Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Slováci v NHL

Gáborík zarmútil Ovečkina, Handzuš strelil víťazný gól

Marián Gáborík sa stal prvou hviezdou zápasu, keď dvoma gólmi rozhodol o víťazstve Rangers nad Capitals 4:3. Víťazný gól zaknihoval aj Michal Handzuš a strelecky sa presadili aj Marek Svatoš a Ľubomír Višňovský.

Rangers urobili dobre, keď v lete podpísali kontrakt s Mariánom Gáboríkom, ktorý keď je zdravý, tak je každému tímu maximálne užitočný. Slovenský útočník strelil v nočnom zápase proti Capitals dva góly a rozhodol o víťazstve Rangers 4:3. Po štyroch zápasoch v novom drese má Trenčan na svojom konte 4 góly a všetky v tretej tretine. V poslednom stretnutí najskôr v 49. minúte vyrovnal na 3:3 a v 51. minúte strelil víťazný gól. Po zápase, v ktorom odohral 21 minút, bol zaslúžene vyhlásený za prvú hviezdu zápasu. Veď zarmútil aj Ovečkina, ktorého tím po prvýkrát prehral v normálnom hracom čase a ruský útočník po prvýkrát nebodoval. Dva góly z jeho spoluhráčov strelil Nicklas Backstrom. Obranca Milan Jurčina v základnej zostave Caps chýbal.

Ryan Smyth otvoril a uzatvoril skóre stretnutia, a Michal Handzuš zaknihoval víťazný gól pri víťazstve Kings 6:3 nad Minnesotou. Tím Los Angeles podržal aj brankár Jonathan Quick, ktorý zastavil 26 striel Wild. O víťazstve Kings rozhodol dobrý vstup do zápasu a celá prvá tretina, v ktorej si kalifornský klub vytvoril trojgólové vedenie. Okrem Smytha a Handzuša sa presadili aj Justin Williams, Anže Kopitar a Teddy Purcell. Handzuš v zápase odohral takmer 21 minút a okrem gólu zaregistroval plusový bod a dve strely na bránu. Kings majú po troch zápasoch na svojom konte už druhé víťazstvo. Minnesota, ktorej góly strelili Havlát, Schultz a Johnsson, vyhrala v tejto sezóna zatiaľ iba jeden zápas.

Ľubomír Višňovský strelil svoj prvý gól v aktuálnej sezóne, no svojmu tímu k víťazstvu nepomohol. Edmonton si z provinčného derby odniesol aspoň bod za remízu v normálnom hracom čase. Oilers však môže veľmi, ale veľmi mrzieť fakt, že o víťazstvo prišli iba 1,5 sekundy pred koncom tretej tretiny, keď pre Flames vynútil predlženie Rene Bourque. V samostatných nájazdoch rozhodol o víťazstve Calgary 4:3 Nigel Dawes. Višňovský v stretnutí odohral 24 a pol minúty a okrem gólu zaznamenal tri strelecké pokusy.

Článok pokračuje pod reklamou

Ani gól Mareka Svatoša nepomohol Coloradu k víťazstvo proti tímu Nashville Predators. Predators boli v zápase aktívnejší, no dlho im problémy robil brankár Avs Craig Anderson, ktorý spolu zaknihoval 34 zákrokov. Colorado ešte v 42. minúte viedlo 2:1 a Svatoš mal v tej chvíli na svojom konte víťazný gól, no potom dvakrát prekonal Andersona Patric Hornqvist, ktorý svojimi prvými gólmi v sezóne zabezpečil svojmu tímu dva body. Svatoš v zápase odohral 15 minút a okrem gólu zaznamenal mínusový bod a jednu strelu na bránu. Avalanche spolu ohrozili Dana Ellisa 24 strelami.

Boston nezažíva vstup do sezóny, aký by sa od tohto tímu očakával. Vo štvrtok podľahli pred očami vlastných fanúšikov Anaheimu 1:6. Boston bol mierne aktívnejší streľbe, ale Hiller inkasoval z 34 striel len raz z hokejky Marca Sturma. Bruins po prvej tretine viedli 1:0, no potom prišli dve tretiny, v ktorých zhodne inkasovali po tri góly. Prvé dva góly sezóny strelil Teemu Selanne, ku ktorému sa neskôr pridal dvojgólový Corey Perry. Okrem tejto dvojice sa presadili aj Jevgenij Arťukin a Bobby Ryan. Ryan Getzlaf nebodoval, no zaknihoval svoj 300. zápas v NHL. Kapitán Bruins Zdeno Chára si zo stretnutia, v ktorom na ľade strávil 24 minút, odniesol jeden mínusový bod a tri strelecké pokusy.

Obranca Andrej Meszároš bol veľmi aktívny v nočnom zápase Tampy Bay proti New Jersey. Brodeura ohrozil 7 strelami a bol najaktívnejším strelcom zápasu, v ktorom odohral 18 minút. Devils duel dotiahli do víťazného konca, keď o výsledku 4:3 rozhodol v samostatných nájazdoch Zach Parise. Martin Brodeur zastavil 41 striel, medzi ktorými boli aj tri od prvej hviezdy zápasu, talentovaného Victora Hedmana, ktorý odohral v zápase 26 minút a 38 sekúnd, počas ktorých zaknihoval dve asistencie.

Thomas Vanek strelil svoj prvý gól v sezóne, ktorým v 57. minúte rozhodol o tesnom víťazstve Sabres nad Coyotes 2:1. Všetky tri góly zápasu padli v tretej dvadsaťminútovke. Prvý strelil domáci Matthew Lombardi a o vyrovnanie sa postaral Clarke MacArthur. Sabres boli aktívnejším tímom, no dlho hľadali spôsob ako prekonať Jasona LaBarberu, ktorý zaknihoval 37 zákrokov. Andrej Sekera ho ohrozil jednou strelou. Na ľade strávil 16 a pol minúty.

Red Wings vyhrali prvý zápas sezóny, keď si poradili v Joe Louis Aréne s divíznym rivalom, tímom Chicago Blackhawks. O víťazstve Detroitu rozhodla druhé tretina, v ktorej sa presadili traja domáci hráči. Menovite to boli Nicklas Lidstrom, Kris Draper a Johan Franzen. Chris Osgood pomohol k víťazstvu 32 zákrokmi a prekonali ho len Patrick Sharp a Kris Versteeg. Tomáš Kopecký, ktorý sa vrátil do mesta, v ktorom v NHL začínal, ohrozil bránu Osgooda troma strelami, ale gól z nich nestrelil. V zápase odohral 13 a pol minúty a štatistiky si upravil aj o jeden mínusový bod.

Dany Heatley debutoval pred fanúšikmi Sharks veľkým štýlom, keď strelil hetrik, pridal asistenciu a doviedol tím k víťazstvu 6:3 nad Columbusom. Štyrmi asistenciami sa na víťazstve podieľal Joe Thonrton. Heatley strelil prvé dva góly z hry a tretí z trestného strieľania. Jeho druhý presný zásah bol zároveň víťazným gólom.

Atlanta zvíťazila aj vo svojom druhom zápase sezóny, keď zdolala St. Louis 4:2. Ilya Kovalchuk strelil dva góly svojho tímu, pričom ten prvý bol jeho 300. presným zásahom v NHL. Blues boli pri streľbe aktívnejší, no Pavelec v bráne Thrashers pustil za svoj chrbát len dve z 31 striel St. Louis.

Len 32 sekúnd ubehlo z predĺženia, keď Mike Fisher rozhodol o víťazstve Senators 3:2 nad Islanders. John Tavares sa nezapísal do streleckej listiny, ale opäť bodoval, keď zaznamenal asistenciu. Jeho tímu sa však prvý zápas ešte vyhrať nepodarilo. Ottawa je po troch zápasoch na čele Severovýchodnej divízie.

Ani výkon Jeffa Cartera, ktorému sa podarilo streliť dva góly a zaknihovať aj dve asistencie, nestačil Philadelphii na to aby vo štvrtok zdolala Pittsburgh. Ten strelil o jeden gól viac a tešil sa z víťazstva 5:4. Víťazný gól strelil v 49. minúte Tyler Kennedy.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Gáborík (NYR) 21:04 2 0 2 0 4 0
Andrej Sekera (BUF) 16:34 0 0 0 0 1 0
Zdeno Chára (BOS) 24:07 0 0 0 -1 3 0
Ľubomír Višňovský (EDM) 24:25 1 0 1 0 3 0
Tomáš Kopecký (CHI) 13:31 0 0 0 -1 3 0
Marek Svatoš (COL) 14:57 1 0 1 -1 1 0
Andrej Meszároš (TAM) 18:07 0 0 0 0 7 0
Michal Handzuš (LAK) 20:41 1 0 1 +1 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies