Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Slováci v NHL

Nemec chce odísť do zámoria. Som najlepším obrancom draftu, myslí si

Slovenský obranca Šimon Nemec, ktorý sa v týchto dňoch účasti preddraftového testovania Scouting Combine v Buffale, má jasno o tom, kde by v budúcej sezóne chcel hrávať – v zámorí.

„Možno v Americkej hokejovej lige alebo, to nikdy neviete, možno v NHL,“ povedal pre ligový web.

Nemec, ktorý skončil v rebríčku medzinárodných korčuliarov na treťom mieste, zaznamenal 26 bodov (1+25) v 39 zápasoch základnej časti Slovenskej extraligy, v ktorej v drese Nitry vytvoril v play-off rekord medzi obrancami, keď v 19 zápasoch nazbieral až 17 bodov (5+12).

V zámorskej juniorskej CHL vlastní jeho práva tím Cape Breton z QMJHL. Nad touto cestou však nerozmýšľa, hoci má stále len 18 rokov.

Článok pokračuje pod reklamou

„Nie, odohral som už dve sezóny proti mužom v extralige, takže si myslím, že by pre mňa bolo lepšie hrať v AHL. Toto bola aj otázka, na ktorú sa ma pýtali počas pohovorov a povedal som im, že chcem hrať tu,“ skonštatoval Nemec.

Bronzový medailista z tohtoročnej olympiády absolvoval pohovory s 21 tímami NHL. Pri jeho mene visí jeden otáznik – bude prvým draftovnaým obrancom alebo ho predbehne David Jiříček?

„Myslím si, že som najlepším obrancom tohto draftu. Myslím si, že som obojsmerný obranca, skutočne dobrý na presilovkách. Moje hokejové IQ je veľmi vysoké a moje korčuľovanie je dobré. Rád sledujem Caleho Makara, Adama Foxa či Romana Josiho,“ poznamenal Nemec.

Nemec pre The Hockey News povedal, že sa cíti lepšie, keď je pod tlakom. Počas tejto sezóny sa naučil, ako dôležité je oddýchnuť si od hokeja, hoci priznal, že sa to ľahšie povie, ako uskutoční.

„Neustále premýšľam o hokeji. Neustále sledujem NHL alebo zápasy iných líg. Dokonca aj mimo štadióna myslím stále na hokej,“ povedal.

Mimo ľadu si rád zahrá videohry, pozrie filmy či seriály alebo sa poprechádza po meste s kamarátmi. Jeho tvár zažiari, keď sa spomenie Formula 1. Tá pre neho nie je len záľubou, ale aj zdrojom inšpirácie. Jeho obľúbencami sú Max Verstappen a jeho tím.

„Koncentrujú sa na viac detailov a hľadajú odpovede na to, čo nevedia. Je úžasné, čo dokážu s jeho autom. Sledovať to je dosť cool,“ prezradil Nemec.

A hoci neustále myslí na hokej, v lete si od ľadu dáva prestávku. „Nemám ho v lete rád,“ tvrdí veľký talent, ktorý sa v lete pripravuje rád skôr individuálne ako kolektívne. So svojím osobným trénerom tak môže lepšie pracovať aj na malých zlepšeniach.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies