Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 04.
kurzy
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
«

Sumáre

Fehérváry bodoval, Černák sa bil. Tampa ukončila sériu Floridy

V 11 nedeľných zápasoch NHL sme videli štyroch Slovákov a jeden z nich aj bodoval. S kariérou sa lúčil Ryan Getzlaf, Florida s víťaznou sériou. Vegas prišli o cenný bod.


WSH - TOR 3:4 SN

Fehérváry bodoval pri prehre s Maple Leafs

Slovenský obranca Martin Fehérváry zaznamenal asistenciu, aby pomohol Washingtonu k zisku bodu. Z výhry 4:3 sa však tešilo Toronto, ktoré potešil v siedmej sérii samostatných nájazdov Alex Kerfoot. V normálnom hracom čase skórovali Iľja Ľjubuškin, Iľja Michejev a Jason Spezza, ktorí reagovali na vedenie Capitals 1:0 a 3:1. Michejev pridal aj asistenciu, dve si ich pripísal Auston Matthews. T.J. Oshie, Lars Eller a Marcus Johansson strelili góly Capitals, ktorí bodovali v piatom zápase po sebe, ale prehrali druhý z posledných troch. Z brankárov mal viac práce Erik Källgren, ktorý k triumfu pomohol s 34 zákrokmi. Vítak Vaněček ich urobil 27. Fehérváry odohral 19 a štvrť minúty aj s dvoma strelami a dvoma bodyčekmi. Duel pre zranenie hornej časti tela nedohral Alex Ovečkin.


Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. J. Spezza (TOR), 2. I. Mikheyev (TOR), 3. M. Johansson (WSH)

Článok pokračuje pod reklamou

FLA - TBL 4:8

Lightning ukončili sériu Panthers, Černák sa bil

Floridské derby vyhrala Tampa Bay 8:4 a Erik Černák ho pomohol okoreniť bitkou. Nie jedinou, ktorú nám stretnutie špičkových tímov prinieslo. Nikita Kučerov zaznamenal dva góly a tri asistencie, Steven Stamkos dva góly a dve asistencie a Victor Hedman štyri asistencie, aby Lightning ukončili Panthers 13-zápasovú víťaznú sériu. Sami vyhrali tretí zápas po sebe a šiesty z posledných siedmich. Dvoma gólmi k tomu pomohol aj Nick Paul, gólom a asistenciou Brayden Point, gólom Cal Foote a dvoma asistenciami Brandon Hagel. Andrej vasilevskij urobil 35 zákrokov. Dvakrát ho prekonal Sam Reinhart, raz Brandon Montrour a Mason Marchment. Claude Giroux dvakrát asistoval. Spencer Knights inkasoval päť gólov zo 17 striel, Sergej Bobrovskij tri zo 16. Černák okrem piatich trestných minút za bitku dostal aj dve trestné minúty za hrubosť. Inak odohral 20 minút s troma bodyčekmi a jedným blokom.


Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov (TBL), 2. N. Paul (TBL), 3. S. Reinhart (FLA)

NYI - CAR 2:5

Hurricanes natiahli sériu sebe i Islanders

Päť rôznych hráčov skóroval, aby Carolina natiahla svoju víťaznú sériu na štyri zápasy triumfom 5:2 nad ľade Islanders, ktorí prehrali piaty zápas po sebe. Max Domi strelil víťazný gól po tom, čo Hurricanes prišli o vedenie vybudované Derekom Stepanom a Sethom Jarvisom. Jesper Fast a Brendan Smith ešte pridali góly do prázdnej brány. Antti Raanta inkasoval jeden gól z 18 striel predtým, ako ho po utrpení zranenia dolnej časti tela nahradil Piotr Kočetkov. Ten kryl sedem striel z ôsmich. Ross Johnston a Ryan Puloch strelili góly New Yorku, Semion Varlamov kryl 29 z 32 striel. Slovenský obranca Zdeno Chára odohral 18 minút so ziskom dvoch mínusových bodov a dvoch trestných minút za hrubosť. Predviedol aj štyri bodyčeky a jeden blok.

Chárovo vylúčenie za hrubosť:

NJD - DET 0:3

Nedejlkovic a Sundqvist rozhodli o výhre Detroitu nad New Jersey

Alex Nedeljkovic potreboval urobiť len 17 zákrokov, aby vychytal svoje štvrté čisté konto v sezóne a doviedol Detroit k výhre 3:0 nad New Jersey, ktoré prehralo tretí zápas po sebe a piaty z posledných šiestich. Víťazný gól strelil v prvej tretine Oskar Sundqvist, ktorý zaznamenal aj asistenciu. Rovnakú bilanciu 1+1 dosiahol aj Tyler Bertuzzi. On i Michael Rasmussen skórovali do prázdnej brány. Andrew Hammond tak zápas opustil s 21 zákrokmi. Slovenský útočník Tomáš Tatar odohral 17 a pol minúty s dvoma mínusovými bodmi. Prezentoval sa aj dvoma bodyčekmi.

Hviezdy duelu: 1. A. Nedeljkovic (DET), 2. A. Hammond (NJD), 3. O. Sundqvist (DET)

Hviezdy duelu: 1. M. Domi (CAR), 2. S. Jarvis (CAR), 3. R. Pulock (NYI)

CBJ - EDM 5:2

McDavid si vytvoril nové maximum, Oilers prehrali s Blue Jackets

Connor McDavid zaznamenal dve asistencie a už tou prvou si vytvoril so 117 bodmi nové bodové maximum. Evander Kane a Leon Draisaitl posielali Edmonton dvakrát do vedenia, ale nakoniec k piatej výhre v sérii nepomohli. Columbus strelil v tretej tretine štyri góly, aby si ukončil sériu štyroch prehier triumfom 5:2. Nick Blankeburg svojím prvým gólom v NHL rozhodol o výhre a pridal aj asistenciu. Gól a asistenciu zaznamenal aj Cole Sillinger, Oliver Bjorkstrand dokonca ku gólu pridal asistencie dve. Skórovali aj Eric Robinson a Jack Roslovic, Gustav Nyquist dvakrát asistoval, Jakub Voráček trikrát. Elvis Merzlikins kryl 33 striel, Mikko Koskinen 26. Sillinger uzavrel skóre gólom do prázdnej brány.


Hviezdy duelu: 1. N. Blankenburg, 2. E. Merzlikins, 3. J. Voráček (všetci CBJ)

MTL - BOS 3:5

Bruins natiahli sériu prehier Canadiens na deväť zápasov

Patrice Bergeron zaznamenal dva góly a asistenciu, aby pomohol Bostonu k výhre 5:3 nad Montrealom, ktorý prehral už deviaty zápas po sebe. Erik Haula strelil dva góly, jeden z trestného strieľania, a do čierneho sa trafil aj Charlie McAvoy. Brad Marchand zaznamenal dve asistencie a k štvrtej výhre z posledných šiestich zápasov pomohol s 23 zákrokmi aj Jeremy Swayman. Bruins porazili Canadiens v siedmom vzájomnom zápase po sebe. Josh Anderson, Mike Hoffman a Nick Suzuki strelili góly „Habs“, Jeff Petry dvakrát asistoval. Sam Montembeault inkasoval štyri góly zo 41 striel – Bergeronov druhý gól padol do prázdnej brány.

Canadiens si uctili zosnulého Lafleura:

Haula premenil trestné strieľanie:

Hviezdy duelu: 1. P. Bergeron (BOS), 2. J. Anderson (MTL), 3. D. Forbort (BOS)

PHI - PIT 4:1

Flyers vyhrali derby proti Penguins, Cates trojbodový

Noah Cates strelil dva góly a pridal asistenciu, Martin Jones zastavil 37 striel a Philadelphia vyhrala pennsylvánske derby proti Pittsburghu 4:1. Morgan Frost zaknihoval gól a asistenciu, Travis Konecny gól do prázdnej brány a Keith Yandle dve asistencie. O jediný gól Penguins sa postaral Sidney Crosby v 57. minúte. Louis Domingue opustil duel s 39 zákrokmi. Crosby s 51 gólmi proti Philadelphii vyrovnal zápis Maria Lemieuxa v počte gólov proti štátnemu rivalovi. S 1409 bodmi zase vyrovnal Dalea Hawerchuka na 21. mieste historického poradia NHL.

Hviezdy duelu: 1. N. Cates, 2. M. Jones, 3. M. Frost (všetci PHI)

WPG - COL 4:1

Hellebuyck vychytal proti Coloradu jubilejnú výhru

Connor Hellebuyck vychytal svoju 200. výhru v kariére a Winnipegu pomohol ukončiť štvorzápasovú sériu prehier, keď ho s 30 zákrokmi doviedol k výhre 4:1 nad Coloradom. To viedli po góle J.T. Comphera zo 46. minúty, ale potom Darcyho Kuempera, ktorý čelil 44 strelám, prekonali Adam Lowry, Blake Wheeler, Kyle Connor a Nikolaj Ehlers. Connor strelil svoj 45. gól v sezóne čím prekonal zápis Patrika Laineho z ročníka 2017/18. Viac gólov od presťahovania organizácie z Atlanty nikto nestrelil. Štvorzápasovú sériu prehier tak teraz ťahajú Avalanche, ktorí strácajú štyri body na Floridu v boji o Prezidentovu trofej. Oba tímy odohrajú ešte tri zápasy.

Hviezdy duelu: 1. A. Lowry, 2. C. Hellebuyck, 3. B. Wheeler (všetci WPG)

NSH - MIN 4:5 PP

Kulikov rozhodol o výhre nad Predators

Dmitrij Kulikov skóroval 1,3 sekundy pred koncom predĺženia, aby Minnesota zdolala Nashville 5:4 a natiahla si obe série – víťaznú na päť zápasov, bodovú na desať (8-0-2). Joel Eriksson Ek zaznamenal dva góly a asistenciu, Kevin Fiala gól a asistenciu a Marc-Andre Fleury 21 zákrokov. Skóroval aj Nick Bjugstad a dvakrát asistoval Kirill Kaprizov. Fiala bodoval v 10. zápase po sebe. Predators prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Filip Forsberg si pripísal gól a dve asistencie, Mikael Granlund tri asistencie. Skórovali aj Ryan Johansen a dvojbodoví Matt Duchene a Dante Fabbro. Roman Josi zaznamenal asistenciu, aby ako prvý obranca od ročníka 1995/96 (Brian Leetch) zaznamenal 70 asistencií v jednej sezóne. David Rittich opustil duel s 42 zákrokmi, hosťujúci obranca Jared Spurgeon so zranením hornej časti tela.

Kulikov rozhodol 1,3 sekundy pred koncom predĺženia:

Hviezdy duelu: 1. D. Kulikov, 2. K. Fiala, 3. J. Eriksson Ek (všetci MIN)

ANA - STL 3:6

Gretzlaf nezažil víťaznú rozlúčku

Jordan Kyrou začal gólom cestu za obratom a pridal aj asistenciu, aby bol štvrtým sedemdesiatbodovým hráčom Blues v sezóne po Vladimirovi Tarasenkovi, Robertovi Thomasovi a Pavlovi Bučnevičovi. Len raz v histórii ich mal tím viac – piatich v ročníku 1992/93. St. Louis síce prehrávalo 0:2, ale nakoniec zdolalo Anaheim 6:3, aby bodovali v 16. zápase po sebe (14-0-2) a vyhralo tretí v sérii. Tarasenko, Bučnevič a Justin Faulk tiež zaznamenali bilanciu 1+1, Ivan Barbašev 1+2. Z gólu sa tešil aj Marco Scandella, dve asistencie zaznamenal Niko Mikkola. Ville Husso čelil len 17 strelám, z ktorých ho prekonali Max Comtois, Gerry Mayhew a Adam Henrique. John Gibson urobil 31 zákrokov a Ryan Getzlaf pri rozlúčke s fanúšikmi zaznamenal asistenciu. Duel nedohral obranca Blues Robert Bortuzzo.


Hviezdy duelu: 1. R. Getzlaf, 2. R. Getzlaf, 3. R. Getzlaf (ANA)

VGK - SJS 4:5 SN

Knights stratili bod v samom zápase, Sharks ich zdolali po dlhom čase

James Reimer zneškodnil 42 striel a v nájazdoch nekapituloval, aby pomohol San Jose k výhre 5:4 nad Vegas. Ako jediný v nájazdoch uspel Thomas Bordeleau. Golden Knights, ktorí sa stále nevzdávajú nádeje v postup do play-off, viedli 4:2 ešte v 58. minúte. Potom udreli Nick Bonino a len 0,9 sekundy pred koncom tretej tretiny Timo Meier. Pre Bonina išlo o druhý gól v zápase. Skóroval aj Tomáš Hertl a Jaycob Megna dvakrát asistoval. Chandler Stephenson, Max Pacioretty, William Carrier a Nicolas Roy strelili góly Golden Knights, ktorí prišli o 11-zápasovú sériu výhier vo vzájomných zápasoch a celkovo prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Pacioretty a Roy pridali aj po asistencii, dve zaznamenal Shea Theodore. Logan Thompson, ktorému robil náhradníka Robin Lehner, urobil 25 zákrokov. Vegas stráca na Dallas tri body, na Nashville štyri, na Los Angeles šesť. Všetky tímy s výnimkou Kings, odohrajú ešte tri zápasy. Kalifornský tím dva.

Meier vyrovnal stav v samom závere:

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. C. Stephenson (VGK), 2. W. Carrier (VGK), 3. T. Bordeleau (SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (NYI) 18:05 0 0 0 -2 2 0 4
E. Černák (TBL) 20:06 0 0 0 0 7 0 3
T. Tatar (NJD) 17:27 0 0 0 -2 0 0 2
M. Fehérváry (WSH) 19:17 0 1 1 0 0 2 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalAž 14 expertov z 15 sa zhodlo na top favoritovi na Norrisovu trofej Ide do tuhého: Štyri tímy stále bojujú o jednu pozíciu! Bude v play-off druhý Slovák alebo pôjde na MS? NHL chce sťahovanie Coyotes zavŕšiť ešte pred play-off. Podarí sa to?Veľká nádej Canadiens sa pri debute presadila bleskovo. Dočká sa debutu ďalší mladík?Gajan vstúpil do play-off víťazne! Nemec viacbodový Obranca Nashvillu prekonal na poslednú chvíľu rekord NHL!McDavid sa vrátil a prepísal históriu NHL: Vyrovnal sa Gretzkému, Lemieuxovi a Orrovi! + videoO Prezidentskej trofeji je rozhodnuté. Rangers si vytvorili nové klubové rekordy!Canucks sa vráti opora ešte pred play-off!Generálny manažér Panthers sa dočkal povýšenia Černákova gólová bomba, Nemec končí, Slafkovský má už len jednu šancu. Ďalší tím je v play-offSlafkovský to poriadne dramatizuje. Už bude mať len jednu šancu! Až päť hráčov podpísalo v NHL nováčikovské zmluvySlovenský mladík zo zámoria ide zabojovať o MS v Česku i miesto na drafte Medzi hviezdami týždňa je aj Pospíšilov parťák z formácieV minulosti Slafkovského kritizoval, teraz tvrdí: Vyzerá ako oveľa iný hráč Top 5 pozitívnych príbehov Canadiens v sezóne: Na čele je Slafkovský!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies