Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Slováci v NHL

Chára odmieta o rekorde hovoriť. Chelios i tréneri ho vyzdvihujú

Slovenský hokejista v službách newyorských Islanders, Zdeno Chára, odohrá v utorok proti Seattlu svoj 1651. zápas v NHL, čím vyrovná ligový rekord Chrisa Cheliosa medzi obrancami.

„Je to úctyhodné, hlavne pre chlapa jeho veľkosti, ako dlho vydržal a ako efektívny bol počas svojej kariéry. Stretol som ho párkrát a rozprával som sa s ním, ako sa rozprávate s hocikým v lige, a on bol skvelým človekom, veľkým tímovým hráčom. Nepoviem, že som šťastný, ale netrápi ma ani len trochu, že ten rekord prekoná človek ako on. Gratulujem mu, je to obrovský úspech,“ povedal Chelios.

Chára, ktorý bude mať 18. marca 45 rokov, bude môcť vytvoriť nový rekord vo štvrtok v San Jose. Dovtedy o ňom odmieta hovoriť z úcty k Cheliosovi, ktorý 25. januára oslávil šesťdesiatku.

„Úprimne, nepremýšľam o tom. Keď mi to niekto spomenul, ani som si nebol vedomý toho, že bol k tomu tak blízko. Ale rekordy sú tu na to, aby sa prekonávali, no nie? Stále mám rekord medzi Američanmi, takže stále môžem hovoriť o ňom, čo je tiež cool,“ skonštatoval Chelios.

Článok pokračuje pod reklamou

„Je v tom zahrnuté aj šťastie, musíte byť na správnom mieste. Ja som bol v tíme Detroitu posledných 10 rokov kariéry, kde som sa nemusel sťahovať a vykoreniť moju rodinu. Zapasovalo mi to, nemusel som hrávať toľko, ako keď som mal 25 rokov, kedy som hrával cez 30 minút na zápas. Mal som veľké šťastie, že som šiel do Detroitu a úprimne, presne to mi predlžilo kariéru.“

Chára debutoval v NHL 19. novembra 1997 a jeho prvým trénerom bol Rick Bowness, súčasný kormidelník Dallasu.

„Pamätám si, ako som počul, že žije v suteréne domu svojho agenta. Samozrejme, započula to aj moja žena Judy, a tak som ho musel pozvať na večeru. Prišiel k nám a jeho kolena vytŕčali spod stola. Všetky moje deti sa usmievali, že tam bol taký obor. No on to bol veľmi milý, úprimný človek. Potom ste ho poslali na ľad, kde bol neskutočným bojovníkom,“ poznamenal Bowness.

„Nie som prekvapený, že vydržal tak dlho. Nikdy nebol rýchly, ale pri jeho postave a dosahu ani byť nemusel. Stále je ťažké cez neho prechádzať, takže ma to neprekvapuje. Je to jeden z najlepších hráčov, akým som trénoval, pokiaľ ide o to byť dobrým spoluhráčom, o jeho pracovnú morálku a všetko ostatné. Je to úžasný, úžasný človek. Mám z neho radosť.“

Aj súčasný Chárov tréner Barry Trotz vyzdvihuje jeho pracovitosť a prístup zo „starej školy“, ktorým si veľmi rýchlo získal rešpekt v kabíne.

„Keď ide o pracovnú morálku, v ničom nepodvádza. Neberie si deň voľna, pokiaľ ho k tomu neprinútim. Sú situácie, keď ide domov z tréningu a ja sa ho opýtam: Čo si robil včera večer? A on povie: Mal som menšiu procedúru, robil som toto, mal som skutočne dobrú večeru a potom som cvičil a robil strečing. Keď počujete, ako trénuje dvakrát denne, jeho pracovná morálka je nespochybniteľná,“ poznamenal Trotz, ktorý dáva Chárovi priestor v priemere na 18 a pol minúty na zápas.

„Vždy má nazýva trénerom. Povedal som mu, že mi môže hovoriť Barry, že mi to nevadí. A on to neurobí. Bude ma stále volať tréner. Ku každému má obrovský rešpekt – k spoluhráčom i trénerom, ale pozoruhodnejšie je, že skutočne venuje čas aj ľuďom, ktorí sú až v tej sekundárnej či terciálnej vrstve od jadra tímu. Je to unikátne sledovať, najmä v tejto dobe.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies