Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Černák aj Chára sa tešili, Heritage Classic vyhrali Sabres

V nedeľu sa v NHL odohralo desať zápasov, v ktorých sme videli dvoch slovenských obrancov.


VAN - TBL 1:2

Tampa si ukončila sériu prehier výhrou nad Canucks

Andrej Vasilevskij urobil 35 zákrokov, aby položil základy víťazstva Tampy Bay 2:1 nad Vancouverom, ktorým si ukončila trojzápasovú sériu prehier. Oba góly obhajcu titulu padli v prvej tretine, v ktorej sa v rozmedzí 100 sekúnd presadili Victor Hedman a Ross Colton. Kontaktný gól strelil až v tretej tretiny J.T. Miller. Tharcher Demko kryl 29 striel, ale Canucks prehrali druhý zápas po sebe a prišli aj o štvorzápasovú bodovú sériu. V drese hostí odohral takmer 22 minút Erik Černák. Slovenský obranca sa prezentoval troma strelami i piatimi bodyčekmi, s ktorými viedol svoj tím. Miller viedol zápas so šiestimi.

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij (TBL), 2. T. Demko (VAN), 3. J. Miller (VAN)

NYI - ANA 4:3

Palmieri dvojgólový pri výhre nad Ducks

Kyle Palmieri strelil dva góly, pričom druhý bol víťazným pri výhre Islanders 4:3 nad Anaheimom. Významne k nej prispel Iľja Sorokin, ktorý predviedol až 39 zákrokov. O góly sa zase postarali aj Zach Parise a Anders Lee. Josh Bailey dvakrát asistoval, aby zažil tretí viacbodový duel po sebe. Kým New York vyhral tretí zápas po sebe, Ducks prehrali posledné štyri. Josh Manson, Isac Lundestrom a Adam Henriqze strelili ich góly, zatiaľ čo John Gibson zastavil 25 striel. V akcii bol aj slovenský obranca Zdeno Chára, ktorý odohral 17 minút so ziskom plusového bodu.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. K. Palmieri, 2. I. Sorokin, 3. J. Bailey (všetci NYI)

COL - CGY 3:0

Kuemper doviedol Avalanche k výhre nad Flames

Darcy Kuemper čelil až 46 strelám, ale žiadnu za svoj chrbát nepustil. So štvrtým čistým kontom v sezóne doviedol Colorado k triumfu 3:0 nad Calgary hrajúce bez Adama Ružičku poslaného do AHL. Nathan MacKinnon dvakrát prekonal Dana Vladařa, Mikko Rantanen pridal gól do prázdnej brány a zaznamenal aj asistenciu. Vladař kryl 29 striel z 31. Kým Avalcneh vyhrali prvý zápas z posledných troch, Flames prvý z posledných troch prehrali.

Hviezdy duelu: 1. D. Kuemper, 2. N. MacKinnon, 3. M. Rantanen (všetci COL)

BUF - TOR 5:2

Sabres zdolali pod holým nebom Maple Leafs

V ontárijskom Hamiltone sa uskutočnil zápas Heritage Classic, v ktorom síce domáce Buffalo prehrávalo dvakrát, ale nakoniec dokázalo zdolať Toronto 5:2. Vinnie Hinostroza zmazal druhú jednogólovú stratu a následne strelil víťazný gól, pričom na konte mal v tom čase už aj asistenciu. Dva góly strelil aj Peyton Krebs, dvojbodový Tage Thompson pridal poistku do prázdnej brány. Craig Anderson pomohol k druhej výhre po sebe 34 zákrokmi. Prekonali ho Ondřej Kaše a Auston Matthews. Petr Mrázek opustil duel pod holým nebom s 33 zásahmi a Maple Leafs prehrali druhý zápas po sebe.


Hviezdy duelu: 1. P. Krebs (BUF), 2. V. Hinostroza (BUF), 3. O. Kaše (TOR)

MIN - NSH 2:6

Josi štvorbodový pri výhre nad Wild

Roman Josi zaznamenal dva góly a dve asistencie, David Rittich urobil 26 zákrokov a Nashville zdolal Minnesotu 6:2, aby sa vrátil na víťaznú koľaj a vyhral štvrtý zápas z posledných piatich. Dvoma gólmi a asistenciou k tomu pomohol aj Filip Forsberg, gól a dve asistencie si pripísal Nick Cousins. Skóroval aj dvojbodový Philip Tomasino, po dve asistencie zaknihovali Matt Duchene a Michael McCarron. Forsberg a Cousins skórovali do prázdnej brány, a tak Kaapo Kahkonen nakoniec kryl 19 striel z 23. Z jeho spoluhráčov sa presadili Matt Boldy a Jordan Greenway. Wild, ktorý pred zápasom vyradili číslo Mikka Koiva, prehrali druhý zápas po sebe. Josi si so 66 bodmi v 57 dueloch vytvoril nové osobné maximum. Predošlé bolo 65 bodov zo 69 dueloch sezóny 2019/20. Forsberg dosiahol na métu 30 gólov už v 46 zápase sezóny. Rýchlejšie to v histórii organizácie nikto nedokázal.


Hviezdy duelu: 1. R. Josi (NSH), 2. P. Tomasino (NSH), 3. J. Greenway (MIN)

PIT - CAR 4:2

Penguins ukončili Hurricanes víťaznú sériu, Jarry kryl 41 striel

Gól Sidneyho Crosbyho do prázdnej brány z 59. minúty bol nakoniec rozdielovým pri výhre Pittsburghu 4:2 nad Carolinou. Crosby bodoval v deviatom zápase po sebe. Do prázdnej brány sa trafil ešte aj Zach Aston-Reese, pred nimi sa do čierneho trafili dvojbodový Brian Boyle a Danton Heinen. Tristan Jarry pomohol k druhej výhre Penguins po sebe so 41 zákrokmi. Prekonali ho Brett Pesce a Sebastian Aho. Antti Raanta kryl 19 striel z 21 a Hurricanes prišli o štvorzápasovú sériu výhier.

Hviezdy duelu: 1. B. Boyle, 2. T. Jarry, 3. Z. Aston-Reese (všetci PIT)

CBJ - VGK 6:4

Sillinger, Bjorsktrand doviedli Columbus k výhre nad Vegas

Cole Sillinger strelil tri góly a Oliver Bjorkstrand zaznamenal gól a tri asistencie, aby doviedli Columbus k výhre 6:4 nad Vegas. K druhej výhre po sebe po štyroch prehrách pomohli gólmi aj Patrik Laine a Eric Robinson, Max Domi a Dean Kukan zaznamenali po dve asistencie. Elvis Merzlikins čelil 27 strelám, z ktorých ho prekonali Jonathan Marchessault, William Carrier, Jevgenij Dadonov a Jack Eichel. Marchessault pridal aj asistenciu, dve si pripísal Chandler Stephenson. Logan Thompson inkasoval päť gólov z 37 striel, Robinson skóroval do prázdnej brány. Golden Knights prehrali už štvrtý zápas po sebe.


Hviezdy duelu: 1. C. Sillinger, 2. O. Bjorkstrand, 3. M. Domi (všetci CBJ)

STL - WPG 3:4 PP

Dubois rozhodol v predlžení o výhre nad Blues

Pierre-Luc Dubois skóroval v strede predĺženia, aby rozhodol o výhre Winnipegu 4:3 nad St. Louis, ktoroý sa kanadský tím vrátil na víťaznú koľaj a vyhral tretí zápas z posledných štyroch. Nikolaj Ehlers, Mark Scheifele a Kyle Connor skórovali v normálnom hracom čase. Dubois a Ehlers pridali aj po asistencii, Connor si ich pripísal dve. Connor Hellebuyck urobil 28 zákrokov, o päť menej ako Jordan Binnington. Z hráčov Blues sa presadili David Perron, trojbodový Vladimir Tarasenko a dvojbodový Brayden Schenn. Duel nedohral hosťujúci Andrew Copp.

Hviezdy duelu: 1. P. Dubois (WPG), 2. V. Tarasenko (STL), 3. K. Connor (WPG)

PHI - MTL 3:4 PP

Caufield zavŕšil v predĺžení obrat Canadiens

Cole Caufield skóroval v tretej minúte nadstaveného času, aby rozhodol o výhre Montrealu 4:3 nad Philadelphiou v zápase, v ktorom kanadský tím trikrát prehrával. V normálnom hracom čase dvakrát vyrovnal skóre Nick Suzuki, raz v 60. minúte Rem Pitlick počas vylúčenia spoluhráča a hry bez brankára. Caufield a Pitlick pridali aj po asistencii, dve ich zaznamenal Chris Wideman. Sam Montembeault zastavil 27 striel, prekonali ho Kevin Hayes, Cam Atkinson a Claude Giroux, ktorý dosiahol svoj 900. bod v kariére. Carter Hart opustil duel s 31 zákrokmi. Oba tímy vstúpili do zápasu so snahou zabrániť tretej prehre v sérii. Duel nedohral pre zranenie hosťujúci Ryan Poehling.

Hviezdy duelu: 1. C. Caufield (MTL), 2. C. Giroux (PHI), 3. N. Suzuki (MTL)

LAK - FLA 3:2 SN

Quick pomohol k výhre nad Panthers

Jonathan Quick sa vo svojom 700. zápase v kariére tešil z víťazstva Los Angeles 3:2 nad Floridou. Pomohol k nemu 30 zákrokmi a v piatich kolách nájazdov kapituloval len raz. Víťazný nájazd premenil Trevor Moore. V normálnom hracom čase skórovali Rasmus Kupari a Martin Frk, ktorý vynútil nadstavený čas 32 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Kings ukončili Panthers päťzápasovú víťaznú sériu. Eetu Luostarinen a Brandon Montour strelili góly hostí, kým Spencer Knight urobil 35 zákrokov. Quick odchytal 700. zápas v NHL ako štvrtý Američan po Johnovi Vanbiesbrouckovi (882), Ryanovi Millerovi (796) a Tomovi Barrassovi (777).

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. J. Quick, 2. T. Moore, 3. J. Spence (všetci LAK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (NYI) 16:55 0 0 0 +1 0 0 0
E. Černák (TBL) 21:47 0 0 0 0 0 3 5



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies