Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Tímy NHL zvažujú riziko draftovania ruských nádejí

Jozef Struhár  
06.07.2022

Vojna na Ukrajine vytvára väčšiu mieru neistoty aj pre tímy NHL, ktoré by mali záujem o draftovanie ruských nádejí. Otázne totiž je, či budú schopní hrať v Severnej Amerike.

Hoci žiaden tím otvorene nepovedal, že sa bude ruským hráčom vyhýbať, existuje tu možnosť toho, že po prvýkrát od roku 2005 neuvidíme v prvom kole ani jedného Rusa.

„Neviem, či má niekto odpoveď. Momentálne je to určite neisté, takže si myslím, že to bude trochu riskantnejšie ako v minulých rokoch,“ poznamenal generálny manažér Seattlu Ron Francis.

Vždy bývalo riziko, že sa ruskí hráči rozhodnú zostať doma, no teraz je otázne, či im bude vycestovanie vôbec umožnené.

Článok pokračuje pod reklamou

„Táto vojna vytvára úroveň komplexnosti alebo pravdepodobne skôr neistoty. Každý tím bude musieť vybalansovať neistotu s potenciálom daného hráča,“ skonštatoval generálny manažér Montrealu Kent Hughes.

Minulý týždeň bolo znemožnené nádejnému brankárovi Philadelphie Ivanovi Fedotovovi pripojiť sa k Flyers po vypršaní zmluvy s CSKA Moskva, pretože dostal povolávací rozkaz zapojiť sa do povinnej vojenskej služby.

„Prekvapilo by ma, ak by sme videli pokles hráčov oproti predpokladaným pozíciám na základe neschopnosti mať k nim prístup? Potenciálne,“ povedal zástupca komisára NHL Bill Daly.

V tomto roku majú potenciál byť vybraní v prvom kole obranca Pavel Minťjukov či krídelníci Danila Jurov a Ivan Mirošničenko.

Šéf centrálneho skautingu Dan Marr si je istý, že ruskí hráči draftovaní budú. Ich čas by však mohol prichádzať neskoršie. V simulovanom drafte, ktorý s kolegami zrealizovali, bol prvý Rus draftovaný až v druhom kole.

„Nechcel by som sa ani pokúšať o premýšľanie o tom, čo si tímy NHL myslia. Ak vás zaujme slušná nádej pre NHL, odignorujete ju alebo si ju vyberiete a budete dúfať, že svet bude o pár rokov na odlišnom mieste?“ poznamenal Marr.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies