Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Preview: Postúpi Tampa do tretieho finále po sebe alebo budú Rangers proti?

Colorado a Edmonton majú za sebou prvá zápas tretieho kola play-off a na ten sa teraz chystajú New York Rangers a Tampa Bay Lightning, ktorí dnes otvoria finále Východnej konferencie.


New York Rangers – Tampa Bay Lightning

Tampa Bay aj s Erikom Černákom v zostave postúpila do ligového semifinále po tretíkrát po sebe a po tretí raz po sebe v ňom bude čeliť newyorskému tímu. Tentoraz to však budú Rangers, ktorí sa pokúsia floridskému tímu prekaziť ambíciu získať tretí Stanleyho pohár po sebe. Urobili by tým službu aj svojmu rivalovi z Long Islandu, ktorý je posledným tímom NHL s troma alebo viac titulmi po sebe. „Jazdci“ už ukázali veľkú bojovnosť a vôľu, no favoritom série nebudú. Vstúpia do nej však rozbehnutí, keďže budú mať od posledného duelu voľno len jeden deň. Lightning oddychovali 8 dní.

Tampa Bay sa potrápila v prvom kole s ambicióznym Torontom, ale pred tretím kolom mala dosť času na regeneráciu po štvorzápasovom vyradení Floridy. Rangers zažili doteraz dve sedemzápasové série. Proti Pittsburghu i Caroline pritom čelili vypadnutiu.

Tímy sa v play-off stretnú ešte len po druhý raz, pričom aj v roku 2015 to bolo v konferenčnom finále. Vtedy sa z postupu po siedmich zápasoch tešili Lightning. New York má však lepšiu bilanciu zo základnej časti, v ktorej vyhral všetky tri merania síl.

Obhajcovia titulu si v druhom kole poradili bez Braydena Pointa, no Nikita Kučerov opäť v play-off vystupňoval svoje výkony. „Bolts“ majú ofenzívnu silu, ale vedia vyhrávať aj pomocou defenzívy. Vedia, čo je potrebné na úspech v play-off. Zdá sa, že to zisťujú aj Rangers, ktorí ukazujú veľkú húževnatosť a bojovnosť. Tiež majú v ofenzíve hviezdy, ale ich mužstvo vedie vpred najmä Igor Šesťorkin, ktorý po slabšom prvom kole vyzeral v druhom kole ako top favorit na Vezinovu trofej, ktorým v tejto sezóne je. Len jeden brankár chytil v play-off viac gólov nad očakávania – Andrej Vasilevskij. Séria nám tak prinesie priamy súboj dvoch elitných brankárov. Ak chcú mať Newyorčania šancu na úspech, ich gólman bude musieť v každom zápase podávať svoje najlepšie výkony. A pomôže, ak hviezdy a doplnkoví hráči podajú lepšie výkony ako ich sokovia, čo nebude ľahké. Tampa vie vyhrávať rôznymi spôsobmi a má bohaté skúsenosti, takže ak sa chopí kontroly nad hrou, Rangers budú mať veľmi náročnú úlohu, aby zabojovali o postup do finále, aj napriek výhode domáceho ľadu. Vrieť to však určite nebude len v Madison Square Garden, ale aj v Amelie Aréne.

Bilancia: z pohľadu Tampy 0-2-1
Prvý zápas: 1. júna v New Yorku
Slováci: Erik Černák (TBL)
Očakávame: postup Tampy Bay
Favorit Tipsportu: Tampa Bay (1,52), natipovať »

Odporúčame:
Sekcia Play-off 2022




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies