Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Tampa Bay znížila stav série, Černák odohral cez 23 minút

Tampa Bay využila výhodu domáceho prostredie na to, aby stav finále Východnej konferencie proti NY Rangers znížila na 1:2. Duel rozhodol Ondřej Palát.

Odporúčame:
Sekcia Play-off 2022

Finále Východnej konferencie

Zápas č. 3
1
2
3
Stav série
 Tampa Bay Lightning
0
1
2
3
•••
 New York Rangers
0
2
0
2
••••
Podrobné štatistiky

Ondřej Palát skóroval 42 sekúnd pred koncom tretej tretiny, aby Tampa Bay vyhrala doma nad Rangers 3:2 napriek tomu, že v zápase prehrávala už o dva góly. Nikita Kučerov a Steven Stamkos vyrovnali stav dvoma presilovkovými gólmi. Kučerov pridal aj dve asistencie, Stamkos jednu. Dvakrát asistoval aj Victor Hedman a Andrej Vasilevskij urobil 28 zákrokov. Jeho náprotivok, Igor Šesťorkin, urobil až o 20 zákrokov viac. New York viedol po góloch Miku Zibanejada a Chrisa Kreidera, ktorí v druhej tretine využili dve presilovky po sebe. Zibanejad pridal aj asistenciu, Artemij Panarin si ich pripísal dve. Slovenský obranca Erik Černák odohral 23 minút a 22 sekúnd, počas ktorých zaznamenal plusový bod, strelu a tri bodyčeky. Štvrtý zápas série sa za stavu 2:1 pre newyorský tím odohrá v utorok v Tampe.


Víťazný gól Paláta:


V prvej tretine sme síce videli 27 striel na bránu, ale väčšie šance neprichádzali. Tú najväčšiu mal Kučerov, ktorý sa po návrate z trestnej lavice v strede tretiny dostal do úniku. Zakončil ho však strelou do Šesťorkina.

Po zmene strán sa už menilo aj skóre. V 27. minúte najskôr trafil Goodrow tyčku, ale o minútu neskôr sa už so spoluhráčmi tešil aj z gólu, keď Zibanejad potrestal vylúčenie Perryho. O dve minúty neskôr už hostia viedli 2:0, keď Kreider dorazil do brány streli Zibanejada počas vylúčenia Nasha. Krátko na to dostali príležitosť hrať v presile aj domáci a v 31. minúte strelil kontaktný gól Kučerov, ktorý potrestal faul Jacoba Troubu.

V tretej tretine sa odohralo len 37 sekúnd a Trouba putoval na tresnú lavicu opäť. A Lightning opäť presilovku zužitkovali, tentoraz na 2:2 vyrovnal strelou z ľavého kruhu Stamkos. Floridský tím sa snažil o strelenie ďalšieho gólu, ale Šesťorkina aj napriek streleckej prevahe nedokázal dlho prekonať. Prišla posledná minúta a v nej Palát po prihrávkach Hedmana a Kučerova rozradostnil fanúšikov v Tampe. Rangers skúsili ešte hru bez brankára, ale tá im už nijak nepomohla.

Andrej Vasilevskij
Igor Šesťorkin
60:00 28/30 59:23 48/51
Brian Elliott
Alexandar Georgiev
- - - -

Palát strelil už svoj 10. víťazný gól v play-off, čím prekonal klubový rekord Tylera Johnsona. ... Lightning sú šiestym tímom histórie NHL, ktorí strelil v jednom play-off viac ako jeden víťazný gól v poslednej minúte normálneho hracieho času. Dvakrát to dokázali aj Devils (1995), Flyers (1997), Maple Leafs (1999), Red Wings (2009) a Hurricanes (2009). ... Kučerov zaznamenal svoj 20. trojbodový zápas v play-off v kariére, čím vyrovnal Jaromíra Jágra na piatom mieste historického poradia. Pred sebou má Denisa Savarda s 21 takýmito zápasmi. ... Hedman v kariére nazbieral už 100 bodov (21+79) v play-off. Dokázal to ako 14. obranca ligovej histórie. ... Kreider potrebuje už len jeden presilovkový gól v play-off, aby vyrovnal klubový rekord Adama Gravesa s 13. ... Adam Fox bodoval v ôsmom zápase po sebe ako prvý obranca od Mira Heiskanena v roku 2020. V prvých 20 zápasoch play-off nazbieral 23 bodov (5+18), čo je rekord NHL medzi obrancami. Predošlý držal Brian Leetch s 22 bodmi.

Hviezdy duelu: 1. O. Palát, 2. A. Vasilevskij, 3. S. Stamkos (všetci TBL)

Steven Stamkos, útočník Lightning: „Prehrávali sme 0:2 na zápasy a v tretej tretine v podstate všetko viselo na vlásku. Podali sme v nej výkon, ktorý je pre nás typickejší. Trávili sme veľa času v útočnom pásme, udržiavali si tlak. Na konci sme zvládli dôležité oslabenie a Vasy urobil niekoľko skvelých, dobre načasovaných zákrokov. Dnes večer to bol jednoducho dobrý tímový výkon.“

Gerard Gallant, tréner Rangers: „Dnes boli celkovo lepším tímom. Hralo sa až do samotného konca a oni mali šancu vyhrať tento zápas na samom konci. Je to sklamanie, ale pôjdeme ďalej a pripravíme sa na ďalší zápas.“




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies