Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Siedmi Slováci môžu byť stále voľnými hráčmi. Štyria neobmedzenými

Aktualizované 12.07.2022 o 07:03

Jednu významnú udalosť v NHL už máme za nami a teraz nás čaká ďalšia – otvorenie trhu s voľnými hráčmi. Nimi sa 13. júla môžu stať aj ôsmi slovenskí hokejisti.

Obmedzenými voľnými hráčmi sa môžu stať brankár Roman Durný, ktorý ešte nedostal šancu v prvom tíme Anaheimu, útočník Martin Pospíšil, o ktorom platí to isté v prípade Calgary, útočník Adam Ružička, ktorý už dostával v drese Flames príležitosti, a útočník Marián Studenič, ktorý sa v poslednej sezóne sťahoval cez waiver listinu z New Jersey do Dallasu a za oba tímy si aj zahral.

Posledný menovaný má za sebou jednoročnú dvojcestnú zmluvu, ktorá mala na úrovni NHL hodnotu 750 000 amerických dolárov. Zvyšnému triu vypršia nováčikovské zmluvy – trojročné v prípade Ružičku a Pospíšila, dvojročná v prípade Durného.

Obranca Christián Jaroš sa stal neobmedzeným voľným hráčom predčasne po tom, čo ukončil zmluvu s Devils, a medzičasom si už vyriešil svoju budúcnosť mimo zámoria. Okrem neho však tento štatút budú môcť mať ďalší štyria hráči spod Tatier.

Článok pokračuje pod reklamou

Traja z nich sú veteráni, ktorí sa pomaly ale isto bližšie aj k záveru svojich kariér. Výnimkou je brankár a ligový debutant z poslednej sezóny Adam Húska, ktorému v organizácii New York Rangers končí ročný dvojcestný kontrakt, ktorý mal na úrovni NHL hodnotu 750 000 amerických dolárov.

Ročné kontrakty majú za sebou aj brankár Jaroslav Halák, ktorého cap-hit vo Vancouveri bol 1,5 milióna amerických dolárov, a obranca Zdeno Chára, ktorý zaťažoval rozpočet Islanders sumou 750 000 amerických dolárov. Obrancovi Andrejovi Sekerovi končí dvojročná zmluva s Dallasom v hodnote 1,5 milióna dolárov ročne.

DOPLNENÉ: Marián Studenič podpísal nový ročný kontrakt s Dallasom ešte pred otvorením trhu s voľnými hráčmi. Viac



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies