Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Montreal dúfa, že z Mešára bude center. Slafkovský na jeho výber vplyv nemal

Slovenský útočník Filip Mešár absolvoval v Montreal rozvojový kemp po tom, čo ho Canadiens draftovali v tomto roku z celkového 26. miesta. V budúcej sezóne by ho radi videli hrať v Severnej Amerike.

Ešte sa nevie, či to bude v Lavale z profesionálnej AHL alebo Kitcheneri z juniorskej OHL, no „Habs“ by boli radi, ak by si osemnásťročný rodák zo Spišskej Belej zvykal na post centra napriek tomu, že posledné dve sezóny v Poprade hrával medzi mužmi ako krídelník.

Pre Stua Cowena z denníka Montreal Gazette to potvrdil Nick Bobrov, riaditeľ amatérskeho skautingu Canadiens, ktorý k tomu dodal, že nikdy nie je garantované, že na tomto poste nakoniec bude schopný hrávať aj v NHL.

Bobrov okrem toho vylúčil, že by na výber Mešára mala vplyv skutočnosť, že klub z prvého miesta draftoval jeho veľmi dobrého kamaráta Juraja Slafkovského. Jednoducho bol v tom bode draftu hráčom, ktorý tímu vyhovoval najviac.

Článok pokračuje pod reklamou

„Videli sme ho často. Je to jeden z tých chlapcov, ktorí vedia korčuľovať, tvoriť hru a má skutočne dobrý mozog. Je húževnatý. To, že sme nejako skončili s dvoma priateľmi v rovnakom prvom kole je taj trochu božia prozreteľnosť a náhoda. Tento chlapec je koncentrovaný. Urobili sme si veľa domácich úloh a pýtali sme sa na neho Craiga Ramsayho, Tomáša Tatara a ľudí, ktorí ho poznajú,“ poznamenal Bobrov.

Cowen pozorne sledoval rozvojový kemp z dvoch mladých Slovákov bol nadšení. A hoci Mešár je v tieni „dinosaura“ Slafkovského, aj z neho má kanadský novinár dobré pocity.

„Sú hráči, ktorí vyzerajú ako skutočne dobrí hokejisti už vtedy, keď stoja v pokoji na korčuliach. To som si všimol aj u Mešára v prvý deň rozvojového kempu, keď stál na modrej s hokejkou na kolenách čakajúc na začiatok cvičenia počas tréningu. Keď to cvičenie začalo, spomenul som si na to, čo povedal Bobrov. Mešár je skutočne rýchly, šikovný, vrtkavý a inteligentný,“ skonštatoval Cowen.

„Nie je dinosaurom, ale rovnako ako jeho kamarát, aj on je hráčom prvého kola draftu. Malo by byť zábavné sledovať týchto dvoch slovenských tínedžerov, ako budú spolu rasť u Canadiens.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies