Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Stars a Oettinger sú zaseknutí. Prečo?

Rokovania o novej zmluve medzi brankárom Jakeom Oettingerom a tímom Dallas Stars sa zasekli. Môžu za to pritom tri hlavné dôvody.

Dvadsaťtriročný Američan má za sebou úspešný ročník, v ktorom dosiahol bilanciu 30-15-1 s 91,4% úspešnosťou zákrokov. V siedmich dueloch play-off pritom kryl až 95,4 % striel.

Stars vedia, že je ich brankárom budúcnosti, no napriek tomu stále zostáva obmedzeným voľným hráčom bez zmluvy. Saad Yousuf z The Athletic to vysvetľuje troma hlavnými faktormi.

Texaský tím v prvom rade nechce preceniť výkony Oettingera, ktoré zahŕňajú stále len 77 zápasov a jednu sériu play-off. Tím mu verí, ale musí byť opatrný a stále chce k jeho rozvoju pristupovať pomaly.

Článok pokračuje pod reklamou

Najdôležitejším bodom rokovaní môže byť priemerná ročná hodnota novej zmluvy a tím nemá veľa brankárskych kontrakt na porovnanie s Oettingerom. Najbližšie k nemu je Carter Hart, ktorý krátko pred 23. narodeniami podpísal trojročnú zmluvu za 3,979 milióna dolárov ročne. On však už mal v tom bode za sebou takmer 100 zápasov NHL.

Dallas zároveň musí myslieť na finalistu Calderovej trofeje z minulého roka, Jasona Robertsona. Ten v poslednej sezóne strelil 41 gólov a nazbieral 79 bodov v 74 stretnutiach a tiež je obmedzeným voľným hráčom. Stars pritom majú momentálne pod stropom k dispozícii iba zhruba 11 miliónov dolárov.

Kombinácia Oettingera a Robertsona podľa Yousufa prináša aj hrozbu tzv. offer sheet. Tie sú vzácne, ale rovnako vzácni sú aj mladí brankári ako Oettinger. Ak by Stars podpísali zmluvu najskôr s Robertsonom, konkurenčné tímy by presne vedeli, koľko musia Oettingerovi ponúknuť, aby urobili Dallasu problémy. V tom bode by musel niekoho aj vymeniť, aby si gólmana udržal.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies