Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Slováci v NHL

Perron odsúdil Chárov zákrok: Mohlo to dopadnúť omnoho horšie + video

Tímu St. Louis Blues sa nepáčil zákrok, ktorý urobil slovenský obranca v službách Islanders, Zdeno Chára, na Jordana Kyroua v sobotnom zápase. David Perron o ňom rozprával ešte aj v pondelok.

„Bol to faul. Mali sme šťastie, že sa Rousie (Kyrou) z toho vrátil. Mohlo to dopadnúť horšie. Omnoho horšie,“ povedal Perron pre St. Louis Post-Dispatch.

„Je v tejto sezóne jedným z našich najlepších hráčov. Len ukážte na nejaký aspekt tímu a ukáže sa on. Všetci vieme, že sa nikto s Chárom biť nebude, ale snažil som sa mu to vrátiť.“

Len po piatich minútach hry poslal o 20 centimetrov vyšší Chára rozhodeného Kyroua do zadného mantinelu. Bodom kontaktu bola aj hlava, a tak útočník do konca prvej tretiny nehral pre test na otras mozgu. V druhej tretine sa do hry vrátil.

Článok pokračuje pod reklamou


Perron sám nie je najrobustnejším hráčom Blues, ale je vysoko súťaživý a dokáže hrať agresívne. A hoci bodyčeky nepatria medzi jeho silné stránky, cítil, že niečo musí urobiť aj napriek tomu, že Chára dostal trest za nedovolené bránenie. Krátko po jeho návrate z trestnej lavice ho bodyčekom poslal k ľadu, za čo si sám vyslúžil dve trestné minúty.

„Dnes som sa vážil a som o trochu ľahší, čo je prekvapujúce. Neviem, no Chára váži asi o 23 až 27 kilogramov viac ako ja. Niekedy však musíte urobiť to, čo musíte urobiť,“ povedal Perron po pondelkovom tréningu.

Blues mali v tejto sezóne rôznych hráčov, ktorí sa postavili za svojich spoluhráčov, od Braydena Schenna cez Roberta Bortuzza až po Justina Faulka. Len to ukazuje zomknutosť, ktorá v kabíne vládne.

„Nemusí to byť Schenner, Bobo či Faulker, čo zakaždým niečo urobí. Myslím si, že sme proti Chárovi hrali v úvode zápasu dosť často a ja som len mal príležitosť bodyčekovať ho,“ poznamenal Perron.

„Je to veľký chlap, takže musíte do toho ísť s plnou silou, no je fér povedať, že som bol rád za to, že sme ubránili oslabenie a za ten veľký zákrok Jordana Binningtona. Cítil som, že práve tam sme zvrátili priebeh zápasu.“

Krátko po návrate Perrona z trestnej lavici strelili Blues prvý zo šiestich gólov na ceste za výhrou 6:1.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies