Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Keith Yandle je pripravený vyrovnať i prekonať rekord NHL

Obranca Philadelphie Keith Yandle neraz musel hrávať aj cez bolesť, ale všetky jeho malé zranenie, vybité zuby a iné prekážky nakoniec stáli za to. V pondelok totiž vyrovná rekord NHL v počte zápasov odohraných bez prestávky.

Kedysi sa zdal rekord Douga Jarvisa ťažko prekonateľný, no v pondelok ho Yandle vyrovná, keď v zápase proti Dallasu nastúpi na svoj 964. zápas po sebe. Nový rekord bude môcť vytvoriť o deň neskôr, v zápase proti Islanders.

Jarvisova „železná séria“ trvala celú jeho kariéru od 8. októbra 1975 do 10. októbra 1987. Zahral si za Montreal, Washington a Hartford.

Tridsaťpäťročný Yandle začal svoju sériu 26. marca 2009 v drese Phoenixu, následne si zahral aj za Rangers, Floridu a Flyers.

Článok pokračuje pod reklamou

Zlomovým moment pre neho osobne bol november 2019, keď ho v zápase Pannthers proti Carolina trafil puk. Po zápase stretol legendárneho Bobbyho Orra, ktorý mu pomohol k tomu, aby to so sériou nevzdal.

„Ak dokážeš korčuľovať, dokážeš hrať. Keď vám niečo také povie taká legenda, musíte to prijať a hrať,“ poznamenal Yandle. „Takto sú hokejistu stavaní. Snažíte sa hrať cez najviac bolesti, ako dokážete. Boli časy, keď som sa necítil skvelo. Bolo to náročné, ale snažíte sa cez to prebojovať a pomôcť svojmu tímu.“

Yandleho séria bola v ohrození na začiatku minulej sezóny, keď hlavný tréner Floridy Joel Quenneville verejne povedal, že Yandle nebude hrať v nasledujúcom zápase. To sa stretlo s veľkou vlnou nevôle a Yandle nakoniec hral.

Panthers ho však po sezóne vykúpili zo zmluvy, a tak ako voľný hráč podpísal ročný kontrakt za 900 000 amerických dolárov s Philadelphiou, s ktorou mal iné ambície. Nedarí sa však tímu ani jemu. Tréner Mike Yeo dokonca musel premýšľať aj nad tým, že by ho posadil na tribúnu. Pred dosiahnutím rekordu to však urobiť nechcel.

„Povedal by som, že boli časy, keď hral Keith skutočne dobre, a tak ako aj s celým naším tímom, boli časy, keď tak nehral. Musíte prehodnocovať všetkých a posielať na ľad tých najlepších hráčov, ktorí vám dajú najlepšiu šancu na víťazstvo,“ skonštatoval Yeo.

Aj Jarvis zažil neslávny koniec série, keď bol v roku 1988 poslaný na „farmu“ do AHL. Kým jeho rekord vydržal dekády, Yandleho by mohol byť prekonaný rýchlo. Phil Kessel z Arizony odohral už 940 zápasov bez prestávky a je dostatočne produktívny, aby v sérii pokračoval.rn



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies