ním na 3:3, no nakoniec New Jersey k výhre nepomohol. Oliver Bjorkstrand totiž ešte strelil v tretej tretine svoj druhý gól v zápase, aby rozhodol o triumfe Columbusu 4:3. Ukončiť trojzápasovú sériu prehier pomohli gólmi aj Boone Jenner, ktorý zvyšoval na 2:0, a Jegor Činachov, ktorý obnovoval vedenie domácich na 3:2. Joonas Korpisalo kryl 27 striel a okrem Studeniča ho prekonali Nico Hischier a Jimmy Vesey. MacKenzie Blackwood urobil 0 zákrokov a Devils prehrali druhý zápas z posledných troch. Studenič, ktorý bol pred zápasom opäť aktivovaný z taxi zostavy, odohral 10 minút a pripísal si aj tri strely, plusový bod a bodyček. V akcii boli aj ďalší dvaja Slováci. Obranca Christián Jaroš odohral osem a pol minúty s troma bodyčekmi a plusovým bodom, útočník Tomáš Tatar odohral až 22 minút so ziskom strely a „mínusky“.

Studeničov 1. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. O. Bjorkstrand, 2. J. Voráček, 3. J. Korpisalo (všetci CBJ)

Článok pokračuje pod reklamou

TBL - BOS 2:5

Černák asistoval pri oboch góloch, Lightning prehrali s Bruins

Erik Černák mal prsty v oboch góloch svojho tímu, no jeho asistencie už nepomohli Tampe k zvratu. Ondřej Palát a Brayden Point znížili na 2:4, no Brad Marchand strelou do prázdnej brány spečatil v 58. minúte výhru Bostonu 5:2. Pre Marchanda išlo o druhý gól v zápase. Dvakrát skóroval aj David Pastrňák, raz Anton Blidh. K štvrtej výhre z posledných piatich zápasov pomohol aj Linus Ullmark, ktorý kryl 27 striel. O štyri zákroky menej mal na konte Andrej Vasilevskij. Černák odohral 20 minút a zápas viedol so 7 bodyčekmi a 4 blokmi. Pripísal si aj plusový bod a jednu strelu. Asistencie pri oboch góloch zaznamenal aj Michail Sergačov. Floridskému tímu chýbal Černákov typický partner Ryan McDonagh, ktorého trápi zranenie dolnej časti tela.


Hviezdy duelu: 1. D. Pastrňák (BOS), 2. B. Marchand (BOS), 3. M. Sergačov (TBL)

DAL - PIT 3:2

Stars ukončili dlhú sériu výhier Penguins. Vďaka obratu

Brian Dumoulin a Kasperi Kapanen skórovali v rozmedzí 25 sekúnd prvej tretiny a Pittsburgh bol na dobrej ceste za ďalším víťazstvom. Dallasu sa však troma gólmi po sebe podarilo stav otočiť a nakoniec aj ukončiť desaťzápasovú sériu výhier Penguins, ktorá bola najdlhšia v tejto sezóne NHL. Denis Gurianov a Joe Pavelski zmazali stratu, Roope Hintz v 57. minúte rozhodol o triumfe 3:2. Jason Robertson asistoval pri všetkých troch góloch a k štvrtej výhre Stars v sérii pomohol aj Jake Oettinger, ktorý kryl 27 striel. Jeho náprotivok, Tristan Jarry, urobil 29 zákrokov. Jake Guentzel asistoval, aby bodoval v 17. zápase po sebe. Do zostavy Dallasu sa vrátil Andrej Sekera, ktorý odohral 12 minút a 21 sekúnd, počas ktorých zblokoval dve strely.

Hviezdy duelu: 1. R. Hintz, 2. J. Robertson, 3. D. Gurianov (všetci DAL)

MIN - WSH 3:2 SN

Fucale vytvoril rekord NHL, ale Capitals nestačili na Wild

Kevin Fiala a Frederick Gaudreau uspeli v nájazdoch po tom, čo Marcus Foligno a Mats Zuccarello zmazali dvojgólovú stratu, aby Minnesota vyhrala druhý zápas po sebe päťzápasovej sérii prehier, keď si poradila s Washingtonom 3:2. Kaapo Kahkonen kryl 29 z 31 striel a prekonali ho Connor McMichael a Jevgenij Kuznecov. Zach Fucale, ktorý vytvoril rekord s najdlhšou sériou bez inkasovaného gólu od debutu v NHL s časom 138:07, kryl 21 z 22 striel. Ukončil mu ju Zuccarello, pretože Folignovi bol gól len pripísaný po tom, čo Fucale opustil bránu pri avizovanom vylúčení a vlastný gól si dal pri pokuse o spätnú prihrávku Carl Hagelin . Capitals prehral tretí zápas po sebe. Slovenský obranca Martin Fehérváry odohral niečo cez 17 minút a pripísal si jeden plusový bod a jeden blok.


Samostatné nájazdy:

Vlastenec Hagelina:

Hviezdy duelu: 1. K. Kahkonen (MIN), 2. Z. Fucale (WSH), 3. K. Fiala (MIN)

COL - TOR 5:4 PP

Colorado otočilo zápas proti Torontu, doma vyhralo 11. zápas po sebe

Mikko Rantanen nazbieral štyri asistencie a päť rôznych hráčov skórovalo, aby Colorado zdolalo Toronto 5:4 po predĺžení. Hrdinom víťazného tímu sa stal Devon Toews, ktorý ukončil nadstavený čas po 72 sekundách. Nadviazal v ňom na góly Nathana MacKinnona, Caleho Makara, Gabriela Landeskoga a J.T. Comphera. Avalanche prehrávali 0:3 a 1:4, ale nakoniec vyhrali štvrtý zápas po sebe a deviaty z posledných desiatich. Maple Leafs prišli o štvorzápasovú sériu výhier. Alexander Kerfoot a dvakrát za 33 sekúnd Auston Matthews skórovali v prvej tretiny, aby vybudovalo prvé trojgólové vedenie. Následne ho obnovil Nick Ritchie. Kerfoot pridal aj dve asistencie a Jack Campbell urobil 44 zákrokov. V bráne víťazného tímu sa vystriedali obaja brankári. Darcy Kuemper inkasoval tri góly z ôsmich striel, Pavel Francouz následne jeden z 19 striel. Avalanche vyhrali doma 11 zápasov po sebe, čo je klubový rekord. Makar strelil svoj 15. gól v sezóne už v 27. zápase. Rýchlejšie to v modernej histórii NHL (od 1943/44) dokázali len Bobby Orr (20 zápasov) a Dave Ellett (23 zápasov).

Dva góly Matthewsa za 33 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. D. Toews, 2. M. Rantanen, 3. P. Francouz (všetci COL)

PHI - SJS 2:3 PP

Hertl sa postaral o obrat čistým hetrikom

Tomáš Hertl strelil tri góly po sebe, aby v tretej tretine zmazal dvojgólovú stratu a v úvodnej minúte predĺženia rozhodol o výhre San Jose 3:2 nad Philadelphiou, ktorá prehrala piaty zápas po sebe. Brent Burns nazbieral tri asistencie. V zápase sme videli už len jedného iného strelca – o oba góly Flyers sa postaral v tretej tretine James van Riemsdyk. Sharks vyhrali druhý zápas po sebe aj vďaka 29 zákrokom Adina Hilla, no Martin Jones, ktorý strávil v kalifornskom tíme predošlých šesť sezón svojej kariéry, mal viac práce, keď čelil až 47 strelám. Duel nedohral útočník San Jose Jonah Gadjovich (horná časť tela).


Hviezdy duelu: 1. T. Hertl (SJS), 2. J. van Riemsdyk (PHI), 3. A. Hill (SJS)

CAR - FLA 3:4 PP

Duclair rozhodol v predĺžení o ukončení série Hurricanes

Florida prišla o vedenie 1:0 i 3:1, no Anthony Duclair nakoniec v tretej minúte predĺženia rozhodol o jej výhre 4:3 nad Carolinou, ktorá tak prišla o päťzápasovú víťaznú sériu. Jonathan Huberdeau zaznamenal gól a prihrávku, Carter Verhaeghe strelil dva góly a Sergej Boborvskij pomohol k piatej výhre z posledných šiestich duelov 24 zákrokmi. Aleksander Barkov vyhral 23 z 32 vhadzovaní. Teuvo Teravainen, Brady Skjei a Seth Jarvis strelili góly Hurricanes, zatiaľ čo Alex Lyon kryl 32 striel. Jesperi Kotkaniemi prišiel o šesťzápasovú bodovú sériu. Oba tímy aktuálne ťahajú šesťzápasovú bodové šnúry.

Duclairov pekný víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. C. Verhaeghe (FLA), 2. A. Duclair (FLA), 3. A. Lyon (CAR)

ARI - NSH 2:4

Saros pomohol Predators natiahnuť víťaznú sériu

Nashville hrajúci bez Filipa Forsberga strelil tri góly v prvej tretine, ktoré mu nakoniec stačili na zdolanie Arizony pomerom 4:2. Víťazný gól strelil Tanner Jeannot a do streleckej listiny sa zapísali aj Mattias Ekholm, Jakov Trenin a Roman Josi. K natiahnutiu víťaznej série na štyri zápasy pomohol aj Juuse Saros, ktorý kryl 38 striel. Recept na neho našli Clayton Keller a Lawson Crouse. Karel Vejmelka opustil zápas s 25 zákrokmi a Coyotes si pripísali tretiu prehru z posledných štyroch stretnutí a deviatu z posledných 11.

Hviezdy duelu: 1. R. Josi (NSH), 2. J. Saros (NSH), 3. C. Keller (ARI)

VGK - CHI 1:2

Fleury zažil víťazný návrat do Vegas

Marc-Andre Fleury zažil víťazný návrat do Las Vegas, keď s 30 zákrokmi doviedol Chicago k výhre 2:1. Vegas viedlo od šiestej minúty zásluhou Bena Huttona, no následne sa presadili len hráči Blackhawks. Šesťzápasovú sériu prehier pomohli ukončiť Jujhar Khaira a Riley Stillman, ktorí prekonali Robina Lehnera z 21 striel. Golden Knights prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Fleury, ktorý odchytal za Vegas predošlé štyri sezóny, vyrovnal zápis Grenna Halla na siedmom mieste historického poradia s 906 odchytanými duelmi v NHL. Zároveň sa stal jediným brankárom histórie, ktorý zaknihoval výhru proti 32 tímom.


Hviezdy duelu: 1. B. Hutton (VGK), 2. M. Fleury (CHI), 3. R. Lehner (VGK)

ANA - NYR 1:4

Rangers rozhodli o svojej výhre nad Ducks troma gólmi v tretej tretine

Mike Zibanejad a Jarred Tinordi otočili stav, Ryan Lindgren následne pridal dva góly a Rangers zdolali Anaheim 4:1, aby vyhrali štvrtý zápas z posledných piatich. Alexandar Georgiev k tomu pomohol len 13 zákrokmi. Prekonal ho Isac Lundestrom, ktorý otvoril stav zápasu. Anthony Stolarz inkasoval tri góly z 39 striel, pretože druhý gól Lindgrena padol do prázdnej brány. Ducks prehrali piaty zápas z posledných šiestich.

Hviezdy duelu: 1. M. Zibanejad (NYR), 2. T. Terry (ANA), 3. C. Kreider, NYR

LAK - DET 4:0

Petersen, Kings vynulovali Red Wings

Cal Petersen pri svojom prvom štarte d 6. decembra zneškodnil všetkých 21 striel, aby s druhým čistým kontom kariéry doviedol Los Angeles k výhre 4:0 nad Detroitom. Kalifornský tím prestrieľal hostí v prvej dvadsaťminútovke pomerom 27:2 a vyťažil z toho góly Phillipa Danaulta a Drewa Doughtyho. Do čierneho sa neskôr trafil aj Adrian Kempe, do prázdnej brány Trevor Moore. Alex Nedeljkovic inkasoval tri góly zo 41 striel. Kým Kings vyhrali tretí zápas z posledných štyroch, Red Wings prehrali z posledných štyroch duelov tri.

Hviezdy duelu: 1. D. Doughty, 2. D. Brown, 3. C. Petersen (všetci LAK)


Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (NJD) 21:56 0 0 0 -1 0 1 0
Ch. Jaroš (NJD) 08:38 0 0 0 +1 0 0 3
M. Studenič (NJD) 09:56 1 0 1 +1 0 3 1
E. Černák (TBL) 20:04 0 2 2 +1 0 1 7
A. Sekera (DAL) 12:21 0 0 0 0 0 0 0
M. Fehérváry (WSH) 17:11 0 0 0 +1 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Urbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Fanúšikovia Canadiens si Slafkovského zamilovali. Aj on ich. Pozýva na Slovensko Vybavte sa na play-off: Čiapky tímov NHL so zľavou až 50 % Pospíšil sa vyrovnal Tatarovi i Nemcovi. V dvoch ohľadoch viedol tím, v jednom aj celú NHL! Patrick Kane čelil otázke, ktorá zaujíma mnohých: Zostane v Detroite? Crosby bude hovoriť s Penguins o predĺžení zmluvyTatar má za sebou rozpačitú sezónu a pred sebou zaujímavé leto Poznáme už kompletný rozpis prvého kola play-off Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies