Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Správy z NHL

Meier koncertoval: Už aj Švajčiari majú svojho Bondru či Gáboríka + video

Jozef Struhár  
18.01.2022

San Jose v pondelok zdolalo Los Angeles 6:2 a po prvýkrát vo svojej histórii mu k tomu pomohol päťgólový výkon. Ten podal Timo Meier, ktorý dokázal streliť päť gólov v jednom zápase ako prvý Švajčiar v NHL.

Dvadsaťpäťročný rodák z Merisau vyslal na brankár Jonathana Quicka šesť striel a trikrát ho prekonal už v prvej tretine, aby dosiahol svoj druhý hetrik v kariére. V jednej tretine ho dosiahol ako štvrtý hráč v tejto sezóne. Napodobnil Tylera Bertuzziho, Jakea Guentzela a Matta Duchenea. Oni to však nedokázali už v úvodnej dvadsaťminútovke.

V tej druhej pridal Meier do zbierky ďalšie dva góly. Prvým sa stal piatym hráčom Sharks, ktorý v jedom zápase nastrieľal štyri góly po Owenovi Nolanovi, Tomášovi Hertlovi, Patrickovi Marleauovi a Evanderovi Kaneovi. Piatym gólom vytvoril klubový rekord.

Meier sa stal prvým päťgólovým strelcom v NHL od 5. marca 2020, kedy rovnakú vec dokázal Mika Zibanejad. Z aktívnych hráčov sa to podarilo už len Patrikovi Lainemu v roku 2018. Za posledných 25 rokov to dokázali aj Johan Franzen (2.2.2011) a Marián Gáborík (20.12.2007). Naposledy niekto strelil viac gólov v roku 1976, kedy bol Darryl Sittler šesťgólový.

Článok pokračuje pod reklamou

V celej histórii NHL sme päťbodový výkon v prvých dvoch tretinách videli už po desiaty raz, ale keďže Newsy Lalonde to dokázal v kariére dvakrát (1919 a 1920), Meier je len deviatym hráčom, ktorému sa to podarilo. Napodobnil aj Petra Bondru, ktorý to dokázal ako posledný 5. februára 1994.

Päť gólov v prvých dvoch tretinách strelili aj Joe Nieuwendyk (1989), Dave Andreychuk (1986), Bryan Trottier (1982), Red Berenson (1968), Pit Lepine (1929) a Harry Hyland (1917).

„Ani si nepamätám, kedy naposledy som strelil päť gólov. Zrejme niekedy v juniorke vo Švajčiarsku. Je to veľmi špeciálne, takmer to nedokážem popísať. Je to také mimoriadne, že z toho mám zimomriavky. Naši fanúšikovia boli skvelí. Bol to skutočne, skutočne cool pocit,“ povedal Meier po zápase. „Keď vám to tam padá – myslím si, že mi to tam padala každá strela – tak sa cítite dobre a dúfate, že v tom budete pokračovať. Bol to jeden z tých večerov, keď vám všetko vyjde.“

Meier vedie San Jose so 45 bodmi, pričom v 35 zápasoch strelil už 20 gólov. Svoj tím bude reprezentovať aj na zápase hviezd.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák mal dôvod na radosť, Matthews poslednú šancu na 70. gól! + videoHlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Vyšli finálne preddraftové rebríčky CSS: Aké pozície v nich obsadili Slováci?Poznáme päť istých sérií prvého kola play-off. Svojich súperov poznajú aj obaja Slováci Hlavný favorit na Vezinovu trofej je vcelku jasný Dvorský a Mešár sa presadili, ale sú na pokraji konca. Repčík zahviezdil a je krok od postupu + video Jenčko ako hviezda duelu pomohol vynútiť rozhodujúci duel, druhý Slovák prispel k postupu! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies