Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Ružička urobil masívny krok vpred, píšu v zámorí

V ére platového stropu úspechy tímu NHL závisia nie len od toho, aby hviezdy boli hviezdami, ale aby boli prínosom aj mladíci. Pre tím Calgary Flames by prínosom v sezóne 2022/23 mohol byť aj Adam Ružička.

Podľa Ryana Pikeho z Flames Nation je slovenský útočník v najlepšej pozícii, aby bol takýmto prínosom pre Flames po tom, čo počas ročníka 2021/22 urobil vo svojom rozvoji „masívny krok“.

Pike pripomenul, že Ružička zažil na konci sezóny 2020/21 debut v NHL, keď odohral tri zápasy so ziskom asistencie. Aj tento ročník začal v nižšej AHL, kde sa mu darilo znamenito – v 16 zápasoch strelil 11 gólov a nazbieral 20 bodov.

To mu aj prinieslo príležitosť v prvom tíme, pričom v ňom viac-menej kontinuálne zostával od novembra do začiatku marca. Zvyčajne hrával vo štvrtom útoku a v 28 zápasoch nazbieral 10 bodov (5+5) zvykajúc si na svoju novú pozíciu.

Článok pokračuje pod reklamou

„Výzvou pre Ružičku v NHL bola vyrovnanosť výkonov. Treba však tohto chlapca pochváliť – ukázal veľkú schopnosť učiť sa a prispôsobiť svoju úroveň hry počas prvých pár sezón v AHL. Rozvinul sa z váhavého nováčika v jedného z lepších hráčov AHL. V zápasoch NHL bol celkom slušný, len vzácne vyzeral byť mimo svojho miesta, no občas vyzeral trochu váhavo,“ poznamenal Pike.

Pike očakáva, že Ružička v lete podpíše ako obmedzený voľný hráč ďalšiu dvojcestnú zmluvu, ktorá bude mať na úrovni NHL podobnú hodnotu ako tá minulá, ale vyslúžili si väčší plat v nižšej lige. V tomto bode je však pre neho dôležitejšie niečo iné, ako nová zmluva.

„Má za sebou skúsenosti z polovice sezóny NHL v dobrom hokejovom tíme a spätnú väzbu od trénerov ohľadom toho, čo musí vo svojej hre upraviť, aby sa udržal na úrovni NHL. Pri Flames, ktorí budú mať pravdepodobne problémy s platovým stropom, je v extrémne dobrej pozícii na to, aby zabojoval o plnohodnotnú pozíciu v NHL,“ skonštatoval Pike.

„Ako to povedal Darryl Sutter stručne: Ružička má všetky nástroje. Má postavu, zručnosti, rozum a úspech na úrovni AHL. Potrebuje to len dať všetko dokopy. Ak dokáže počas tohto leta urobiť ďalší krok, mohol by mať už za sebou svoj posledný zápas v AHL.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies