Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Rask podpísal kontrakt s Bostonom. Nechcel som ísť inde, zopakoval

Jozef Struhár  
12.01.2022

Brankár Tuukka Rask bol v utorok uvoľnený zo skúšobnej zmluvy v AHL a následne podpísal jednoročný kontrakt s tímom Boston Bruins s hodnotou rovného milióna amerických dolárov.

Keďže Rask podpisuje zmluvu takto neskoro, do konca ročníka zarobí len 545 000 amerických dolárov. Pre neho to však dôležité nebolo. Chcel sa len vrátiť do akcie a chcel tak urobiť s tímom, v ktorom strávil celú kariéru.

„Nechcel som flirtovať s príležitosťou ísť niekam inam. Je to biznis, ako to každý vie, ale pre nás hráčov, čo sme mali tím, ako sú Bruins, v ktorom niekoľko z nás bolo dlhšie spolu a cítite s chlapcami to bratstvo, tak chlapcov nechcete opustiť v zlom. Chcel som sa len pokúsiť o návrat, byť prínosom a možno to všetko zakončiť so skupinou chlapcov, s ktorými som odohral celú kariéru,“ povedal opäť po podpise zmluvy.

Rask, ktorý v lete podpísal operáciu bedrového kĺbu, doplní v bránkovisku Bruins Jeremyho Swaymana a Linusa Ullmarka. Obaja majú v tejto sezóne slušné čísla – Swayman 91,8% úspešnosť zákrokov pri bilancii 8-6-2, Ullmark 91,7% pri bilancii 11-5-0.

Tím sa nakoniec rozhodol tak, že Swaymana pošle nateraz do Providence z AHL, pretože nemusel byť zapísaný na waiver listinu nechránených hráčov a zároveň nesplnil kritéria na to, aby zostal v taxi zostave. V stredu bude štartovať Ullmark, Rask mu bude kryť chrbát. V tejto sezóne ešte nechytal, nedostal šancu ani v nižšej lige, kde Providence odložili zápasy, v ktorých mal dostať šancu. rn




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies