Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Fehérváry: Ružičku mi je ľúto, v klube sa ma na Slafkovského pýtali

Slovenský obranca v službách Washingtonu, Martin Fehérváry, pre denník Šport priznal, že je s nováčikovskou sezónou spokojný. Na druhú stranu, stále sa snaží zlepšiť a avizuje, že bude robiť všetko pre to, aby sa jeho napredovanie nezastavilo.

Fehérváry je aktuálne druhým najlepším nováčikom NHL v bodyčekovaní, ale darí sa mu aj po ofenzívnej stránke, keď v 70 zápasoch nazbieral 15 bodov a až osemkrát dokázal skórovať. Na konte má aj 17 plusových bodov a užíva si dôveru trénera, ktorý ho necháva hrávať v priemere takmer 20 minút na zápas.

„Tréner mi dôveruje, dostávam veľa priestoru. Jediné, čo nehrávam, sú presilovky. Je super, že mi takto verí, to je základ. Cítim sa dobre, som aj v dobrom psychickom rozpoložení,“ skonštatoval Fehérváry. „Ak má človek dôveru od trénera, dovolí si viac. Moja prvoradá úloha však je, aby som dobre korčuľoval a hral spoľahlivo vzadu.“

V tejto sezóne dostával viac šancí v NHL aj Fehérváryho kamarát Adam Ružička, ktorý si v Calgary už mal dokonca zariadiť bývanie. V 25 zápasoch zaznamenal 9 bodov (5+4) a podával dostatočne dobré výkony na to, aby si miesto v tíme zaslúžil. Doplatil však na vysoké ambície Flames a pretlak po prestupovej uzávierke. Teraz trávi viac času mimo zostavy.

Článok pokračuje pod reklamou

„Má to náročné. Som z toho šokovaný. Adam hrá výborne, videl som to aj vo vzájomnom zápase. Je mi ho ľúto. Calgary má nabitú zostavu, ale nemyslím si, že by s ním mali takto zaobchádzať. Verím, že všetko zlé sa mu dvakrát vráti v dobrom. NHL si zaslúži,“ povedal Fehérváry.

Dvadsaťdvaročný bratislavský rodák si v sezóne nenechal ujsť ani olympiádu v Pekingu, na ktorej Slovensko získalo bronz. Najužitočnejším hráčom turnaja sa stal len sedemnásťročný Juraj Slafkovský, ktorého výkony zarezonovali aj v kabíne Capitals. Spoluhráči sa na neho pýtali.

„Áno, pýtali. Predsa len je to fenomén. Takto vystrieľať medailu pre tím v sedemnástich, to sa len tak nevidí. Na zimnej olympiáde hral obdivuhodne. Je výborný hokejista a verím, že sa mu bude dariť aj v NHL. Už budúci rok by mohol byť v profilige,“ skonštatoval Fehérváry.rn



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies