Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Draft 2023: Dvorský zabojuje o Top 5. Uvidíme v 1. kole druhého Slováka?

Jozef Struhár  
21.02.2022

Scott Wheeler z The Athletic sa pozrel na najväčšie nádeje pred vstupným draftom NHL, ktorý nás čaká v roku 2023. Potešujúce je, že v prvom kole by si vedel predstaviť hneď dvoch hráčov spod Tatier.

Zámorský odborník do vlastnej triedy zaradil dva mimoriadne talenty, ktoré zabojujú o post jednotky draftu – kanadského centra Connora Bedarda a ruského krídelníka Matveja Mičkova. Označil ich za „dvojhlavé monštrum“.

Favoritom na pozíciu tretieho draftovaného hráča je podľa neho kanadský center Adam Fantilli.

Najväčšia pozornosť sa zo slovenských nádejí tohto ročníka venuje útočníkovi Daliborovi Dvorskému, ktorý bude celkom určite slovenskou draftovou jednotkou. Wheeler ho zaradil do skupiny hráčov, ktorí zabojujú o prvú päťku. Spoločnosť mu v nej robia útočníci Zach Benson, Leo Carlsson, Calum Ritchie, Charlie Stramel a Brayden Yager.

Článok pokračuje pod reklamou

„Je to veľmi obdarený a inteligentný center, ktorý dokáže byť hrozbou pre obrancov a pokrytie súpera mnohými spôsobmi, či už ich ovládnutím, vykĺznutím z pokrytia a nájdením si miesta, ktoré by si mohol otvoriť, alebo prienikom cez stredné pásme využitím jeho fyzickej zdatnosti. Jeho profilu skutočne nič nechýba,“ poznamenal k Dvorskému.

rnOkrem Dvorského by však Slovensko mohlo mať podľa Wheelra zastúpenie v prvom kole aj v osobe krídelníka Alexa Čiernika, syna niekdajšieho slovenského reprezentanta Ivana Čiernika, ktorý od ročníka 2018/19 hokejovo vyrastá vo Švédsku.

„Už teraz je špičkovým ofenzívnym tvorcom na úrovni do 20 rokov po tom, čo sa ukázal excelentne v druhom útoku Slovenska na Hlinka Gretzky Cupe. Je to vysoko energický, rýchly tvorca hry, ktorý sa do hry zapája viac, ako by ste mohli pri jeho postave očakávať,“ poznamenal Wheeler.

Sedemnásťročný Čiernik má 179 cm a 78 kg. V tejto sezóne švédskej juniorskej ligy zaznamenal 37 bodov (15+22) v 35 dueloch v drese Södertälje. Šancu dostal aj v siedmich dueloch HockeyAllswenskan.

O rok mladší Dvorský si v drese AIK tiež vyskúšal druhú najvyššiu seniorskú súťaž vo Švédsku a v 13 zápasoch dokonca strelil jeden gól. Inak odohral 26 duelov v juniorke, v ktorých nazbieral 34 bodov (16+18). rn



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies