Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Zápas číslo 7 môže priniesť všeličo: Prelomia Rangers trend Hurricanes?

Jozef Struhár  
30.05.2022

Ak by sme sa držali trendu, tak by dnes Carolina vyhrala siedmy zápas série druhého kola proti Rangers. Rozhodujúci zápas je však nevyspytateľné. O všetko pôjde obom tímom.

Už dnes sa definitívne dozvieme, kto od stredy vyzve v boji o veľké finále obhajcu titulu, tím Tampa Bay Lightning. Zápas sa hrá v PNC Aréne v Raleigh, kde majú Hurricanes v tohtoročnom play-off bilanciu 7-0.

V ich prospech hrá aj o niečo dávnejšia história. Doteraz hrali doma tri zápasy číslo 7 a všetky tri vyhrali. Vo všetkých prostrediach dokonca ťahajú sériu šiestich výhier v týchto dueloch po sebe. Ak vyhrajú aj v pondelok, vytvoria nový rekord NHL.

„Myslím si, že vo všeobecnosti je to o sebadôvere. My vieme, že ak budeme hrať našu hru, tak budeme mať dobrú šancu na úspech. Vždy sa koncentrujeme na to najbližšie. Bude to pre nás dobrá príležitosť,“ povedal tréner Rod Brind’Amour.

Článok pokračuje pod reklamou

Rangers v tejto sezóne i v tomto play-off ukázali, že dokážu otáčať zápasy i série. Sebavedomie im tak v pondelok chýbať nebude. V tomto play-off vyhrali všetky štyri zápasy, v ktorých čelili vyradeniu.

A tiež sa nemôžu sťažovať na zlú bilanciu z posledných zápasov číslo sedem. V posledných ôsmich je ich bilancia 7-1. V celej histórii však takéto zápasy vyhrali vonku len v dvoch zo siedmich prípadov.

„Veľa odborníkov sa na to pozerá a tvrdí, že Carolina by mohla mať výhodu. Veľa ľudí to hovorí. Ja ako tréner a naši hráči tomu však neveríme. Veríme, že ak budeme hrať náš najlepší hokej, tak vyhráme,“ skonštatoval tréner Gerard Gallant.

Medzi rozdielové faktory by mohli patriť obrana na strane Hurricanes a Igor Šesťorkin na strane Rangers. V takýchto zápasoch však často rozhoduje aj väčšia vôľa a húževnatosť. A výhoda domáceho prostredia? Domáce tímy vyhrali 57,7 % zápasov číslo sedem v histórii a štyri z piatich v tomto roku.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies