Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Hossa: Slafkovský sa v NHL chytí ihneď. Pripomína mi Zedníka

Marián Hossa je fanúšikom obrovskej slovenskej nádeje Juraja Slafkovského, ktorého v tomto roku z prvého miesta draftoval Montreal. A ten mu dá, podľa názoru slovenského velikána, šancu v NHL už v blížiace sa sezóne.

„Jednotky draftu väčšinou hrávajú NHL ihneď. Bol by som prekvapený, ak by tomu tak pri Jurajovi nebolo. Myslím si, že s ním budú mať v klube trpezlivosť. Musel by sa vyslovene trápiť, aby to bolo inak. Podľa mňa je pripravený začať sezónu s najlepšími hráčmi na svete. Počas ročníka sa bude oťukávať a zlepšovať. Nevidím v jeho hre problém, podľa mňa sa chytí ihneď,“ povedal Hossa pre denník Šport.

Trénerom Canadiens na Martin St. Louis, ktorý už otvorene hovoril o tom, že je pripravený dávať mladíkom viac priestoru a pomôcť im dosiahnuť svoj potenciál. To by mohla byť výhoda aj pre osemnásťročného košického rodáka.

„Neznamená to, že keď ste boli dobrý hokejista, budete aj dobrý tréner. Myslím si ale, že Martin mu dá šancu a podrží ho,“ poznamenal Hossa.

Slafkovský vidí svoj vzor práve v Mariánovi Hossovi, ktorý dúfa, že si od neho niečo aj zobral. Mnoho ľudí mladíka prirovnáva k Jaromírovi Jágrovi, no trojnásobný víťaz Stanleyho pohára a člen Siene slávy v ňom vidí aj jedného krajana.

„Hovorí sa o Jaromírovi Jágrovi, rozprávali sme sa o tom aj s kamarátmi. Korčuľovaním mi pripomína Riša Zedníka, ktorý tiež korčuľoval viac pri ľade. Páči sa mi, ako si vie telom kryť puk. V tom sa bude vekom len zlepšovať,“ skonštatoval Hossa o najlepšom hráčovi Slovenska ostatnej sezóny.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies