Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

V takom zápase ešte nehrali: Marnerov prvý hetrik zatienila šialená tretina

Jozef Struhár  
27.02.2022

Mitchel Marner si vytvoril osobné maximum so štyrmi gólmi a šiestimi bodmi, pričom po prvýkrát v kariére sa tešil z hetriku v NHL. Ten však nakoniec zostal v tieni priebehu zápasu, ktorý možno označiť za jeden z tých najdivokejších za dlhý čas.

„Nebudem klamať, je to dosť cool. Mal som v juniorke pár hetrikov a mal som aj šance v NHL, ale ešte sa mi to nepodarilo. Snažil som sa pri tom treťom góle zostať pokojný, ale bol to cool moment,“ povedal Marner, ktorý sa hetriku dočkal v 398. zápase kariéry po tom, čo už zažil 14 dvojgólových stretnutí.

Pokiaľ ide o góly, tých v zápase Toronta proti Detroitu padlo až 17. Naposledy sme ich toľko videli 27. októbra 2011, keď Winnipeg zdolal Philadelphiu 9:8. Tentokrát Maple Leafs triumfovali 10:7. Cesta za výhrou však bola vskutku zaujímavá.

Článok pokračuje pod reklamou

Keď Marner dosiahol svoj hetrik , Toronto viedlo už 6:1. Po dvoch tretinách bol stav 7:2 a zdalo sa byť vymaľované. Všetko však zmenili štyri góly Red Wings po sebe v prvých šiestich minútach tretej dvadsaťminútovky. Zrazu svietilo skóre 7:6, do akcie sa zapojil aj štvrtý brankár a všetko bolo opäť otvorené.

Iľja Michejev v 48. minúte zvýšil na 8:6 a zdalo sa, že by to Toronto mohlo posadiť opäť na koňa. Trvalo však len 41 sekúnd, kým Lucas Raymond strelil kontaktný gól. Detroit mal šancu na vyrovnanie v presilovke, ale Ondřej Kaše dokázal v oslabení poslať Toronto opäť do dvojgólového vedenia. V 56. minúte potom Marner vybudoval trojgólové vedenie a definitívne zlomil snahu Red Wings o vyrovnanie.

„Ani skutočne neviem, či to dokážem popísať slovami,“ povedal po zápase Auston Matthews. „Nikdy som takýto zápas nezažil, ani v juniorke či mládežníckom hokeji. Bolo to dosť šialené, celá tá tretina. Nebola to situácia, do ktorej by ste sa radi dostali, ale potom sme zareagovali dobre a strelili dôležité góly, keď sa to všetko začalo kaziť.“

Päť bodov v zápase nazbieral Michael Bunting, ktorý mal podobné pocity: „Bolo to šialené. Nebolo zábavné byť toho súčasťou, pretože sme my dostávali tie góly. Potom to však už znova bola zábava. Emocionálne to bolo ako na horskej dráhe.“

Toronto v zápase strelilo desať gólov a ani jeden v presilovke, čo sa im stalo po prvýkrát od roku 1947. V NHL sa to naposledy podarilo Calgary v roku 1993. Dvojciferný počet gólov strelili Maple Leafs naposledy v roku 2007 pri výhre 10:2 nad Bostonom. rn



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies