Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Fehérváry si natiahol sériu a prihrával na víťazný gól

Jozef Struhár  
11.02.2022

Vo štvrtok sa v NHL odohralo sedem zápasov a v troch z nich sme videli aj Slovákov. Všetci sa tešili z výhier, jeden aj bodoval.

MTL - WSH 2:5

Habs prehrali prvý zápas po zmene trénera, Fehérváry opäť asistoval

Joe Snively strelil prvé dva góly vo svojej kariéry a pridal k nim asistenciu, Iľja Samsonov predviedol 42 zákrokov a Washington si poradil s Montrealom 5:2, aby sa po dvoch prehrách tešil z víťazstva. Na víťazný gól Carla Hagelina prihrával Martin Fehérváry, ktorý asistoval v treťom zápase po sebe. Skórovali aj Connor McMichael a Tom Wilson, ktorý poistil triumf gólom do prázdnej brány. Rem Pitlick a Cole Caufield strelili góly Canadiens, ktorí prehrali ôsmy zápas po sebe, prvý pod vedením Martina St. Louisa. Cayden Primeau inkasoval štyri góly zo 14 striel, Sam Montembeault kryl všetkých osem striel. Fehérváry vyslal na bránu „Habs“ jednu streli a pripísal si aj menší trest za sekanie. V zápase odohral necelých 19 minút a predviedol aj päť bodyčekov, s ktorými viedol svoj tím. V zápase nehral Alex Ovečkin, pretože v Kanade platia iné pandemické opatrenia a musel zostať v USA.


Hviezdy duelu: 1. J. Snively (WSH), 2. N. Suzuki (MTL), 3. J. Anderson (MTL)

STL - NJD 4:7

Devils zdolali St. Louis vďaka piatim gólom z tretej tretiny

New Jersey po sedemzápasovej sérii prehier vyhralo druhý zápas po sebe, keď uspelo na ľade St. Louis 7:4 aj napriek tomu, že po dvojgólovom vedení inkasovalo tri góly po sebe a do tretej tretiny vstupovalo za stavu 2:3. Nico Hischier zaznamenal dva góly a asistenciu, Jegor Šarangovič gól a dve asistencie. P.K. Subban, Michael McLeod, Jimmy Vesey sa tiež trafili do čierneho, Jesper Boqvist do prázdnej brány. Do nej strelil aj Hischier svoj druhý gól. Tomáš Tatar nebodoval. Jon Gillies urobil 27 zákrokov, Jordan Binnington čelil 27 strelám. Z jeho spoluhráčov skórovali Klim Kostin, Justin Faulk a dvakrát Brayden Schenn. Blues prehrali druhý zápas po sebe a tretí z posledných štyroch. Tatar v ňom odohral 13 a pol minúty so ziskom plusového bodu. Devils strelili sedem gólom v druhom zápase po sebe.

Článok pokračuje pod reklamou

McLeod prešiel cez troch hráčov a skóroval:

Hviezdy duelu: 1. N. Hischier (NJD), 2. B. Schenn (STL), 3. J. Šarangovič (NJD)

CGY - TOR 5:2

Flames si natiahli víťaznú sériu a ukončili tú torontskú

Z víťazstva sa tešil aj Adam Ružička, ktorého Calgary si natiahlo víťaznú sériu na päť zápasov, keď zdolalo Toronto 5:2 a ukončilo mi šesťzápasovú sériu výhier. Jacob Markström predviedol 46 zákrokov a skórovalo šesť rôznych hráčov – Andrew Mangiapane, Noah Hanifin, Oliver Kylington, Elias Lindholm a Rasmus Andersson. Všetci prekonali Jacka Campbella, ktorý čelil 26 strelám. Skóre zápasu otvoril Rasmus Sandin a uzavrel Michael Bunting. Ružička v ňom odohral 11 a štvrť minúty. Na vhadzovaniach mal 38% úspešnosť.

Kaše prišiel pri tvrdom bodyčeku o prilbu:

Hviezdy duelu: 1. J. Markström, 2. M. Backlund, 3. R. Andersson (všetci CGY)

COL - TBL 3:2

Colorado sa vrátilo na víťaznú koľaj výhrou nad Tampou

Darcy Kuemper kryl 36 striel, Valerij Ničuškin strelil víťazný gól a Colorado zdolalo Tampu Bay 3:2, aby sa vrátilo na víťaznú koľaj a vyhralo 11. zápas z posledných 12. Skórovali aj Gabriel Landeskog a Devon Toews, ktorý pridal aj asistenciu. Obrancovia Avalanche strelili v tejto sezóne 44 gólov v 45 zápasoch, čo predtým dokázali len obrancovia troch tímov – Capitals (55 gólov, 1992/93), Oilers (49 gólov, 1983/84) a Canadiens (44 gólov, 1992/93). Denverský tím bodoval v 18. zápase po sebe celkovo (16-0-2). Doma ťahá sériu o štyri zápasy dlhšiu. Nikita Kučerov a Brayden Point strelili góly Lightning, ktorí prišli o štvorzápasovú bodovú sériu a prehrali druhý zápas z posledných troch. Andrej Vasilevskij opustil duel s 44 zákrokmi.

Sergačov poslal Pointa do úniku:

Hviezdy duelu: 1. D. Toews (COL), 2. V. Ničuškin (COL), 3. B. Point (TBL)

BUF - CBJ 3:4 PP

Voráček rozhodol o výhre nad Buffalom

Jakub Voráček skóroval po 16 sekundách nadstaveného času, aby Columbus zdolal Buffalo 4:3 po tom, čo v tretej tretine prehrával 1:3. Nadstavený čas vynútili Brendan Gaunce a Oliver Bjorkstrand, ktorí nadviazali na gól Jacka Roslovica z prvej tretiny. K štvrtej výhre z posledných piatich zápasov pomohol aj Elvis Merzlikins s 24 zákrokmi. Viac práce mal Dustin Tokarski, ktorý kryl 30 striel. Rasmus Dahlin, Kyle Okposo a Alex Tuch strelili góly Sabres, ktorí prehrali tretí zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. J. Voráček (CBJ), 2. R. Dahlin (BUF), 3. A. Tuch (BUF)

BOS - CAR 0:6

Andersen pomohol s čistým kontom k jasnej výhre nad Bruins

Frederik Andersen vychytal svoje druhé čisté konto v sezóne a s 34 zákrokmi pomohol Caroline k výhre 6:0 nad Bostonom, ktorou sa vyhla tretej prehre po sebe. Aj jeho prvá nula prišla v zápase proti Bruins. Sebastian Aho strelil dva góly, Andrej Svečnikov zaznamenal gól a dve asistencie, Teuvo Teräväinen tri asistencie. Z gólov sa tešili aj Vincent Trocheck, Brett Pesce a Jordan Staal. Všetkých šesť gólov inkasoval Linus Ullmark, ktorý čelil 43 strelám. Bostonu chýbali zranený Patrice Bergeron a suspendovaný Brad Marchand. V zápase sa mu zranil aj Matt Grzelcyk. Aho dosiahol svoju šiestu 20-gólovú sezónu od začiatku kariéry, čím v klubovej histórii vyrovnal Kevina Dineena. S desiatimi vede Ron Francis.


Hviezdy duelu: 1. F. Andersen, 2. S. Aho, 3. T. Teravainen (všetci CAR)

OTT - PIT 0:2

DeSmith vychytal nulu v zápase proti Murrayovi

Casey DeSmith zneškodnil všetkých 26 striel, aby s druhým čistým kontom v sezóne a ôsmym v kariére položil základy víťazstva Pittsburghu 2:0 nad Ottawou. V bráne žiaril aj bývalý „tučniak“ Matt Murray, ktorého z 43 striel prekonal len Jeff Carter. Bryan Rust ešte poistil víťazstvo gólom do prázdnej brány. Murray doteraz proti Penguins nechytal, hoci bol vymenený ešte v roku 2020. „Snažil som sa to brať ako ďalší zápas. Už sa na to čakalo dva roky. Párkrát som zápasy proti nim vynechal pre to zvláštne rozdelenie tímov v minulej sezóne. Je fajn mať už za tým,“ poznamenal.

Hviezdy duelu: 1. M. Murray (OTT), 2. C. DeSmith (PIT), 3. J. Carter (PIT)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (NJD) 13:24 0 0 0 +1 0 0 0
A. Ružička (CGY) 11:16 0 0 0 0 0 0 0
M. Fehérváry (WSH) 18:40 0 1 1 0 2 1 5



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies