Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Slováci v NHL

Pánik kúzelník: Vo svojom novom pôsobisku zaujal

Jozef Struhár  
27.04.2022

Keď generálny manažér Chicaga Wolves Wendell Young vybavil od tímu New York Islanders na hosťovanie Richarda Pánika, vedel, že jeho tím z toho bude ťažiť hneď niekoľkými spôsobmi.

Slovenský útočník so sebou priniesol skúsenosti z 521 zápasov NHL, v ktorých zaznamenal 88 gólov a 107 asistencií. V roku 2012 bol zároveň súčasťou mužstva Norfolku Admirals, ktorý v AHL získal Calderov pohár. Hrať môže v každej formácii, od prvej až po štvrtú.

Pánik od príchodu do tímu odohral 10 zápasov, v ktorých zaznamenal dva góly a štyri asistencie. V tíme pritom zaujal aj svojou technickou kvalitou, keď sa pred zápasmi a počas tréningov rád hrá s pukom. Pred jedným zo zápasov si to všimol aj komentátor Billy Gardner, ktorý Pánika označil za „kúzelníka“.

„Bol to vyložený trik. S pukom, hokejkou a korčuľou robil rôzne drobnosti. Prevracal puk, pracoval s hokejkou a podobne. Videl som ho, ako prevrátil puk 4 a pol metra vo vzduchu a potom ho chytil svojou hokejkou,“ povedal k tomu Gardner.

Článok pokračuje pod reklamou

Pánik sa usmial, keď sa o tom dozvedel.

„Niekedy sa s pukom hrám. Videl ma, ako som ho prevrátil vo vzduchu, potom som ho zo vzduchu preniesol za moju nohu, odkopol a potom znovu zachytil hokejkou. Niekedy, keď to chlapci vidia, sa pýtajú: Wau, čo to je? Ja sa pritom len tak hrám, aby som si rozhýbal ruky,“ skonštatoval martinský rodák.

„Keď som vyrastal, hral som veľa iných športov. Hral som tenis, hral som basketbal, hral som futbal. Dlhý čas som sa venoval aj džudu. Tak asi sa len snažím priniesť niečo z iných športov do hokeja.“

Pánik nezasiahol do rozhodovania o svojom hosťovaní, ale vzhľadom na to, že v Bridgeporte pravidelne nehrával, ho to muselo potešiť. Navyše, vrátil sa na miesto, kde zažil aj najvydarenejšie obdobie v NHL. V sezóne 2016/17 si s 22 gólmi a 44 bodmi vytvoril ako hráč Blackhawks kariérne maximá.

„Keď som pôsobil v Chicagu, tak som si tu urobil veľa priateľov. Je dobré byť naspäť a poznať niekoho, s kým môžete tráviť voľný čas pri tomto prechode. V Chicagu som zažil najlepšiu sezónu. Vždy to bolo moje najobľúbenejšie mesto na hranie a som rád, že som späť a že máme skvelý tím,“ poznamenal Pánik, ktorého mužstvo je druhé najlepšie v AHL a do play-off vstúpi s veľkými ambíciami.rn



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies