Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Wild budú s Wallstedtom trpezliví. Je to skutočne dôležité, tvrdí Guerin

Jesper Wallstedt, ktorý sa stal najlepším brankárom na práve skončených majstrovstvách sveta do 20 rokov, je považovaný za brankára budúcnosti Minnesoty. Tá budúcnosť však stále nie je na dosah a talentovaný mladík si to uvedomuje.

„Je tu ešte veľa tvrdej roboty, aby som sa tam dostal. Nie je garantované, že budem hráčom NHL len preto, že som bol draftovaný v prvom kole,“ povedal Wallstedt pre ligový web.

Wild draftovali devätnásťročného Švéda v roku 2021 z 20. miesta. V poslednej sezóne si svoju pozíciu upevnil, keď sa mu darilo v elitnej SHL i na juniorskom svetovom šampionáte, kde svojej vlasti pomohol k zisku bronzu.

V novej sezóne bude Wallstedt pôsobiť už v zámorí, kde si bude zvykať na menšie rozmery ľadovej plochy v Iowe z nižšej AHL.

Článok pokračuje pod reklamou

„Je skutočne dôležité, aby sa aklimatizoval na severoamerickú hru. Je to proces, ktorým si bude musieť prejsť, aby sa dostal do NHL. Chceme sa uistiť, že naši tréneri urobia tie správne veci a neuponáhľame to s ním,“ povedal generálny manažér Bill Guerin.

Wallstedt svojím štýlom pripomína skríženie dvoch velikánov Henrika Lundqvista s Martinom Brodeurom. Ani napriek nespornému talentu sa s ním Wild nemajú kam ponáhľať. V novej sezóne ich tandem vytvoria Marc-Andre Fleury a Filip Gustavsson.

„Môže to byť dlhý proces. Musíme byť s ním trpezliví. Bude to nejaký čas trvať. Je to mladý chlapec,“ poznamenal riaditeľ hráčskeho rozvoja Brad Bombardir.

Wallstedt je ochotný byť trpezlivý a pripravený pustiť sa do práce, aby sa ešte zlepšil a ukázal, že si nakoniec miesto v NHL zaslúži: „Musím sa tam len pustiť do práce. Dúfajme, že jedného dňa sa dokážem mne i organizácii, že si zaslúžim miesto na najvyššej úrovni.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies