Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Sumáre

Avalanche vedú nad Oilers už 2:0 aj vďaka nule Francouza

Finále Západnej konferencie sa presťahuje do Edmontonu za stavu 2:0 pre Colorado. Pavel Francouz nahradil vo štvrtok zraneného Darcyho Kuempera zdatne – vychytal nulu.

Odporúčame:
Sekcia Play-off 2022

Finále Západnej konferencie

Zápas č. 2
1
2
3
Stav série
 Colorado Avalanche
0
3
1
4
••••
 Edmonton Oilers
0
0
0
0
••••
Podrobné štatistiky

Pavel Francouz zneškodnil všetkých 24 striel, aby vychytal svoje druhé čisté konto v play-off v kariére a doviedol Colorado k výhre 4:0 nad Edmontonom, po ktorej sa séria finále Západnej konferencie presťahuje do kanadskej Alberty za stavu 2:0 pre denverský tím. Artturi Lehkonen strelil víťazný gól a pridal asistenciu, bilanciu 1+1 zaznamenal aj Mikko Rantanen a z gólov sa tešili aj Josh Manson a Nathan MacKinnon, ktorý viedol zápas s 11 strelami na bránu. Nazem Kadri nazbieral tri asistencie. V bráne Oilers stál opäť Mike Smith, ktorý inkasoval štyri góly zo 40 striel. Tretí zápas série sa odohrá v sobotu. Domácim by mohol chýbať útočník Kailer Yamamoto, ktorý v druhej tretine štvrtkového duelu utrpel zranenie hornej časti tela.

Lehkonen a Manson strelili dva góly za 15 sekúnd:


Francouz čelil v prvej tretine väčšine striel, keď ho Oilers ohrozili 13-krát. Avalanche mali dokonca až 14 striel na bránu a minútu a pol hrali presilovku o dvoch hráčov. Ani jednej strane sa však skórovať nepodarilo.

Po zmene strán netrvalo dlho, kým sme videli góly. V 24. minúte otvoril skóre Lehkonen, ktorý tečoval strelu Kadriho. O 15 sekúnd neskôr už bolo 2:0, keď po prihrávke Kadriho uspel so strelou spoza kruhov Manson. Lavína sa ešte nezastavila a necelé dve minúty neskôr zvýšil z prečíslenia dvoch na jedného na rozdiel troch gólov Rantanen, ktorý zužitkoval prihrávku Kadriho. Ten mal v 33. minúte veľkú šancu na strelenie štvrtého gólu, ale stav sa už v druhej tretine nemenil.

Aj v tretej tretine pokračovala prevaha Colorada a v jej úvode trafil tyčku Lehkonen. Ničuškin krátko na to nevyužil ponúknutú príležitosť po vyrazení puku Smithom. V 55. minúte putoval na trestnú lavicu za faul lakťom Kane a MacKinnon tvrdou strelou z ľavého kruhu upravil na konečných 4:0.

Pavel Francouz
Mike Smith
60:00 24/24 60:00 36/40
Justus Annunen
Mikko Koskinen
- - - -

Colorado strelilo dva góly za 15 sekúnd alebo menej v zápase konferenčného finále po tretíkrát vo svojej histórii. V roku 1996 sa mu to podarilo za 7 sekúnd, v roku 2001 za 14. ... Kadri nazbieral tri asistencie v druhej tretine, aby vyrovnal klubový rekord Rista Siltanena a Joea Sakica v počte bodov získaných v jednej tretine zápasu play-off. Nazbieral ich najrýchlejšie v klubovej histórii - za 2 minúty a 4 sekundy. ... Francouz ako štvrtý brankár Nordiques/Avalanche zaknihoval víťazstva vo svojich prvých štyroch zápasoch v jednom play-off. Napodobnil Dana Boucharda (4-0 v 1984), Patricka Roya (4-0 v 2001) a Philippa Grubauera (6-0 v 2021).


Hviezdy duelu: 1. P. Francouz, 2. N. Kadri, 3. A. Lehkonen (všetci COL)

Pavel Francouz, brankár Avalanche: „Povedali mi v stredu popoludní, že budem štartovať. Ste trochu nervózni a stále to máte na rozume. Bol to skutočne dôležitý zápas. Spôsob, akým hral tím predo mnou od úvodných sekúnd, mi však pomohol. Pomohli mi veľmi. To ma viac upokojilo a mohol som sa koncentrovať len na svoj výkon.“

Connor McDavid, útočník Oilers: „Našli spôsob, ako preraziť. My nie. Majú dobrých hráčov, majú dobrých obrancov. My sme nemali veľa šancí z protiútokov. Museli sme hľadať spôsoby, ako si ich tvoriť napádaním. Oni robia veľa dobrých vecí a my musíme nájsť spôsob, ako si s tým poradiť.“




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies