Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Je to mimoriadny talent: Partnerstvo Fehérváryho s Carlsonom vrcholí

Jozef Struhár  
23.04.2022

Obranca John Carlson poznal potenciál svojho budúceho defenzívneho partnera ešte predtým, ako ich dal tréner dokopy. Jemu aj ostatným ľuďom v organizácii Capitals bolo jasné, že Martin Fehérváry má zručnosti, postavu i myslenie na to, aby v NHL uspel.

Slovenský nováčik hrá od začiatku sezóny v prvom páre Washingtonu a odvádza veľmi dobrú prácu. Darí sa mu možno až nad očakávania dobre, čo sa odzrkadľuje aj na produktivite oboch členov elitného páru.

Fehérváry strelil už osem gólov, viac ako akýkoľvek obranca Capitals v nováčikovskej sezóne za viac ako štvrťstoročie. Carlson strelil v posledných deviatich dueloch päť gólov a pridal deväť asistencií.

„Cítim sa skutočne, skutočne skvelo. Hrám s Johnnym a on je skvelým chlapíkom na ľade i mimo neho. Máme dobrý vzťah. Cítim sa sebaisto, keď s ním hrám. Snažíme sa navzájom si pomáhať a po jeho boku hrám veľa minút,“ povedal Fehérváry pre Washington Post.

Článok pokračuje pod reklamou

Bratislavský rodák vníma tridsaťdvaročného Američana ako mentora. A hoci by sa dal označiť ako žiak, nedal ešte trénerovi Peterovi Lavioletteovi ani jeden dôvod, aby len zvažoval jeho posun do nižšej formácie.

„Snažím sa len každý deň podávať najlepšie výkony, ako dokážem. V každom zápase budem hrať tvrdo. Snažím sa stále bojovať,“ poznamenal Fehérváry, ktorý neprišiel o dôveru ani počas náročnejšieho obdobia medzi januárom a marcom.

Carlson medzitým označil Fehérváryho za „mimoriadny talent“, jedného z najlepších korčuliarov v lige a obrancu, ktorý dokáže znepríjemniť pobyt na ľade komukoľvek. Netrvalo mu dlho, aby si na NHL zvykol.

„Pre mladého obrancu je prechod do tejto ligy náročný. Musíte sa snažiť robiť akcie, na ktoré nie ste zvyknutí, pretože je tu vyššia kvality konkurencie, a necítite sa pri nich tak sebavedomo. Myslím si, že pre neho bolo dôležité získať tú sebadôveru z vedomia, že to dokáže. Ukázal, že tie akcie robiť dokáže a odvtedy žiari,“ poznamenal Carlson.

Fehérváry veľmi dobre dopĺňa Carlsona, pretože je tvrdým obrancom, ktorý sa zameriava na obranu a dokáže aj získavať puky. Medzitým veterán môže viac myslieť na ofenzívu, s ktorou sa v lige preslávil. Vie, že má za sebou mladíka, na ktorého sa môže spoľahnúť.

Najbližší test pre Fehérváryho bude play-off – niečo, čo mu je aj cudzie, ale aj známe. Technicky je nováčikom, ale v sezóne 2019/20 už za Capitals dva zápasy vo vyraďovacej časti odohral. Vyskúšal si ho teda, ale byť v ňom dôležitou súčasťou tímu je zase o niečom inom. rn



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies