Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
COL
5
EDM
1
po 1. tr.
VGK
0
ANA
0
po 1. tr.
LAK
0
CHI
1
Žiadne zápasy
02. 01.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Reilly: Bruins by mali zvážiť návrat Zdena Cháru

Už 21. marca nastane v NHL uzávierka prestupového obdobia a zo Slovákov sa s potenciálnou výmenou už spájal aj veterán Zdeno Chára. Padla už dokonca myšlienka, či by sa z Long Islandu nemohol vrátiť do Bostonu, kde stále žije jeho rodina. Otázkou je, či by o to mali záujem Bruins.

Podľa zámorského autora Vincea Reillyho by to „Medvede“ mali zvážiť.

Za potenciálny mínus takéhoto ťahu označil možnosť obnovenia zranenia, ktoré by mohlo vyplynúť z jeho pokročilého veku i jeho fyzického štýlu hry. Tiež je ľavákom hrajúcim vľavo, kým Boston by potreboval posilniť obranu na pravej strane.

Ďalej sú to obavy z toho, ako býva Chára u Islanders využívaný – 47% času trávi proti súperom z najnižšej formácie, 31 % času proti druhým a tretím útokom a len 22 % času strávil proti elitnej konkurencii. Je zrejmé, že v jeho veku už nebude očakávané, že bude pravidelne brániť top útoky, ale Reillymu to stálo za zmienku a verí, že najmä v oslabeniach by bol Chára platný aj proti elitným hráčom.

Článok pokračuje pod reklamou

„Ak by každý večer dokázal hrávať dve až tri minúty v oslabeniach a navyše 15 minút v hre piatich proti piatim, Chára by mohol byť pre Bruins neskutočne užitočný,“ poznamenal Reilly.

Výhodou takejto transakcie by bolo, že Chára veľmi dobre pozná systém Brucea Cassidyho. V obmedzenej úlohe dokáže byť stále platný a tímu by dodal trochu viac tvrdosti.

Pozitívom je aj jeho nízky cap-hit pri končiacej zmluve i nízka obstarávacia cena – potenciálne voľba v strede alebo na konci draftu. Tím by tak neohrozil svoje súčasné aktíva ani budúce vyhliadky.

„Nepopierateľné je hollywoodske čaro návratu Zdena Cháru, no tento ťah by dával zmysel aj po hokejovej stránke. Je to obrovský chlap, ktorý by okamžite zapasoval do tretieho páru. Nie je obrancom do top štvorky, po akom tím túži, ale je to bezpečná posila do hĺbky, ktorá by mohla stať za to,“ uviedol Reilly.

Islanders majú k Chárovi taký rešpekt, že ho vymenia len vtedy, ak to bude chcieť on sám. Nie je iná destinácia, do ktorej by chcel ísť ochotnejšie, ako Boston.

Ak by New York za neho nechcel viac ako voľbu v štvrtom kole draftu alebo kombináciu s druhou draftovou voľbou alebo nádejou, mali by Bruins podľa Reillyho akvizíciu svojho bývalého kapitána zvážiť. Ak by bol drahší, mali by sa presunúť k inej alternatíve. rn



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies