Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Roget: Haláka treba vymeniť, Canucks ho nepotrebujú

V pondelok Jaroslav Halák odchytal svoj deviaty zápas v tejto sezóne. Ak bude nový generálny manažér Patrik Allvin rozumný, bude to posledný zápas slovenského brankára v drese Canucks. Aspoň si to myslí Stephan Roget z Canucks Army.

„Aby bolo jasné, nebolo nič zlé s Halákovým výkonom v tom zápase ani s jeho výkonmi počas sezóny 2021/22. Je to dobrý náhradník, možno aj skvelý, už niekoľko rokov a tento ročník nie je výnimkou,“ poznamenal Roget. „Jeho výmena v tomto bode by mala len málo spoločného s jeho výkonnosťou. Bola by to výmena motivovaná jeho blížiacou sa bonusovou platbou.“

Ak by Halák odchytal ešte jeden zápas v drese Canucks, získal by výkonnostný bonus 1,25 milióna amerických dolárov. Táto čiastka by sa preniesla do platového rozpočtu pre budúci ročník.

Podľa Rogeta si to kanadský tím pri svojej situácii s platovým stropom nemôže dovoliť, obzvlášť, ak sa tomu dá zabrániť. A to aj napriek nedávnemu uisteniu Jima Rutherforda, že bonus nebude problémom.

Článok pokračuje pod reklamou

Canucks majú do konca základnej časti 36 zápasov a ak bude tím stále v boji o play-off, tak Thatcher Demko odchytá možno aj viac ako 75 % z nich. Sedemkrát však tím odohrá dva zápasy za dva dni a vtedy by sa dobrý náhradník hodil.

Roget si myslí, že by Haláka v tomto smere dokázal nahradiť Spencer Martin napriek tomu, že do tejto sezóny vstupoval ako druhý či tretí brankár v hierarchii záložného tímu Abbostford Canucks.

„On však mal iný názor. Cez kemp a začiatok sezóny si pre seba ukradol pozíciu jednotky v Abbostforde od Mikea DiPietra a Artursa Silovsa. Preto ani jeden z nich nebol povolaný, keď boli Demko a Halák v karanténe. A keď Martin dostal šancu, zažiaril,“ skonštatoval Roget.

„V krátkosti, Martin chytal hviezdne a vyzeral, že je bez problémov schopný chopiť sa pozície náhradníka tímu NHL minimálne do konca tejto sezóny. Áno, bola to malá vzorka zápasov, ale riziko je celkom nízke.“

Výmenou Haláka by tím ušetril peniaze v platovom rozpočte a zároveň by dal šancu ukázať sa Martinovi v ďalších siedmich až desiatich zápasoch. Na bodoch z nich bude záležať a Halák by mohol byť bezpečnejšou voľbou, no nádeje Canucks na úspech aj tak už nie sú až také veľké.

Preto by sa tím mohol pozerať skôr na budúcu sezónu, v ktorej by chcel byť konkurencieschopnejší. A na to bude potrebovať aj uvoľniť miesto v platovom rozpočte.

„Plán je jednoduchý. Vymeňte Haláka predtým, ako nastúpi na ďalší zápas. Povolajte Martina a zistite, čo v ňom je. Ak uspeje, bude to skvelé. Ak neuspeje, pravdepodobne to nebude mať aj tak veľký vplyv na postupové nádeje Canucks. 1,25 milióna dolárov, ktorým sa vyhnú, však môže byť neospevovaným hrdinom sezóny 2022/23,“ poznamenal Roget.

Canucks musia predĺžiť zmluvu s Brockom Boeserom, radi by si udržali Tylera Motteho a možno aj získali niekoho na trhu s voľnými hráčmi.

Háčikom v situácii je plná klauzula o zákaze akejkoľvek transakcie bez hráčovho povolenia, ktorou disponuje Halák. Bratislavský rodák tak má nad svojím osudom plnú moc. Možno by ho však niektorý tím zlákal, ak by mal možnosť priblížiť sa k 300. výhre v kariére.rn



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies