Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Štyria Slováci v akcii, Fehérváry dosiahol osobné maximum

V sobotu sa v NHL odohralo 11 zápasov a v akcii boli aj štyria Slováci. Ani jeden nebodoval. Philadelphia opäť prehrala, Colorado si natiahlo bodovú i víťaznú sériu. Oilers si sériu prehier ukončili.


WSH - OTT 3:2 PP

Ovečkin a Bäckström otočili zápas v prospech Capitals

Stretnutie tímov z hlavných miest sa po dvoch tretinách vyvíjalo lepšie pre Ottawu, ktorá po góloch Thomasa Chabota a Zacha Sanforda viedla 2:0. Potom však Alex Ovečkin dvoma gólmi vynútil predĺženie a v ňom o víťazstve Washingtonu 3:2 rozhodol Nicklas Bäckström, ktorý v zápase raz aj asistoval. Ovečkin zaznamenal svoj 155. viacgólový zápas, čím prekonal zápis Maria Lemieuxa na treťom mieste historického poradia NHL za Wayneom Gretzkym (189) a Brettom Hullom (158). K druhej výhre z posledných troch zápasov pomohol Vítek Vaněček 20 zákrokmi, Matt Murray ich urobil o desať viac. Dvakrát ho ohrozil aj slovenský obranca Martin Fehérváry, ktorý si s časom 24:14 vytvoril nové osobné maximum (predošlé bolo 22:56). Počas tohto času zaznamenal aj jeden plusový bod, dve bloky a tri bodyčeky. Jeho spoluhráč Carl Hagelin odohral svoj 700. zápas v NHL.

Bäckström získal puk a rozhodol:

Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin (WSH), 2. N. Bäckström (WSH), 3. T. Chabot (OTT)

Článok pokračuje pod reklamou

NJD - CAR 7:4

New Jersey pokazilo LaFontaineovi prvý štart v kariére

New Jersey strelilo najviac gólov v tejto sezóne, ale Slováci nezískali ani bod. Devils si ukončili trojzápasovú sériu prehier výhrou 7:4 nad Carolinou, ktorá do duelu vstupovala s trojzápasovou víťaznou sériou. Jediným dvojgólovým strelcom zápasu bol Nathan Bastian, Andreas Johnsson zaznamenal gól a dve asistencie, Ryan Graves tri asistencie. Michael McLeod, Jesper Bratt, Jack Hughes a Pavel Zacha sa tiež tešili z gólov, Jon Gillies urobil 28 zákrokov. Andrej Svečnikov a Ian Cole poslali Hurricanes do vedenie 0:2, Josh Leivo obnovoval vedenie a z hostí skóroval aj Brady Skjei. Jack LaFontaine vo svojom prvom štarte v NHL inkasoval sedem gólov z 38 striel. Čelil aj jednou strele z hokejok Christiána Jaroša, ktorý odohral 10 a štvrť minúty aj s dvoma bodyčekmi a dvoma blokmi, a Tomáša Tatara, ktorý odohral 15 minút a pripísal si aj menší trest za hákovanie, bodyček a blok.

Hviezdy duelu: 1. N. Bastian, 2. A. Johnsson, 3. R. Graves (všetci NJD)

NYI - TOR 1:3

Rielly pomohol Torontu k výhre nad Islanders

Morgan Rielly strelil gól a pridal asistenciu, Petr Mrázek kryl 27 striel a Toronto zdolalo Islanders 3:1, aby vyhralo druhý zápas z posledných troch. Pierre Engvall strelil víťazný gól a do čierneho sa trafil aj Mitchell Marner počas oslabenia. Jediný gól New Yorku, ktorý prišiel o trojzápasovú sériu výhier, strelil Zach Parise, ktorý vyrovnával na 1:1. Semion Varlamov urobil 20 zákrokov. Slovenský obranca Zdeno Chára odohral rovných 19 minút, počas ktorých zaznamenal dve strely, bodyček a blok. Jeho tím hral druhý zápas za dva dni.

Engvall skóroval 0,4 sekundy pred koncom tretiny:

Hviezdy duelu: 1. M. Rielly (TOR), 2. M. Marner (TOR), 3. Z. Parise (NYI)

BUF - PHI 6:3

Flyers prehrali 11. zápas po sebe. Nestačili ani na Sabres

Peyton Krebs strelil svoj prvý gól v NHL a potom pridal ďalší, Jeff Skinner a Tage Thompson zaznamenali po dva góly a po asistencii a Buffalo zdolalo Philadelphiu 6:3, aby jej natiahlo sériu prehier už na 11 zápasov. Michael Houser pomohol k druhej výhre z posledných troch zápasov 30 zákrokmi. Recept na neho našli Rasmus Ristolainen, ktorý odohral svoj prvý zápas proti Sabres od výmeny, a kapitán Claude Giroux, ktorý skóroval dvakrát. Martin Jones inkasoval štyri góly z ôsmich striel a po 18 minútach hry opustil bránu. Carter Hart následne kryl 14 striel zo 16. Flyers naposledy vyhrali 29. decembra. Odvtedy majú bilanciu 0-8-3. Duel nedohral pre zranenie Wade Allison. Keith Yandle potrebuje odohrať už len jeden zápas, aby vyrovnal rekord Douga Jarvisa v dĺžke „železnej série“ (964 zápasov). Buffalo malo naposledy troch dvojgólových strelcov v zápase 19. marca 2008, kedy to dokázali Jochen Hecht, Jason Pominville a Thomas Vanek.


Hviezdy duelu: 1. P. Krebs, 2. T. Thompson, 3. J. Skinner (všetci BUF)

BOS - WPG 3:2

Pastrňák rozhodol o výhre nad Jets

David Pastrňák prelomil nerozhodný stav v úvode tretej tretiny po tom, čo sa Bostonu dvakrát podarilo vyrovnať stav, aby nakoniec zdolal Winnipeg tesne 3:2. Na góly Jensena Harkinsa a Andrewa Coppa reagovali Oskar Steen a Charlie Coyle. K siedmej výhre z posledných ôsmich zápasov pomohol s 22 zákrokmi aj Tuukka Rask. Connor Hellebuyck zastavil 29 striel. Jets prehrali tretí zápas po sebe. V zostave Bostonu figuroval aj Brad Marchand, o ktorom tréner Bruce Cassidy len deň pred zápasom povedal, že vynechá minimálne jeden zápas. „Bol to deň zvratov. Ani sám som skutočne neočakával, že dnes budem hrať,“ priznal Marchand. Do zostavy hostí sa vrátil Blake Wheeler.

Hviezdy duelu: 1. C. Coyle, 2. D. Pastrňák, 3. J. DeBrusk (všetci BOS)

COL - MTL 3:2 PP

Avalanche vyhrali doma už 15. zápas po sebe

Colorado prišlo o dvojgólový náskok, ktorý v presilovkách vybudovali Alex Newhook a Valerij Ničuškin, no nakoniec sa predsa tešilo z víťazstva, keď o triumfe 3:2 nad Montrealom rozhodol v predĺžení Gabriel Landeskog. Devon Toews zaznamenal tri asistencie, Samuel Giarard dve a Ničuškin jednu. K šiestej výhre v sérii a natiahnutiu bodovej série na 12 zápasov pomohol aj Darcy Kuemper, ktorý kryl 28 striel. Prekonali ho Artturi Lehkonen a dvojbodový Nick Suzuki. Cayden Primeau urobil až 43 zákrokov, ale ôsmej prehre „Habs“ z posledných deviatich duelov nezabránil. Avalanche ťahajú aj 15-zápasovú víťaznú sériu v domácom prostredí – dlhšie ťahali len Detroit (23), Philadelphia (20) a Boston (20, 19, 16).

Hviezdy duelu: 1. G. Landeskog (COL), 2. S. Girard (COL), 3. C. Primeau (MTL)

NYR - ARI 7:3

Kreider dosiahol hetrik pri výhre nad Coyotes

Chris Kreider strelil tri góly a pridal asistenciu, Jacob Trouba strelil dva góly a pridal asistenciu, aby sa Rangers vrátili na víťaznú koľaj víťazstvom 7:3 nad Arizonou, ktorá viedla 1:0 aj 3:1. Artemij Panarin strelil gól a pridal asistenciu, skóroval aj Julien Gauthier a tri asistencie nazbieral Mika Zibanejad. Igor Šesťorkin čelil 29 strelám, z ktorých ho prekonali Liam O’Brien, Andrew Ladd a Clayton Keller. Karel Vejmelka inkasoval šesť gólov z 20 striel a v 42. minúte striedal. Scott Wedgewood následne kryl šesť striel zo siedmich. Coyotes prehrali druhý zápas po sebe. Kreider skóroval v presilovke, oslabení i pri hre v plnom počte hráčov a vytvoril si nové osobné maximum s 29 gólmi, s ktorými zdieľa vedenie v NHL s Ovečkinom. Duel nedohral pre zranenie jeho spoluhráč Filip Chytil.


Hviezdy duelu: 1. C. Kreider, 2. J. Trouba, 3. A. Panarin (všetci NYR)

NSH - DET 4:1

Duchene trojbodový pri výhre nad Detroitom

Matt Duchene strelil dva góly a pridal asistenciu, Juuse Saros kryl 28 striel a Nashville vyhral druhý zápas po sebe, keď si poradil s Detroitom 4:1. Nick Cousins a Filip Forsberg tiež skórovali, druhý menovaný raz aj asistoval. O jediný gól Red Wings, ktorí prišli o trojzápasovú bodovú sériu, sa postaral Adam Erne. Alex Nedeljkovic inkasoval tri góly z 24 striel. Druhý gól Duchenea padol do prázdnej brány. Detroitu sa v zápase zranil obranca Gustav Lindstrom.

Hviezdy duelu: 1. M. Duchene, 2. M. Tennyson, 3. M. Ekholm (všetci NSH)

MIN - CHI 4:3 PP

Foligno rozhodol v predĺžení o výhre nad Chicagom

Marcus Foligno skóroval v poslednej minúte predĺženia, aby Minnesota zdolala Chicago 4:3 a vyhrala piaty zápas z posledných šiestich, v ktorých zakaždým aspoň bodovala. Joel Eriksson Ek a Kirill Kaprizov zmazali v presilovkách dvojgólovú stratu, Kevin Fiala následne vynútil nadstavený čas. Kaapo Kahkonen kryl 33 striel. Blackhawks prehrali tretí zápas po sebe napriek tomu, že viedli 2:0 a 3:2. Dva góly strelil Henrik Borgstrom, jeden Alex DeBrincat. Kevin Lankinen opustil duel so 40 zákrokmi. Oba tímy sa stretli aj v piatok, kedy Wild vyhrali v Chicagu 5:1.

Hviezdy duelu: 1. M. Foligno, 2. J. Spurgeon, 3. K. Fiala (všetci MIN)

EDM - CGY 5:3

Oilers si ukončili sériu prehier, Draisaitl štvorbodový

Edmonton síce po prvej tretine prehrával o dva góly, ale nakoniec si v bitke o Albertu dokázal ukončiť sedemzápasovú sériu prehier. Leon Draisaitl strelil víťazný gól v 55. minúte a pridal poistku do prázdnej brány, aby rozhodol o výhre 5:3 nad Calgary. Nemecká hviezda dvakrát aj asistovala. Dve asistencie si pripísal aj Connor McDavid, dva presilovkové góly strelil Evan Bouchard. Do čierneho sa trafil aj Brendan Perlini, Mikko Koskinen urobil 44 zákrokov. Prekonali ho Matthews Tkachuk, Milan Lucic a trojbodový Noah Hanifin. Jacob Markström zastavil 26 z 30 striel a Flames prehrali piaty zápas z posledných šiestich.

Draisaitl ukázal trpezlivosť a strelil víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. E. Bouchard, 2. L. Draisaitl, 3. M. Koskinen (všetci EDM)

SJS - TBL 1:7

Stamkos napodobnil Lecavaliera pri jasnej výhre

Steven Stamkos pokoril v 12. sezóne svojej kariéry 20-gólovú métu, aby vyrovnal klubový rekord Vincenta Lecavaliera a pomohol Tampe k výhre 7:1 nad San Jose. Ross Colton otvoril i uzavrel skóre, do streleckej listiny sa zapísali aj Mathieu Joseph, Corey Perry, Brayden Point a Alex Killorn. K piatej výhre z posledných šiestich duelov pomohol aj Brian Elliott, ktorého z 28 striel prekonal len Jaycob Megna. James Reimer inkasoval štyri góly z 13 striel a už v 13. minúte ho vystriedal Adin Hill, ktorý následne kryl 15 z 18 striel. Kalifornský tím prehral štvrtý zápas z posledných piatich. Erik Černák je stále mimo hry.

Hviezdy duelu: 1. S. Stamkos, 2. R. Colton, 3. M. Sergačov (všetci TBL)


Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (NYI) 19:00 0 0 0 0 0 2 1
T. Tatar (NJD) 15:07 0 0 0 0 2 1 1
Ch. Jaroš (NJD) 10:16 0 0 0 0 0 1 2
M. Fehérváry (WSH) 24:14 0 0 0 +1 0 2 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies