Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Draftuje Montreal Wrighta aj Slafkovského? Získajú druhú voľbu Canucks?

Je jasné, že tím Montreal Canadiens sa v prostredí domáceho draftu nevzdá prvej draftovej voľby. Mohol by však draftovať aj slovenského útočníka Juraja Slafkovského bez toho, aby nahneval veľký zástup svojich fanúšikov?

Fanúšikovia „Habs“ vo väčšej miere preferujú, aby Canadiens draftovali z prvého miesta kanadského centra Shanea Wrighta, ktorý je dlhodobo považovaný za potenciálnu draftovú jednotku roku 2022.

Bývalý hokejista a súčasný analytik Maxim Lapierre však prišiel s riešením, ktoré by umožnilo draftovať Wrighta z prvého miesta a postarať sa o rozruch aj draftovaním Slafkovského.

„Keďže je draft v Montreale, musíte urobiť šou. Musíte trafiť homerun a získať prvé dve voľby,“ poznamenal Lapierre pre TVA Sports.

Článok pokračuje pod reklamou

„Viem, že to bude komplikované, ale tento tím má aj voľbu na koncu prvého kola a voľbu na začiatku druhého. Vymeňte ich s nejakými veteránmi do New Jersey, ktoré už má veľa mladíkov. Urobte veľkú výmenu a neurobíte chybu.“

Lapierre tvrdí, že by Canadiens mohli vymeniť kohokoľvek s výnimkou troch nedotknuteľných – Nicka Suzukiho, Colea Caufielda a Alexandra Romanova.

S jeho názorom sa stotožňuje aj niekdajší obranca Alexandre Picard: „Môžete mať okamžite dvoch mladíkov v jednej formácii a stavať okolo nich mužstvo.“

V zámorí sa ešte skôr začalo špekulovať, či by sa na výmene s New Jersey nedohodol Vancouver, ktorý bol jedným z pár tímov, ktoré sa pýtali Slafkovského (špecifikoval aj New Jersey), či by dokázal hrať aj na pozícii centra. Canucks draftujú až z 15. miesta, takže by na mladého Slováka nemali nárok.

Elliotte Friedman zo Sportsnet však naznačil, že by sa Vancouver mohol chcieť v poradí posunúť vyššie. S výmenou sa pritom už skôr spájali hráči ako J.T Miller, Bo Horvat, Brock Boeser a Oliver Ekman-Larsson. Zaujal by niekto z nich Devils natoľko, že by boli ochotní vymeniť celkovú druhú draftovú voľbu?



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies