Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 04.
kurzy
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
«

Sumáre

Fehérváry a Chára sa tešili z tesných výhier, Tampa hrala len so 4 obrancami

V utorok sa v NHL odohralo osem zápasov aj s dvoma Slovákmi v akcii.


PHI - NYI 3:4 SN

Islanders vyhrali po 9 sériách nájazdov, Flyers prehrali deviaty zápas po sebe

Islanders zdolali Philadelphiu v pondelok aj v utorok. Druhý duel bol však vyrovnanejší a o výhre New Yorku 4:3 rozhodol Oliver Wahlstrom až v deviatej sérii nájazdov. Uspel v nich ako jediný. Robin Salo (prvý gól v NHL), Josh Bailey a Casey Cizikas skórovali v normálnom hracom čase a Semion Varlamov predviedol 31 zákrokov. Prekonali ho James van Riemsdyk, Travis Konecny a Claude Giroux. Carter Hart urobil 28 zákrokov. Kým Islanders vyhrali druhý zápas po sebe a piaty z posledných šiestich, Flyers natiahli svoju sériu prehier už na deväť duelov. V zápase si zahral aj slovenský obranca Zdeno Chára, ktorý sa v tretej tretine pobil so Zackom MacEwenom. Z duelu si odniesol sedem trestných minút, keď sa dopustil aj sekania. Nakoniec odohral 16 minút a 18 sekúnd aj so ziskom „mínusky“, bloku, bodyčeku a dvoch striel.


Samostatné nájazdy:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. O. Wahlstrom, 2. S. Varlamov, 3. R. Salo (všetci NYI)

WSH - WPG 4:3 PP

Wilson rozhodol o výhre nad Jets v predĺžení

Zo Slovákov bol v akcii aj obranca Martin Fehérváry, ktorý sa tešil z víťazstva Washingtonu 4:3 nad Winnipegom, o ktorom v predĺžení rozhodol Tom Wilson. Z normálneho hracieho času si odniesol aj asistenciu. S rovnakou bilanciou skončil Dmitrij Orlov, po góle strelili Alex Ovečkin a Aleksej Protas. Pre Ovečkina išlo o 50. gól proti organizácii Thrashers/Jets. Viac ich nikomu inému nestrelil. Vítek Vaněček pomohol k druhej výhre z posledných troch duelov 30 zákrokmi, jeho náprotivok Connor Hellebuyck ich urobil 27. O góly Jets, ktorí prehrali druhý zápas z troch, sa postarali Kyle Connor, Cole Perfetti (prvý gól v NHL) a dvojbodový Pierre-Luc Dubois. Fehérváry odohral 21 minút s dvoma strelami, blokom a bodyčekom. Štatistiku plus/mínus si vylepšil o dva plusové body. Duel pre zranenie nedohral Nikolaj Ehlers.


Hviezdy duelu: 1. T. Wilson (WSH), 2. A. Protas (WSH), 3. K. Connor (WPG)

BOS - CAR 1:7

Hurricanes vyhnali Raska z brány

Tuukka Rask inkasoval päť gólov z 12 striel a po prvej tretine musel striedať. Jeho Boston už duel nedokázal zvrátiť a prišiel o päťzápasovú sériu prehier, keď podľahol Caroline jasne 1:7. Jaccob Slavin pomohol k druhej výhre po sebe gólom a dvoma asistenciami a Tony DeAngelo nazbieral tri asistencie, aby po šiesty raz v klubovej histórii boli v jednom zápase trojbodoví dvaja obrancovia. Jesperi Kotkaniemi strelil dva góly, gól a asistenciu si pripísali Derek Stepan, Andrej Svečnikov a Teuvo Teräväinen, gól strelil aj Seth Jarvis. Frederik Andersen urobil 31 zákrokov a ako jediný ho prekonal Patrice Bergeron. Raska v bráne Bruins nahradil Linus Ullmark, ktorý kryl 20 z 22 striel. Bruins pred zápasom vyradili číslo 22 na počesť Willieho O’Reeho. Carolina strelila päť gólov v prvej tretine po tretíkrát vo svojej histórii. Andersen zaznamenal svoju 20. výhru len v 26. zápase sezóny. Rýchlejšie to v histórii NHL dokázalo len sedem brankárov.


Hviezdy duelu: 1. J. Slavin, 2. J. Kotkaniemi, 3. T. Teravainen (všetci CAR)

OTT - BUF 1:3

Houser doviedol Sabres k druhej výhre za posledných 10 duelov

Mark Jankowski prelomil v 51. minúte nerozhodný stav a Buffalo zdolalo Ottawu 3:1, aby zabránilo tretej prehre v sérii. Dylan Cozens sa tiež trafil do čierneho, Alex Tuch do prázdnej brány. Prvou hviezdou zápasu bol Michael Houser, ktorý zlikvidoval 43 striel. Ako jediný ho počas presilovky prekonal Drake Batherson. Anton Forsberg inkasoval dva góly z 31 striel a Senators nevyužili šancu vyhrať tretí zápas v sérii.

Jankowski využil na gól šarvátku:

Hviezdy duelu: 1. M. Houser (BUF), 2. T. Chabot (OTT), 3. A. Tuch (BUF)NSH - VAN 1:3

Demko pomohol Canucks zdolať Predators

Brock Boeser nadviazal v úvode tretej tretiny na vyrovnávajúci gól Eliasa Petterssona, aby rozhodol o výhre Vancouveru 3:1 nad Nashvillom. K druhej výhre po sebe pomohol gólom aj Juho Lammikko a 31 zákrokmi Thatcher Demko. Philip Tomasino síce otvoril skóre zápasu, no Predators prehrali štvrtý zápas po sebe. David Rittich ho opustil s 21 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. B. Boeser (VAN), 2. E. Pettersson (VAN), 3. P. Tomasino (NSH)

DAL - MTL 3:5

Montembeault pomohol Canadiens ukončiť sériu prehier

Montrealu sa v deň vymenovania nového generálneho manažéra podarilo ukončiť šesťzápasovú sériu prehier, keď uspel na ľade Dallasu 5:3 a venoval mu tretiu prehru v sérii a štvrtú z posledných piatich zápasov. Christian Dvorak strelil dva góly, po góle pridali aj Michael Pazzetta, Tyler Toffoli a Josh Anderson. Toffoli raz aj asistoval. Sam Montembeault čelil až 51 strelám, ale prekonať ho dokázali len Jacob Peterson, Tyler Seguin a Joe Pavelski. Jake Oettinger inkasoval päť gólov z 19 striel, následne ho vystriedal Braden Holtby. Ten kryl zvyšné tri strely. Andrej Sekera je stále mimo hry.

Hviezdy duelu: 1. S. Montembeault, 2. C. Dvorak, 3. T. Toffoli (všetci MTL)

CGY - FLA 5:1

Gaudreau pomohol so štyrmi asistenciami k výhre nad Panthers

Calgary sa podarilo ukončiť svoju štvorzápasovú sériu prehier a štvorzápasovú sériu výhier súpera, keď zdolalo Floridu 5:1. Sean Monahan strelil dva góly, Matthew Tkachuk zaznamenal gól a dve asistencie, Johnny Gaudreau nazbieral štyri asistencie – vyrovnal si tým svoj rekord v počte asistencií v jednom zápase. Z gólov sa tešili aj Rasmus Andersson a Blake Coleman, Jacoba Markstroma pokoril z 29 striel len Sam Bennett, ktorý sa vrátil do Calgary po prvýkrát od výmeny. Spencer Knight opustil duel s 26 zákrokmi. Panthers prišli aj o deväťzápasovú bodovú šnúru.

Hviezdy duelu: 1. J. Gaudreau, 2. M. Tkachuk, 3. S. Monahan (všetci CGY)

LAK - TBL 4:6

Lightning opäť zdolali Kings, Hedman trojbodový

Tampa Bay opäť nastúpila bez zraneného Erika Černáka a potvrdila, že sa jej proti Los Angeles darí. Victor Hedman zaznamenal dva góly a asistenciu, aby jej pomohol k víťazstvu 6:4, ktoré bolo už desiate po sebe vo vzájomných súbojoch. Natiahnuť aktuálnu víťaznú sériu Lightning na štyri zápasy pomohli gólmi aj Nikita Kučerov, Pierre-Edouard Bellemare, Mathieu Joseph a Steven Stamkos, ktorý skóroval do prázdnej brány. Kučerov, Joseph a Stamkos pridali aj po asistencii, Andrej Vasilevskij urobil 32 zákrokov. Jeho náprotivok, Cal Petersen, kryl 19 z 24 striel. Blake Lizotte, Alex Iafallo, Arthur Kaliyev a Phillip Danault strelili góly kalifornského tímu, ktorý prehral druhý zápas po sebe. Hedman odohral 32 a pol minúty pri absencii Černáka, Jana Ruttu a Zacha Bogosiana. Lightning hrali len so štyrmi obrancami. Najmenej vyťažovaný Cal Foote odohral 25 minút.

Hviezdy duelu: 1. V. Hedman (TBL), 2. N. Kučerov (TBL), 3. B. Lizotte (LAK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (NYI) 16:18 0 0 0 -1 7 2 1
M. Fehérváry (WSH) 20:59 0 0 0 +2 0 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalAž 14 expertov z 15 sa zhodlo na top favoritovi na Norrisovu trofej Ide do tuhého: Štyri tímy stále bojujú o jednu pozíciu! Bude v play-off druhý Slovák alebo pôjde na MS? NHL chce sťahovanie Coyotes zavŕšiť ešte pred play-off. Podarí sa to?Veľká nádej Canadiens sa pri debute presadila bleskovo. Dočká sa debutu ďalší mladík?Gajan vstúpil do play-off víťazne! Nemec viacbodový Obranca Nashvillu prekonal na poslednú chvíľu rekord NHL!McDavid sa vrátil a prepísal históriu NHL: Vyrovnal sa Gretzkému, Lemieuxovi a Orrovi! + videoO Prezidentskej trofeji je rozhodnuté. Rangers si vytvorili nové klubové rekordy!Canucks sa vráti opora ešte pred play-off!Generálny manažér Panthers sa dočkal povýšenia Černákova gólová bomba, Nemec končí, Slafkovský má už len jednu šancu. Ďalší tím je v play-offSlafkovský to poriadne dramatizuje. Už bude mať len jednu šancu! Až päť hráčov podpísalo v NHL nováčikovské zmluvySlovenský mladík zo zámoria ide zabojovať o MS v Česku i miesto na drafte Medzi hviezdami týždňa je aj Pospíšilov parťák z formácieV minulosti Slafkovského kritizoval, teraz tvrdí: Vyzerá ako oveľa iný hráč Top 5 pozitívnych príbehov Canadiens v sezóne: Na čele je Slafkovský!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies