Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Ružička skóroval, dvaja Slováci asistovali. Míľniky Ovečkina a Crosbyho

V utorok sa v NHL odohralo deväť zápasov, v ktorých sme videli až šesť Slovákov, vrátane Erika Černáka. Polovica z nich sa zapísala do bodovania.


CGY - CBJ 6:2

Ružička pomohol natiahnuť víťaznú sériu na sedem zápasov

Adam Ružička strelil svoj štvrtý gól v sezóne, ktorým pomohol Calgary natiahnuť víťaznú sériu už na sedem zápasov. K výhre 6:2 nad Columbusom pomohol gólom aj Tyler Toffoli, ktorý len deň po výmene zažil debut v novom drese. Elias Lindholm zaznamenal gól a dve asistencie, po góle pridali aj Erik Gudbranson, Matthew Tkachuk a Dillon Dube. Dan Vladař čelil 20 strelám, z ktorých ho prekonali Adam Boqvist a Zach Werenski. Elvis Merzlikins urobil 35 zákrokov. Blue Jackets prišli o trojzápasovú sériu výhier. Ružička odohral v zápase 10 minút a pripísal si aj strelu, plusový bod, blok, bodyček. Vyhral jedno buly zo štyroch. Flames v šiestom zápase po sebe strelili štyri a viac gólov. Už len jeden takýto duel im chýba k vyrovnaniu klubového rekordu z ročníka 1992/93. Lindholm skóroval v piatom zápase po sebe.

Ružičkov 4. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. E. Lindholm, 2. T. Toffoli, 3. D. Dube (všetci CGY)

Článok pokračuje pod reklamou

NJD - TBL 3:6

Lightning otočili zápas. Černák sa vrátil, Tatar bodoval

V New Jersey sa stretli traja Slováci, keď sa do akcie vrátil Erik Černák. Síce nebodoval, ale mohol sa tešiť aspoň z výhry Tampy 6:3 napriek tomu, že prehrávala 0:1 i 1:3. Zaznamenal mínusový bod, tri strely, päť bodyčekov a zviditeľnil sa bitkou s Nathanom Bastianom. V akcii strávil necelých 19 minút a strelil si vlastný gól. Z jeho spoluhráčov skórovali na správnej strane Pat Maroon, Steven Stamkos, Alex Killorn, Victor Hedman, Nikita Kučerov a Pierre-Edouard Bellemare, kým Andrej Vasilevskij urobil 22 zákrokov. Prekonali ho Dawson Mercer, Jegor Šarangovič a Jack Hughes. Mercer pridal aj dve asistencie. Jon Gillies inkasoval šesť gólov z 30 striel a striedal. Nico Daws následne kryl obe strely. Jednu asistenciu si na konto pripísal Tomáš Tatar, ktorý odohral 15 minút aj so ziskom „mínusky“ a dvoch striel. Opäť si zahral aj Marián Studenič, ktorý zaznamenal dva mínusové body, streli, blok a bodyček počas 12 minút hry. Devils prehrali deviaty zápas z posledných 11.


Hviezdy duelu: 1. V. Hedman (TBL), 2. N. Kučerov (TBL), 3. D. Mercer (NJD)

BUF - NYI 6:3

Chára asistoval pri prehre so Sabres

Do bodovania sa zapísal aj Zdeno Chára, ktorý asistoval pri vyrovnávajúcom góle Andersa Leeho. Dvakrát stav vyrovnával aj Kyle Palmieri, no Islanders sa obrat nepodaril. Victor Olofsson poslal Buffalo do vedenia po štvrtýkrát a potom s Henrim Jokiharjuom strelili góly do prázdnej brány, aby Sabres vyhrali 6:3. Kyle Okposo, Tage Thompson a Alex Tuch tiež skórovali, Dustin Tokarski pomohol k druhej výhre po sebe 30 zákrokmi. Viac práce mal Iľja Sorokin, ktorý nezabránil s 35 zákrokmi tretej prehre New Yorku v sérii. Chára odohral 17 a pol minúty, pričom si pripísal aj mínusový bod, streli, blok a tri bodyčeky. V závere druhej tretiny bol vylúčený za sekanie, ale na trestnej lavici vydržal len 59 sekúnd. Sabres strelili päť a viac gólov v dvoch zápasoch po sebe po prvýkrát od apríla 2019.

Hviezdy duelu: 1. V. Olofsson, 2. A. Tuch, 3. T. Thompson (všetci BUF)

NSH - WSH 1:4

Ovečkin dosiahol 30. gól, Laviolette 700. výhru

Alex Ovečkin ukončil svoje gólové suchoty a strelil dva góly, aby pomohol Washingtonu k víťazstvu 4:1 nad Nashvillom. Druhý gól strelil do prázdnej brány. Joe Snively a Nick Jensen skórovali pred ním, Iľja Samsonov urobil 33 zákrokov. Ako jediný ho prekonal Michael McCarron. Juuse Saros urobil 24 zákrokov pri tretej prehre Predators v sérii. V drese Capitals nechýbal Martin Fehérváry, ktorý odohral takmer 22 minút a predviedol tri bodyčeky a tri bloky. Ovečkin zažil svoj 156. viacgólový zápas kariéry. Už len dva mu chýbajú k vyrovnaniu Bretta Hulla na druhom mieste historického poradia NHL. Toto je jeho 16. 30-gólová sezóna. Rekord drží Mike Gartner so 17. Tréner Washingtonu Peter Laviolette dosiahol ako 10. tréner v histórii 700. výhru v NHL. Duel nedohral pre zranenie jeho zverenec Justin Schultz.

Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin (WSH), 2. I. Samsonov (WSH), 3. M. McCarron (NSH)

OTT - STL 2:5

Tarasenko pomohol k výhre nad Senators

Vladimir Tarasenko strelil dva góly a pridal asistenciu, Robert Thomas zaznamenal gól a dve asistencie, Pavel Bučnevič nazbieral tri asistencie. St. Louis aj vďaka ním uspelo v Ottawe 5:2. Skórovali aj Brayden Schenn a Oskar Sundqvist, Ville Husso urobil 18 zákrokov. Kým Blues vyhrali druhý zápas po sebe, Senators prehrali tretí z posledných štyroch. Matt Murray inkasoval štyri góly z 31 striel a v tretej tretine striedal pre nešpecifikované zranenie. Anton Forsberg následne kryl zvyšné štyri strely. Góly strelili Tim Stutzle a Parker Kelly. Tarasenko svoj druhý gól dosiahol do prázdnej brány.

Hviezdy duelu: 1. V. Tarasenko, 2. P. Bučnevič, 3. R. Thomas (všetci STL)

PIT - PHI 5:4 PP

Crosby strelil 500. gól pri tesnej výhre nad Flyers

Sidney Crosby strelil svoj 500. gól v kariére a Kris Letang skóroval v predĺžení, aby Pittsburgh vyhral pennsylvánske derby 5:4. Philadelphia viedla po góle Claudea Girouxa 1:0, potom stav otočili Dominik Simon a Crosby. Flyers sa podarilo skóre prikloniť na svoju stranu, keď v druhej tretine skórovali Scott Laughton, Nick Seeler a Justin Braun. O vyrovnanie sa v tretej tretine postarali Jake Guentzel a Chad Ruhwedel. Penguins pomohol k štvrtej výhre v sérii aj Casey DeSmith, ktorý urobil 23 zákrokov. Carter Hart kryl 29 striel a jeho tím prehral tretí duel v sérii.


Hviezdy duelu: 1. S. Crosby, 2. K. Letang, 3. J. Guentzel (všetci PIT)

COL - DAL 1:4

Pavelski pomohol ukončiť bodovú sériu Avalanche

Jake Oettinger predviedol 46 zákrokov a Joe Pavelski zaznamenal dva góly a dve asistencie, aby Dallas zdolal Colorado 4:1 a ukončil mu 19-zápasovú bodovú sériu. K tretej výhre z posledných štyroch zápasov pomohol gólom a dvoma asistenciami Tyler Seguin, gól a asistenciu zaznamenal Jason Robertson. O jediný gól Avalanche sa postaral Nathan MacKinnon, kým Pavel Francouz kryl 16 striel z 19. Seguin skóroval do prázdnej brány. Pavelski sa stal tretím hráčom klubovej histórie, ktorý v 37 a viac rokoch dosiahol v sezóne na métu 20 gólov. Napodobnil Deana Prenticea (1971/72 a 1972/73) a Mikea Modana (2007/08).

Hviezdy duelu: 1. J. Oettinger (DAL), 2. J. Pavelski (DAL), 3. N. MacKinnon (COL)

NYR - BOS 2:1 SN

Miller rozhodol v nájazdoch o výhre nad Bruins

K’Andre Miller premenil rozhodujúci nájazd v deviatej sérii, aby Rangers uspeli nad Bostonom 2:1 v ich prvom zápase za posledných 14 dní. Bol to jeho prvý nájazd v NHL. K tretej výhre po sebe pomohol newyorskému tímu Igor Šesťorkin 31 zákrokmi. V predĺžení na 41 sekúnd opustil bránu pre protokol otrasov mozgu. Alexandar Georgiev nečelil žiadnej strele. V normálnom hracom čase skóroval Filip Chytil, ktorý v 47. minúte vyrovnal na 1:1. Bruins viedli po góle Charlieho Coylea od štvrtej minúty. Nakoniec si pripísali tretiu prehru z posledných štyroch zápasov. Jeremy Swayman urobil 33 zákrokov.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. I. Šesťorkin (NYR), 2. K. Miller (NYR), 3. J. Swayman (BOS)

LAK - EDM 2:5

Yamamoto rozhodol o výhre Oilers nad Kings

Mike Smith urobil 30 zákrokov a päť rôznych hráčov skórovalo, aby Edmonton zdolal Los Angeles 5:2 a pripísal si tretiu výhru po sebe. Connor McDavid a Ryan Nugent-Hopkins otočili stav z 0:1 na 2:1, následne Kayler Yamamoto prelomil nerozhodný stav v 56. minúte. Góly do prázdnej brány následne pridali Zach Hyman a Evander Kane. Arthur kaliyev a Phillip Danault strelili góly Kings, ktorí prišli o šesťzápasovú bodovú sériu. Cal petersen opustil duel s 24 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. K. Yamamoto (EDM), 2. P. Danault (LAK), 3. D. Nurse (EDM)


Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
A. Ružička (CGY) 10:05 1 0 1 +1 0 1 1
Z. Chára (NYI) 17:36 0 1 1 -1 2 1 3
T. Tatar (NJD) 14:51 0 1 1 -1 0 2 0
M. Studenič (NJD) 11:58 0 0 0 -2 0 1 1
E. Černák (TBL) 18:44 0 0 0 -1 5 3 5
M. Fehérváry (WSH) 21:48 0 0 0 0 0 0 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies