Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Správy z NHL

Preview 2. kola play-off: Ozdobou budú dve veľké derby

Do druhého kola play-off sezóny 2021/22 postúpilo šesť z ôsmich nasadených tímov. Štyri z nich sa postarajú o dve veľké derby. A minimálne v jednom z nich si zahrá aj slovenský zástupca.


ZÁPADNÁ KONFERENCIA

Colorado Avalanche – St. Louis Blues

Tímy sa v play-off stretávajú po tretíkrát a optimistickejšie doň môže vstúpiť Colorado, ktoré vyhralo predošlé dve série. St. Louis sa bude papierovému favoritovi snažiť vrátiť hladkú minuloročnú prehru 0:4 na zápasy. Avalanche mali v tejto sezóne pozitívnu bilanciu, keď vyhrali dva vzájomné zápasy z troch. Dobrou správou je pre nich aj stav brankárskej jednotky Darcyho Kuempera, ktoré vynechal záver prvého kola pre zranenie oka. Je nepravdepodobné, že denverský tím zopakuje štvorzápasovú sériu aj napriek medziročnému zlepšeniu. Aj Blues sú lepším tímom ako vlani a ich silnou stránkou je hĺbka zostavy. Ide o tím, proti ktorému hráte neradi. Napriek tomu to však budú práve „Bluesmani“, kto sa bude snažiť o prekvapenie. O tom niet pochýb. Colorado patrí medzi skutočnú elitu NHL a top favoritov na zisk Stanleyho pohára. Poučené z predošlých dvoch play-off si brúsi zuby na prvú účasť v konferenčnom finále od roku 2002.

Bilancia: z pohľadu Avalanche 2-1-0
Prvý zápas: 17. mája v Denveri
Slováci: -
Očakávame: postup Avalanche
Favorit Tipsportu: Colorado (1,25), natipovať »

Calgary Flames – Edmonton Oilers

Kanada má istého účastníka 3. kola play-off. Kto ním však bude, rozhodne snáď najostrejšie geografické derby v krajine. Boj o Albertu uvidíme v play-off po šiesty raz, pričom Edmonton vyhrali štyri z predošlých piatich sérií. Posledná však bola ešte v roku 1991. V základnej časti mali tímy medzi sebou vyrovnanú bilanciu, pričom zakaždým vyhrávali domáci. Zachovanie tohto trendu by iste potešilo Calgary, ktoré má výhodu domáceho ľadu. Flames sa spoliehajú na svoju obranu na čele s Jacobom Markströmom a tréner Darryl Sutter vie, ako takto zdolávať talentovaných súperov. Jasnou silou Oilers sú Connor McDavid a Leon Draisaitl, otázne však je, čo sa stane, ak si ich „Plamene“ ustrážia. V tom prípade bude potrebné, aby Mike Smith zopakoval to, čo robil pre Dallas Jake Oettinger prvom kole, pretože Flames vedia hrýzť aj v ofenzíve. V sérii, ktorí mnohí berú v druhom kole za najatraktívnejšiu, by sme mohli vidieť aj Adama Ružičku. Ten však zrejme musí čakať na zranenie alebo potrebu zmeniť zostavu. V prvom kole neodohral ani minútu.

Článok pokračuje pod reklamou

Bilancia: z pohľadu oboch tímov 2-2-0
Prvý zápas: 18. mája v Calgary
Slováci: Adam Ružička (CGY)
Očakávame: tesný postup Flames
Favorit Tipsportu: Calgary (1,50), natipovať »

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Florida Panthers – Tampa Bay Lightning

V minulej sezóne sme sa floridského derby dočkali už v 1. kole a papierový favorit v ňom potvrdil svoju pozíciu, keď ho vyhrala Tampa Bay. Doteraz ide o jediná vzájomné stretnutie v play-off. V tomto roku by sme favorita hľadali márne – ide o stretnutie víťaza Prezidentovej trofeje s úradujúcim šampiónom. Vyrovnaná bola medzi tímami aj bilancia v základnej časti, hoci o zápasoch sa to nie vždy dalo povedať. Oba tímy doma vyhrali aj zaváhali. Séria bude zahŕňaj aj dva zápasy za dva dni, čo by mohlo byť zradné najmä pre Lightning, ktorí majú v nohách dve dlhé sezóny i náročný boj s Torontom v prvom kole. V ňom bol jedným z kľúčov k úspechu aj slovenský obranca Erik Černák. Ide o nevyspytateľnú sériu, ktorá by mohla byť ozdobou kola a na ktorú by „slnečný štát“ mohol byť hrdý. Oba tímy majú kvalitné útoky a brankárov, ktorí sa vedia postaviť na hlavu. V obrane by však mohli mať navrch „Blesky“. Tým by mohol chýbať hviezdny Brayden Point, ktorý v poslednom zápase prvého kola utrpel zranenie. Skúsenosti však hrajú v ich prospech a už neraz ukázali, že sa vedia vyrovnať aj so stratou kľúčového hráča.

Bilancia: z pohľadu Panthers 2-1-1
Prvý zápas: 17. mája v Sunrise
Slováci: Erik Černák (TBL)
Očakávame: tesný postup Lightning
Favorit Tipsportu: Florida (1,65), natipovať »

Carolina Hurricanes – New York Rangers

Aj rivali z Metropolitnej divízie sa v play-off stretávajú len po druhýkrát. Naposledy si zmerali sily v roku 2020, keď ešte v kvalifikačnom kole uspela Carolina. Tá bude favoritom aj v tejto sérii. Podčiarkuje to aj vzájomná bilancia zo základnej časti – tri zápasy zo štyroch vyhrali práve Hurricanes. V prvom kole sa pritom ukázalo, že ju až tak veľmi neovplyvňuje ani absencia Frederika Andersena. Oba tímy majú za sebou sedemzápasové série, pričom Rangers vstúpia do druhého kola s trojzápasovou víťaznou sériou. Kým Carolina je v pozícii, ktorá sa pred sezónou dala očakávať, newyorský tím milo prekvapil, keď skončil v divízii na druhom mieste práve za Hurricanes. Veľkú zásluhu na tom mal aj Igor Šesťorkin. A ten by mohol byť rozdielový aj teraz. V prvom kole totiž herne New York za Pittsburghom zaostával, pričom Carolina má na papieri lepšiu zostavu ako Penguins. V jej prospech hrá výhoda domáceho prostredia, ktorá sa ukázala ako rozhodujúca aj v sérii proti Bostonu. Domáce zápasy hrali „Hurikány“ podstatne lepšie, najmä v defenzíve, ako tie u súpera. V základnej časti sa im však darilo aj v Madison Square Garden, kde vyhrali oba duely.

Bilancia: z pohľadu Hurricanes 3-1-0
Prvý zápas: 18. mája v Raleigh
Slováci: -
Očakávame: postup Hurricanes
Favorit Tipsportu: Carolina (1,45), natipovať »

Odporúčame:
Sekcia Play-off 2022



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies